lojska -> RE: Težave s kakanjem (22.6.2009 16:03:22)
|
Mojemu sončku so se te težave z zaprtjem tudi začele nekje pri enem letu in pol. Takrat sem mislila, da bo pač minilo, ker je imel nekaj časa drisko nekaj časa pa je bil tako zaprt, da se je med kakanjem tresel, jokal in švical. Vsakič ko sem težavo omenila zdravnici me je odpravila z kakšnim izgovorom. Šele pri skoraj treh letih me je začela jemat resno, ko je mali kakal že skoraj samo enkrat na teden in še to tako boleče, da sva vsakič oba jokala zraven. Najprej mu je našla gliste, katere je moral imeti že kar precej časa, ker so mu prišla že v pljuča ( znaki za gliste: neješčnost, podočnjaki in hud kašelj ko se otrok uleže) ampak po ozdravljenih glistah težave z zaprtostjo niso minile. Danes mislim, da ni minilo zato, ker smo predolgo čakali in mali ni več zaprt temveč ga je tako zelo strah bolečine, da potiska notr ko ga tišči kakat in potem se tisto notri zapeče postane suho in je toliko bolj boleče ko želi potisnit ven. Nekje v začetku tretjega leta sem začela opažati, da je ves flekast in, da ima stalno napihnjen trebušček. Zdravnici sem omenila, da se mi zdi da je na nekaj alergičen (kar bi tudi lahko povzročilo zaprtost) pa je spet vedno našla kakšen izgovor, da to ni alergija. Zaradi zaprtosti nas je poslala k gastrologinji, kjer so mu ugotovili alergijo na mleko in pšenico. Kljub dieti je vedno bolj zaprt in vedno bolj boleče kaka. Poskusili smo že vse: namakali smo slive in fige, jedli rozine, polnozrnat kruh, polnozrnate makarone, zjutraj na tešče deci postanega donata, pred ugotovljeno alergijo smo poskušali s frutabelami in jogurti, sladkimi kamilicami,... svetovali so mi tudi naj mu porinem v ritko majhen košček mila... to naj bi se delalo na vasi, kar nisem poskušala zaenkrat ali pa mlačne kamilice z kapalko v ritko. Bili smo tudi na klistirju.. mislim ni da ni. Naslednji teden greva v bolnico v šolo kakanja ampak tega nam nebi bilo treba, če bi težavo odpravili že na začetku zato sem želela deliti svojo zgodbo z drugimi s podobno težavo mogoče pa lahko komu pomaga.
|
|
|
|