Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 3.5.2010 10:10:18
|
|
|
|
snikolina
|
Dejte prosim pomagat-jaz ne najdem vloge na njihovi spletni strani-samo razpis in pogoje-tistih 9 strani. Vloge, da si jo sprintam, pa ni in ni za najt-zgleda, da sem čisto "leva" Hvala
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 3.5.2010 11:03:51
|
|
|
|
snikolina
|
Sem že najdla
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 4.5.2010 23:38:41
|
|
|
|
rimonda
|
Imam eno vprašanje glede subvencije...in sicer me zanima, če je kdo v podobni situaciji kot mi! Smo mlada družina, ustrezamo vsem pogojem... starost pod 28 let, otrok 2 leti, kupoprodajna pogodba bila narejena 2009... (kupili parcelo, na kateri je že hiša). Z partnerjem pa imava že eno stanovanje ki je v najini lasti že od leta 2005, vsak po polovico. Sedaj me zanima če se prijavimo na tale razpis, a mislite da bi tole stanovanje kaj oviralo pri dodelitvi?!... A je morda kdo v podobni situaciji? A se je kljub temu prijavil na razpis? Kakšen je bil odgovor? za vse informacije se najlepše zahvaljujem.
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 17.5.2010 14:36:38
|
|
|
|
Majuska
|
Mene nekaj zanima, če bo znala katera odgovoriti - ne vem, ali lahko oddam vlogo za subvencijo. Mi smo namreč najemniki v tržnem stanovanju, na tem naslovu smo prijavljeni začasno. Oba s partnerjem nad 30 - a v tem primeru sploh lahko oddamo vlogo? Hvala!
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 17.5.2010 14:44:46
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: rimonda Imam eno vprašanje glede subvencije...in sicer me zanima, če je kdo v podobni situaciji kot mi! Smo mlada družina, ustrezamo vsem pogojem... starost pod 28 let, otrok 2 leti, kupoprodajna pogodba bila narejena 2009... (kupili parcelo, na kateri je že hiša). Z partnerjem pa imava že eno stanovanje ki je v najini lasti že od leta 2005, vsak po polovico. Sedaj me zanima če se prijavimo na tale razpis, a mislite da bi tole stanovanje kaj oviralo pri dodelitvi?!... A je morda kdo v podobni situaciji? A se je kljub temu prijavil na razpis? Kakšen je bil odgovor? za vse informacije se najlepše zahvaljujem. Odvisno, kako veliko je stanovanje. preberi javni poziv. Nekje piše nekaj na temo ustrezne rešitve stanovanjskega problema - vse to je omejeno s kvadraturami - imaš pa pri najemu menda - koliko veliko stanovanje je za 3-člansko družino primerno. Torej, če imate malo stanovanje, ne bi smelo biti problema in lahko oddaš vlogo. Za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja mlade družine se šteje prvi nakup, gradnja, rekonstrukcija, sprememba namembnosti ali tržni najem stanovanja, ce stanovanje ustreza površinskim normativom, ki jih predpisuje 10. clen SZ-1 in ce mlada družina nima v lasti drugega primernega stanovanja.
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 17.5.2010 14:45:51
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska Mene nekaj zanima, če bo znala katera odgovoriti - ne vem, ali lahko oddam vlogo za subvencijo. Mi smo namreč najemniki v tržnem stanovanju, na tem naslovu smo prijavljeni začasno. Oba s partnerjem nad 30 - a v tem primeru sploh lahko oddamo vlogo? Hvala! V pogojih piše: - Upravicena je mlada družina, ki si po uspešno zakljucenem študiju vsaj enega od staršev rešuje stanovanjsko vprašanje z najemom tržnega stanovanja, pri cemer ta roditelj v letu 2010 ne dopolni starosti 28 let; v primeru uspešno zakljucenega doktorskega študijskega programa se starostna meja podaljša za dve leti. Za mlajšo od 28 let se šteje oseba, ki je rojena po 01.01.1983, za mlajšo od 30 let pa oseba rojena po 01.01.1981. Torej brez veze, da oddajaš, ker ne izpolnjujete pogojev.
