|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ukinili ultivo
14.7.2009 16:29:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
za otroka pa je velikokrat precej bolje od vaginalnega poroda.

Tole se ne bi čisto strinjala. Po mojem mnenju tudi otrok "potrebuje" izkušnjo pravega, težkega poroda. Normalnega seveda, če sta zdrava mati in otrok in porod napreduje pravilno. Težko verjamem, da bi mati narava sicer predvidela vaginalni porod.

(odgovor članu zaspancek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
14.7.2009 16:56:04   
zaspancek1
No, treba je pac poudariti, da mati narava marsicesa ni predvidela oz. je to "resila" tako, da je otrok pac umrl (ali pa tudi mati) - recimo danasnja velikost otroka v primerjavi s sirino medenice. Dejstvo je, da ze nekaj casa opazajo, da imajo danasnje zenske boke vvedno ozje, otroci pa so vse vecji in tezji. Zato pa je treba tudi razne strokovnjake tipa dr. Wagner vzeti bolj z rezervo. Nekako je tezko primerjati porod v Afriki, kjer se v povprecju rojevajo se vedno precej manjsi otroci, kot pa npr. pri nas. 4 kg ali pa 2 pa je razlika, ne?

Tudi porod v medenicni vstavi je precej tvegana zadeva, zlasti za otroka, posledice pa se odpravlja zelo dolgo, nekatere pa lahko ostanejo tudi za vedno. Zato tako trdovratno vztrajanje pri vaginalnem porodu, kot ga zasledimo pri nas, nikakor ni opravicljivo. Mimogrede, v Nemciji je 30 % vseh porodov carskih rezov. Med temi so tudi tisti, opravljeni na zeljo porodnice, pa nikakor ni mogoce zaznati, da bi bilo zapletov tako pri materah kot otrocih kaj vec, kot npr. pri nas. Prej obratno. Ok, pa to je ze druga tema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
14.7.2009 17:08:47   
felix7
jaz sem marca rodila z ultivo v LJ in bi še enkrat. Bolečin sicer ni omilila, sem se pa med popadki popolnoma sprostila in skoraj dremala. Porod je zaradi tega (verjetno) potekal hitreje. Vsaj glede na prvotno napoved babice, ki je predvidela, da bo porod precej daljši, kot je bil v resnici. Takoj po porodu sem se dobro počutila.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

Neposredna povezava do sporočila: 28
14.7.2009 21:50:27   
dodi
Jaz sem junija rodila z Ultivo...res pa je,da sem bila dogovorjena že prej,preden je bila kao " prepovedana"
Bilo je super...bolečina je bila prisotna a znosna...če bi šla še enkrat rodit,bi se zopet poskušala dogovorit za Ultivo...veliko bolje,kot  pa da ti dajo Dolatin v žilo in odtavaš za nekaj ur....

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.7.2009 17:08:46   
Pupsika
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

zakaj pa ne rodite naravno???

Porod z lajšanjem bolečin kot sta Ulitva in EA je prav tako naraven porod.

In sem rodila naravno..z EA.
Najboljša odločitev ever.

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.7.2009 17:16:27   
Anonimen
Tudi carski rez bi po moje moral biti opcija. Seveda pri tem najvec tveganja prevzame mati, za otroka pa je velikokrat precej bolje od vaginalnega poroda.

če bi blo za žensko in za otroka boljš, da se rodi čez trebušno steno, a se ti ne zdi da bi narava to že sama enkrt davno poštudiralauser posted image kje, mi smo bolj pametni, a neuser posted image

ko otrok potuje skozi porodni kanal, ga stisne in s tem mu iz pljuč iztisne vso vodo, da lažje zadiha. pri CR tega ni, zato ima veliko otrok hude dihalne stiske, lahko tud posledice. sam kaj pa je to. sam da se ženska ne matra preveč, sej nismo v srednjem vekuuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 31
15.7.2009 17:25:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ko otrok potuje skozi porodni kanal, ga stisne in s tem mu iz pljuč iztisne vso vodo, da lažje zadiha. pri CR tega ni, zato ima veliko otrok hude dihalne stiske, lahko tud posledice. sam kaj pa je to. sam da se ženska ne matra preveč, sej nismo v srednjem vekuuser posted image

