|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koleraba
16.6.2009 19:07:11   
Evica22
Zanima me, kako pripravljate kolerabo? V povezavi s čim? Kako dolgo pa se kuha?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koleraba
16.6.2009 20:10:15   
Felicita
jest sm pred kratkim ugotovila, da je surova zlo dobra in jo zdej jem v solati user posted image sicer jo pa zakuhaš v zelenjavno juho (jo daš notr istočasno kot sveže korenje npr), al pa jo samo narežeš na kocke mal na olivnem olju podušiš, dodaš mal sladke/kisle smetane, mleka in dobiš odlično omako za k pire krompirju (lahko tudi spasiraš s paličnim)...kuhaš pa tolko da je mehka, omakico jest dušim cca 10 min. je pa tut mal odvisno kok je 'stara' - bolj ko je, bolj je lesena in bolj trda ostane.

p.s.: to velja za nadzemno kolerabo


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koleraba
16.6.2009 20:12:24   
Anonimen
Jaz kolerabo vedno samo olupim, narežem na rezine in jo surovo grickam zvečer pred TVjem ... no za tamalo sem jo med uvajanjem GH skuhala do mehkega in pretlačila z vilico.

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koleraba
17.6.2009 13:48:34   
mateyka
enolončnica?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koleraba
17.6.2009 17:51:15   
resnično srečna
hmmm ok...nadzemno lahko jemo surovo...podzemna je pa super v omakah...narejena kot kumare ali bučke...ma jaz dam zelenjavo povsod...v omake, juhe, lazanje, palačinke...

pri uvajanju pa kašico narediš...pa vanjo riž, ali pa zraven pire krompir...ma možnosti je nešteto...


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koleraba
22.6.2009 14:57:24   
livia
Kolerabo dam skoraj povsod.
V juho, mineštre, med pire krompir, med grahovo omako, tudi sama surova je super, pa samo omaka iz olerabe je tudi fina poleg pireja. Je imela recept enkrat Anja Tomažin, ko je še kuhala na TLP.
Kuha se tako dolgo kot korenje oz sej probaš z vilico.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koleraba
24.6.2009 8:50:42   
botrca
Hvala punce za idejo, nisem se na kolerabo sploh spomnila user posted image .

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koleraba
25.6.2009 11:48:28   
lilka
Ko sem uvajala GH, sem jo res veliko uporabljala, tisto svetlo zelelno-ker jih je več vrst, sem jo dala v juh, in zraven krompirja, zdej je pa nekako ne mara, tako da jo v zelenjavno enolončnico še zmeraj dajem, ker da fin okus in jo imam tudi jaz rada, samo naša je pač ne sme na krožniku videt. Je pa lahko v juhi, ali podušena kot priloga, surove pa še nisem poskusila...

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koleraba
8.4.2010 21:54:43   
Tiara123
Zanima me, kako se pri uvajanju GH uporabi koleraba? Najbrž podzemna (korenina), ne nadzemni del, ali kako? Kako pa pripravite? Samo kolerabo, ali s čim skombinirate?

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koleraba
10.5.2010 23:18:03   
nananaja
Pri podzemni kolerabi uporabiš gomolj, pri madzemni pa plod nad zemljo.

Jaz kuham enolončnico s krompirjem (po receptu sladkega zelja), uporabim nadzemno, pa zraven dam tud kar liste, kar je lepih. Jo oparim, skuham s krompirjem, pretlačim in začinim.

To sta jedli tamali takoj, ko sta poskusili krompir, radi imata še sedaj.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?