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 19.5.2010 9:56:04
|
|
|
|
niwci
|
Mene pa zanima ali morat oba partnejrja biti stara pod 28 let? Moj jih je namreč ravnokar dopolnil...
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 19.5.2010 10:53:20
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: niwci Mene pa zanima ali morat oba partnejrja biti stara pod 28 let? Moj jih je namreč ravnokar dopolnil... Za subvencijo najema je starostna omejitev (razen v priemru podiplomskega študija je neka izjema), v primeru subvencije nakupa/gradnje nepremičnine pa NI starostne omejitve.
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 19.5.2010 13:45:12
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: niwci Mene pa zanima ali morat oba partnejrja biti stara pod 28 let? Moj jih je namreč ravnokar dopolnil... Piše, da mora imeti vsaj en končan faks in ta mora biti mlajši od 28. - torej če imaš univ.diplomo in si mlaša od 28, imata predšolskega otroka, ni važno, koliko je star tvoj mož.
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 23.6.2010 12:35:39
|
|
|
|
sasi13
|
a je že kdo dobil kakšen odgovor oz. nakazan denar?
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 23.6.2010 13:39:24
|
|
|
|
livia
|
Na njihovi strani piše: Na Sklad smo po objavi javnega poziva prejeli več kot 8.700 vlog za dodelitev subvencij, kar je za 56 % večje število vlog kot v letu 2009 oziroma 27- krat več kot iz prvega leta javnega poziva. Na žalost pa Sklad za izvedbo te svoje dejavnosti, s katero je začel že v letu 2006, ne dobi od države nobenih nadomestil in kadrovskih virov, čeprav gre za obsežne, zahtevne in občutljive (s stališča varstva osebnih in premoženjskih podatkov prosilcev) administrativne naloge. Zaradi izredno velikega števila vlog in nepopolnosti vlog ter že navedenih okoliščin ocenjujemo, da bodo postopki trajali sorazmerno dlje kot v predhodnih letih, zato točnega datuma izdaje sklepov o upravičenosti do subvencij za mlade družine za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja in subvencioniranje tržnega najema stanovanj za leto 2010 ni mogoče predvideti. O poteku postopkov vas bomo periodično obveščali preko naših spletnih strani. Za razumevanje se vam vljudno zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo, Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 24.6.2010 12:28:49
|
|
|
|
spely*
|
mi smo tudi letos prvič oddali vlogo za subvencijo, vendar nisem vedela, da lahko oddaš tudi za prejšnje leto Lahko še vedno oddam ali je že prepozno??? Škoda, ker smo izpolnjevali pogoje že lansko leto...
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 24.6.2010 15:19:03
|
|
|
|
petea
|
spely*, na prvi strani vloge je v navodilih lepo pisalo: ''Prosilcem, ki so v času od vključno 24.05.2009 do vključno 31.12.2009 izpolnili pogoje za pridobitev subvencije, pripada subvencija tudi za leto 2009 v znesku po sklepu Vlade RS št. 35201-4/2007/6 z dne 19.7.2007 (v višini 300 EUR letno na osebo). Prosilci, ki izpolnjujejo navedeni pogoj morajo dodatno (ob vlogi za 2010) izpolniti tudi točko IV. in tako uveljaviti subvencijo tudi za leto 2009.'' In potem v vlogi na strani 6: ''IV. UVELJAVLJANJE SUBVENCIJE ZA LETO 2009 Vsi prosilci, ki so izpolnili zahtevane pogoje v javnem pozivu za leto 2009 šele v obdobju od vključno 24.05.2009 do vključno 31.12.2009 imajo v primeru, da so v navedenem obdobju (od vključno 24.05.2009 do vključno 31.12.2009) izpolnili kateregakoli ali vse manjkajoče zahtevane pogoje iz razpisa 2009 (rojen otrok, pridobljeno in pravnomočno gradbeno dovoljenje, podpisana kupoprodajna pogodba ali najemna pogodba) in ustrezajo vsem ostalim z javnim pozivom 2009 določenim kriterijem. Želim uveljavljati subvencijo za leto 2009 (obkrožijo samo tisti, ki izpolnjujejo zgoraj navedene pogoje!) DA'' Žal, se verjetno ne da več nič storiti. Morda pa pokličeš ali se osebno oglasiš na skladu in skušaj ugotoviti, če se da kaj popraviti (morda s kakšnim dopisom o dopolnitvi oz. popravku vloge). Če pa ste izpolnjevali pogoje pred zaključkom lanskega razpisa, lahko kandidirate šele od letošnjega leta naprej.
