Lenny
|
IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1 Sploh ne vem kako se vam izide z tedenskim nakupom živil.Jaz sem vsak drug dan ali vsaj vsak tretji dan v trgovini kjer pustim od 50-70€.Kje pa dobite meso?Jaz tudi za meso veliko porabim,čeprav čez teden probam kuhat manj mesa in več zelenjave,ker je sin v vrtcu,ampak čez vikend,ko smo vsi doma si pa res bol privoščimo in skuham kar se nam zlušta.Na dva do tri dni kupujem mleko,kruh,jogurte,zelenjavo,jajca,sire,klobase,sadje,krompir,frutke,kavo...tudi obiskom moreš dat nekaj na mizo sploh če imajo otroke.Mi imamo vedno doma sladoled(poleti),soke na slamice,sveže sadje,piškote,dvakrat na teden kaj spečem in tudi za to rabim sestavine.Kje je potem še DM,ki je tudi vsak teden na seznamu(robčki,plenice,šamponi,kreme,mila,zobne paste...).Vsa čast vam,da ste tako organizirane,sem se malo zamislila... Po meso hodiva k mesarju. Mleka kupiva cel karton, sir, klobase, jogurti, skuta, ... vse je lahko za en teden v hladilniku. Zelenjava in sadje - to ne kupujem v trgovini, ampak na tržnici. Sokov na slamice praviloma ne kupujemo, z izjemo otroških izletov, kupimo pa cel karton jabolčnega ali pomarančnega soka, ki je potem na razpolago tudi obiskom. Enako velja za Radensko, pivo, vino, ... Za male sladkosnede se nam dobro obnesejo lučke ali korneti, pa kokice ali koruzni čipsi. Enako velja za toaletne pripomočke. Brez kakšne strašne zaloge se da poskrbeti, da med tednom nič ne zmanjka. Ker imamo trgovino blizu, pa tudi to ne pomeni neke panike. Ni pa pravilo. Nama tak način nabave paše, ker ni nobeden kak navdušenec za nakupovanje in sva čas za nakupe zreducirala na nujni minimum.