sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs Pozdravjene, čeprav sem prebrala vse polno zadev, razpis itd., ne najdem odgovora na nekaj vprašanj in prosim za odgovore, če jih katera ve. 1. Z možem sva pridobila gradbeno dovoljenje junija 2007, prej pa sem bila lastnica manjšega stanovanja (47 m2 - do septembra 2007), od aprila 2007 imava enega otroka od marca 2009 še drugega - ali je lastništvo (zelo malega) stanovanja preden smo dobili gradbeno dovoljenje ovira za pridobitev subvencije? 2. Ali se vsako leto na razpisu ta datum (kot pogoj) pridobitve gradbenega dovoljenja premika za eno leto? 3. ker je pogoj dohodek za predpreteklo leto, ko sem imela višje dohodke, verjetno letos ne bom uspela pridobiti subvencije (čeprav druge pogoje izpolnjujem), bojim pa se, da drugo leto, ko bom izpolnjevala pogojev, pa da bo gradbeno dovoljenje že prestaro - a imam sploh kakšne možnosti letos oz. naslednje leto? 4. Ni mi jasno, zakaj nekatere govorite, da ste dobile za nazaj, za 2 leti - a ni tako, da pač dobiš za tisto leto, ko je razpis in izpolnjuješ pogoje? Ali to pomeni, da se naj letos prijavimo, čeprav (samo) dohodkovnih pogojev ne izpolnjujejemo in bomo potem pridobili naslednje leto, ko jih bomo izpolnjevali? 5. Ker ni nikjer na netu vloge - kaj je potrebnon vpisovat neto dohodke? Kje se dobi te podatke? vedno je namreč na vseh ostalih vlogah za prejemke potrebno vpisovat bruto dohodke... 6. Kaj je potrebno vpisat tudi dohodke iz avtorskih honorarjev, dobičke s.p.- ja, kapitalske dobičke? 7. mož je podedoval 1/16 ene stare hiše, od katere nima nič - a ima to vpliv in ali je potrebno to kje zavesti? Najlepša hvala za odgovore, če jih bo katera imela. 1. če lastnica zdaj nisi več - ni problem. Sploh, ker je bilo stanovanje majhno (obstajajo neke tabele s primerno kvadraturo glede velikosti družine in tudi, če bi zdaj imela neko majhno stanovanje, bi bila še vedno upravičena do subvencije, če kvadratura ni prevelika) 2. datum za nakup nepremičnine oz. pridobitev gradbenega dovoljenja je vsako leto enak in t.j. 31.3.2006 (se mi zdi) - se z leti ne zamika nikamor 3. če imaš previsoke dohodke, subvencije ne dobiš, lahko pa naslednje leto poizkušuš še 1x (če boste takrat še mlada družina - torej s predšolskim otrokom) 4. za 2 leti dobiš samo, če si izpolnil pogoje za pridobitev subvencije prejšnje leto, vendar po objavljenem razpisu (torej si v drugi polovici leta izpolnil pogoje biti mlada družina ali takrat kupil nepremičnino/dobil gradbeno dovoljenje 5. dohodkov nisem vpisovala nikamor - sem odkljukala, naj si podatke pidobijo sami, kar pridno počnejo že 4 leta 6. kako je z drugimi dohodki, ne vem - po moje grejo niotri vsi dohodki, ki sodijo v dohodnino 7. 1/6 hiše ni primerna nepremičnina za bivanje družine, zato ne spremeni ničesar. Je pa potrebno napisati, da imate to 1/6 nepremičnine
|