Tega pa nisem vedela.
Sicer pa ne vidim nobenega smisla v želenem CR-.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
15.7.2009 21:39:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 33
16.7.2009 8:04:28   
zaspancek1

če bi blo za žensko in za otroka boljš, da se rodi čez trebušno steno, a se ti ne zdi da bi narava to že sama enkrt davno poštudiralauser posted image kje, mi smo bolj pametni, a neuser posted image

No ja, tudi pri vaginalnem porodu se ne iztisne vsa voda (primer pri mojem), tako da tudi "naravno" ni brez tveganja! Dalec od tega.
Pogost argument proti CR je ravno statistika, da se pri otrocih, rojenih s CR, velikokrat pojavlja dihalna stiska. Pri tem pa seveda pozabljajo, da je velika vecina teh otrok ze tako rizicna in ima lahko ze tako tezave (CR pa je pogosto urgenten). Ja, res je, narava CR ni predvidela. Zato smo pa mi tako pametni, da lahko resimo tudi taksne otroke, za katere se sicer ne bi srecno koncalo! Toliko o naravi!

Ne razumem pa, zakaj ste nekatere tako proti vsemu, kar po vase ni "naravno". Saj vas nihce ne sili v to! Ce zelite rojevati  brez kakrsne koli pomoci, prav, zaradi mene lahko. Nihce vam ne brani. Tistim, ki pa tega ne zelimo, pa cetudi iz, po vase egoisticnih razlogov, pa pustite to. Ta privoscljivost v stilu "ce smo mi trpele, naj pa se druge"  - kaj pa imate od tega? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
16.7.2009 19:31:11   
Pupsika

Zanimivo pa je, da pa tisti mocni analgetik v zilo, ki ga vecina porodnic dobi, in po katerem so pa res vse cisto out, pa ni nobenega problema dobit. Celo same babice ga lahko dajejo. Potem pa se obesajo po trebuhu, ker porodnice niso sposobne sodelovat.user posted image
Tudi jaz se strinjam, da pri nas rojevamo kot v srednjem veku! In ceprav npr. pri odrezanem prstu ali pa zlomljeni nogi tudi zelo boli, nobenemu ne pade na pamet, da bi cloveka pustil, da se muci. Pa ceprav je bolecina cisto nekaj naravnega. A ne?
Tudi tisti argument, da si po porodu nagrajen z malo bebico...a ce te ne boli, pa nisi?user posted image  

Skratka, naslednjic upam, da bomo prisli kam dlje, kot do LJ porodnisnice ali pa bo vsaj moznost EA, sicer bomo pa morali se pocakat par sto let....ker resnicno ne cutim nobene potrebe po nesmiselnem mucenju.

lp

zaspancek1...user posted image user posted image user posted image user posted image
nebi mogla bolje povedat, bravo!

Neposredna povezava do sporočila: 35
16.7.2009 19:33:13   
Pupsika

No ja, tudi pri vaginalnem porodu se ne iztisne vsa voda (primer pri mojem), tako da tudi "naravno" ni brez tveganja! Dalec od tega.
Pogost argument proti CR je ravno statistika, da se pri otrocih, rojenih s CR, velikokrat pojavlja dihalna stiska. Pri tem pa seveda pozabljajo, da je velika vecina teh otrok ze tako rizicna in ima lahko ze tako tezave (CR pa je pogosto urgenten). Ja, res je, narava CR ni predvidela. Zato smo pa mi tako pametni, da lahko resimo tudi taksne otroke, za katere se sicer ne bi srecno koncalo! Toliko o naravi!

Ne razumem pa, zakaj ste nekatere tako proti vsemu, kar po vase ni "naravno". Saj vas nihce ne sili v to! Ce zelite rojevati  brez kakrsne koli pomoci, prav, zaradi mene lahko. Nihce vam ne brani. Tistim, ki pa tega ne zelimo, pa cetudi iz, po vase egoisticnih razlogov, pa pustite to. Ta privoscljivost v stilu "ce smo mi trpele, naj pa se druge"  - kaj pa imate od tega? user posted image

"Cankarce"user posted image user posted image
Ok hecam se, da ne bo katera okol padlauser posted image ..

Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?