Maksi1 -> RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 4.del (24.6.2009 15:43:32)
|
Tanci - joj, kak dan si imela. Obup. Ena moja znanka ima starga otročka 1,5 let in malo pred 1 letom so ji rekli, da je alergičen na kravje mleko. Posledično je imela velike probleme, kaj mu dat jest, saj je mleko v prahu celo v hrenovkah. Teste in kontrolo pa so ji dali čez pol leta. Ko je na te teste šla, je rekla, da so malemu naredili 1 test in mu potem vzeli kri in to so ponavljali. Tako da so uboščku 12x vzeli kri. Pa še testi niso bli sigurni in so ji rekli, ni čisto ziher, ampak vi se obnašajte, kot da ima alergijo. Pol se je pa ujezila in je šla k enmu tipu na Vrhniko, da dela neko resonanco in je bla ful zadovoljna. Povedal je, da je sicer aleričen, ampak na druge stvari, ne na mleko. Na splošno, da je tip ful ok. Barbara - jaz bom uvajala tako, da bom najprej en obrok (tisti okorg 10.h, 11.h zjutraj) zamenjala za sadje al zelenjavo, in sicer tako, da bom vsako sadje uvajala 3 dni. 1. dan bo dobila 1/3 obroka, 2. dan polovico in 3. dan celega. Za cel obrok se šteje, koliko ponavadi za obrok ima mleka. Moja npr. poje cca 100 ml na en obrok in danes ko sem ji dala kuhano jabolko, ki ima cca 100 g, sem ji dala 1/3. Čez ene 3 tedne bom tako ohranila jutranji zelenjavni oz. sadni obrok, s tem, da bom počasi začela z minešrtcami in sadje ji bom dala surovo - samo naribano). Popoldanski obrok pa bom zamenjala mleko z riževimi kašicami. Od žit namreč sme zdej jest riž, koruzo - žita, ki ne vsebujejo glutena. Pa kakšen krat bom namesto čaja dala jabolčni sok od Fruktala al Hipa. Jabolko ji je blo danes všeč in je vse pojedla. Tako pa smo začeli: [img]http://www.shrani.si/f/i/10i/2f7uRVjI/img2713.jpg[/img]
|
|
|
|