lojska -> RE: Težave s kakanjem (8.7.2009 17:31:06)
|
Bom naslednji teden napisala. Trenutno je mali na počitnicah pri babici pa sem jim dala vse papirje za dieto sabo, da imajo stalno na očeh če ne bi že napisala na pamet pa nevem vsega. V glavnem za začetek je zelo dober postan donat na tešče in laktekon. Vsako kakanje je treba spodbujati. Meni so rekli, da otrok lahko kaka po vsakem obroku tako, da jaz mojega po vsakem obroku vprašam, če gre kakat in, če gre dobi nagrado (mi imamo kovančke, ki jih meče v prašička in potem si lahko kupi kar želi). Namesto sladkarij je fino, če otrok dobi sadje. Še posebej dobro proti obstipaciji je suho sadje. Dober je tudi kompot iz jabolk, suhih sliv,... Problem je v tem, da je to začaran krog. Čim otrok dva dni ne gre kakat se blato v črevesju zapeče, kar pa povzroči bolečine in krvavitve zato se otrok ustraši in prične zadrževati blato v sebi. Na koncu se črevo poleni in nezna več potisnit tako kot je treba oz. niti ne čuti več, da ga tišči kakat. Zato je treba pazit, da redno kaka, vsak dan. Tako je bilo pri našemu. V črevesju se naredi štofelc. Ampak vseeno je imel stalno umazane hlačke ali pa je bil po 20x na dan čisto po malo pokakan. Tisto blato, ki je zapečeno štopa blato, ki se v črevesju nabira pred njem le to pa je mehko in vseeno ob straneh pride ven (Žal mi je neznam lepše povedati) zato smo mi dostikrat mislili. da ni zapt ampak ko se je ponavadi po enem tednu fajn pokakal je bilo pa tega toliko in tako trdo, da nam ni bilo jasno od kod je prišlo. Celo wc smo enkrat zamašili zaradi tolikšnosti. No mi smo začeli kakati in to po 3-4 krat na dan normalno. Upam, da uspe tudi vsem vam
|
|
|
|