Pupsika
|
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1 IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 če bi blo za žensko in za otroka boljš, da se rodi čez trebušno steno, a se ti ne zdi da bi narava to že sama enkrt davno poštudirala kje, mi smo bolj pametni, a ne ko otrok potuje skozi porodni kanal, ga stisne in s tem mu iz pljuč iztisne vso vodo, da lažje zadiha. pri CR tega ni, zato ima veliko otrok hude dihalne stiske, lahko tud posledice. sam kaj pa je to. sam da se ženska ne matra preveč, sej nismo v srednjem veku No ja, tudi pri vaginalnem porodu se ne iztisne vsa voda (primer pri mojem), tako da tudi "naravno" ni brez tveganja! Dalec od tega. Pogost argument proti CR je ravno statistika, da se pri otrocih, rojenih s CR, velikokrat pojavlja dihalna stiska. Pri tem pa seveda pozabljajo, da je velika vecina teh otrok ze tako rizicna in ima lahko ze tako tezave (CR pa je pogosto urgenten). Ja, res je, narava CR ni predvidela. Zato smo pa mi tako pametni, da lahko resimo tudi taksne otroke, za katere se sicer ne bi srecno koncalo! Toliko o naravi! Ne razumem pa, zakaj ste nekatere tako proti vsemu, kar po vase ni "naravno". Saj vas nihce ne sili v to! Ce zelite rojevati brez kakrsne koli pomoci, prav, zaradi mene lahko. Nihce vam ne brani. Tistim, ki pa tega ne zelimo, pa cetudi iz, po vase egoisticnih razlogov, pa pustite to. Ta privoscljivost v stilu "ce smo mi trpele, naj pa se druge" - kaj pa imate od tega? "Cankarce" Ok hecam se, da ne bo katera okol padla ..