koleraba (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Evica22 -> koleraba (16.6.2009 19:07:11)

Zanima me, kako pripravljate kolerabo? V povezavi s čim? Kako dolgo pa se kuha?




Felicita -> RE: koleraba (16.6.2009 20:10:15)

jest sm pred kratkim ugotovila, da je surova zlo dobra in jo zdej jem v solati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sicer jo pa zakuhaš v zelenjavno juho (jo daš notr istočasno kot sveže korenje npr), al pa jo samo narežeš na kocke mal na olivnem olju podušiš, dodaš mal sladke/kisle smetane, mleka in dobiš odlično omako za k pire krompirju (lahko tudi spasiraš s paličnim)...kuhaš pa tolko da je mehka, omakico jest dušim cca 10 min. je pa tut mal odvisno kok je 'stara' - bolj ko je, bolj je lesena in bolj trda ostane.

p.s.: to velja za nadzemno kolerabo




Anonimen -> RE: koleraba (16.6.2009 20:12:24)

Jaz kolerabo vedno samo olupim, narežem na rezine in jo surovo grickam zvečer pred TVjem ... no za tamalo sem jo med uvajanjem GH skuhala do mehkega in pretlačila z vilico.




mateyka -> RE: koleraba (17.6.2009 13:48:34)

enolončnica?




resnično srečna -> RE: koleraba (17.6.2009 17:51:15)

hmmm ok...nadzemno lahko jemo surovo...podzemna je pa super v omakah...narejena kot kumare ali bučke...ma jaz dam zelenjavo povsod...v omake, juhe, lazanje, palačinke...

pri uvajanju pa kašico narediš...pa vanjo riž, ali pa zraven pire krompir...ma možnosti je nešteto...




livia -> RE: koleraba (22.6.2009 14:57:24)

Kolerabo dam skoraj povsod.
V juho, mineštre, med pire krompir, med grahovo omako, tudi sama surova je super, pa samo omaka iz olerabe je tudi fina poleg pireja. Je imela recept enkrat Anja Tomažin, ko je še kuhala na TLP.
Kuha se tako dolgo kot korenje oz sej probaš z vilico.




botrca -> RE: koleraba (24.6.2009 8:50:42)

Hvala punce za idejo, nisem se na kolerabo sploh spomnila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




lilka -> RE: koleraba (25.6.2009 11:48:28)

Ko sem uvajala GH, sem jo res veliko uporabljala, tisto svetlo zelelno-ker jih je več vrst, sem jo dala v juh, in zraven krompirja, zdej je pa nekako ne mara, tako da jo v zelenjavno enolončnico še zmeraj dajem, ker da fin okus in jo imam tudi jaz rada, samo naša je pač ne sme na krožniku videt. Je pa lahko v juhi, ali podušena kot priloga, surove pa še nisem poskusila...




Tiara123 -> RE: koleraba (8.4.2010 21:54:43)

Zanima me, kako se pri uvajanju GH uporabi koleraba? Najbrž podzemna (korenina), ne nadzemni del, ali kako? Kako pa pripravite? Samo kolerabo, ali s čim skombinirate?




nananaja -> RE: koleraba (10.5.2010 23:18:03)

Pri podzemni kolerabi uporabiš gomolj, pri madzemni pa plod nad zemljo.

Jaz kuham enolončnico s krompirjem (po receptu sladkega zelja), uporabim nadzemno, pa zraven dam tud kar liste, kar je lepih. Jo oparim, skuham s krompirjem, pretlačim in začinim.

To sta jedli tamali takoj, ko sta poskusili krompir, radi imata še sedaj.




Stran: [1]