< Sporočilo je popravil petea -- 24.6.2010 15:20:21 >
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 25.6.2010 7:24:59
|
|
|
|
spely*
|
hvala za odgovor, se bom pozanimala
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 31.8.2010 8:48:22
|
|
|
|
lidija***
|
Pozdravljeni! Nekaj časa je že preteklo po oddaji vloge. Zanima me, če je že kdo dobil kakšen odgovor. Sem prebrala, da se bo letos malo zavleklo zaradi velikega števila vlog. Torej, ste že dobili kakšen odgovor, pozitiven, negativen ali poziv za dopolnitev vloge? Lp
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 8.9.2010 9:18:48
|
|
|
|
ljupka
|
Lani smo čakal do decembra,tako da tudi letos ne bo prej ,lahko je sam kasnej! Spremljaš pa lahko dogajanje na njihovi spletni strani!
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 11.9.2010 9:10:28
|
|
|
|
bucka01
|
Tudi mi še vedno čakamo.......... Upam da bo kmalu vsaj kakšno obvesilo o poteku na ssrs-ju.
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 17.9.2010 20:41:24
|
|
|
|
bucka01
|
No tudi nas so poklicali da smo sedaj naknadno še neke izjave poslali. Upam da bo kmalu rešeno :)
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 25.9.2010 8:35:11
|
|
|
|
Tinky
|
KONČNO!!! Juhuhu, danes sem prejela sklep o dodelitvi subvencije za leto 2010 Nakazovali bojo po 15.10.
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 25.9.2010 14:13:19
|
|
|
|
livia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky KONČNO!!! Juhuhu, danes sem prejela sklep o dodelitvi subvencije za leto 2010 Nakazovali bojo po 15.10. Juhej, tudi mi smo danes prejeli sklep.
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 25.9.2010 19:41:59
|
|
|
|
Capyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: livia IZVIRNO SPOROČILO: Tinky KONČNO!!! Juhuhu, danes sem prejela sklep o dodelitvi subvencije za leto 2010 Nakazovali bojo po 15.10. Juhej, tudi mi smo danes prejeli sklep. Mi tudi.... se mi cel dan že smeji....
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 25.9.2010 21:29:09
|
|
|
|
mayble
|
Prosim če mi pomagate - stara sem 32 let, mož 28, stanovanje smo kupili junija 2008 - smo upravičeni do subvencije (ja pa dojenčka imava)?
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 25.9.2010 22:04:31
|
|
|
|
livia
|
IZVIRNO SPOROČILO: mayble Prosim če mi pomagate - stara sem 32 let, mož 28, stanovanje smo kupili junija 2008 - smo upravičeni do subvencije (ja pa dojenčka imava)? Spremljaj medije in ko bo naslednji razpis preberi pogoje in oddaj vlogo. Običajno je razpis aprila.
|
|
|
|
RE: Subvencije za mlade družine - kdaj bodo n... 25.9.2010 22:18:50
|
|
|
|
tajtaja
|
Jeeee, potem jaz lahko čakam pošto v ponedeljek. Upam, da sem v prvi rundi .
|
|
[Brisano sporočilo] 26.9.2010 15:45:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?