|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ukinili ultivo
15.6.2009 12:18:56   
mayuri
iz zanesljivih virov sem izvedela, da je ultiva od nekje meseca maja prepovedana v vseh slovenskih porodnišnicah in skoraj ni več možnosti, da jo ponovno uvedejo za lajšanje porodnih bolečin, ker njeni učinki na plod in mater niso bili raziskani...v kratkem bom rodila tudi sama in sem za lajšanje bolečin hotela izbrati ravno to metodo user posted image
zanima me, kako si boste tiste, ki ste tudi hotele ultivo, poskusile lajšat bolečine (epiduralna itd...)...kaj nam sploh še preostane???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ukinili ultivo
15.6.2009 12:40:09   
misa4
user posted image zakaj so jo pa dajali, če ni bilo raziskanouser posted image  kok so smotaniuser posted image

Jaz sem hotela ultivo, pa je bil mali zelo hiter in je babca rekla nič ne bo ultive, rodili bomouser posted image user posted image

Pol je še porod v vodi, tens, epiduralna.

(odgovor članu mayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2009 12:53:04   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: mayuri

iz zanesljivih virov sem izvedela, da je ultiva od nekje meseca maja prepovedana v vseh slovenskih porodnišnicah in skoraj ni več možnosti, da jo ponovno uvedejo za lajšanje porodnih bolečin, ker njeni učinki na plod in mater niso bili raziskani...v kratkem bom rodila tudi sama in sem za lajšanje bolečin hotela izbrati ravno to metodo user posted image
zanima me, kako si boste tiste, ki ste tudi hotele ultivo, poskusile lajšat bolečine (epiduralna itd...)...kaj nam sploh še preostane???

Mislim, da bolj malo. Jaz sem bila lani dogovorjena za ultivo, anestezistka je ultivo samo hvalila, tako da sem prišla rodit s potrdilom; a ker so bile babice proti, me med rojevanjem praktično do konca ni nihče prišel pogledat, tako da so potem rekle, ja sedaj je pa prepozno za ultivo... in ti ostane samo naravni porod. Imela sem pa res hude popadke. Epiduralne na Ptuju ne zagotavljajo. Jaz sem kar razočarana nad zdravstvom v Sloveniji. Rojevamo kot v srednjem veku. Bi rada tri otroke, a me je po prvem porodu precej strah tega. Enkrat se mislim še pomatrat, za tretjič pa že dvomim, da bom zmogla. user posted image Ne vem, če bi zvezdnice toliko rojevale brez EA itd.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu mayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2009 13:31:53   
simonakr
Jest sm mela Ultivo, pa morm rečt da sm bla tol zadeta po njej, samo popadkov - tistih ta smotanih ta bolečih - pa res nisem preveč čutila. Edino moj me je spodbujov nej diham, ker je pri meni vsake tolk časa pulz padu pod 40 in kisik pod 90 - beri oboje je bila prenizka vrednost!
Je pa res da na koncu, ko gre glava čez medenico - ob tistem pritisku, tam pa itak nič ne pomaga razen pritiskanje aja pa da te en s kolom po buči user posted image user posted image .
Tamala je pa vn prišla čist ok, nič zaspana ali kaj podobnega.

Je pa res slabo od zdravnikov, da dajejo stvari, ki niso dovolj raziskane.

Kakor ti je pa Misa napisala, pa res obstajajo še tens, epiduralna, porod v vodi, pa seveda klasične zadeve proti bolečinam - dušikov oksidul - smejalni plin - pa klasična injekcija.

"Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku."

RDEČI NOSKI

19.2.2009 se je rodil naš škorček Larisa

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2009 13:39:43   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: misa4

user posted image zakaj so jo pa dajali, če ni bilo raziskanouser posted image  kok so smotaniuser posted image

Pol je še porod v vodi, tens, epiduralna.

Ja nekdo mora biti poskusni zajček...res grdo, ampak po recimo 100 porodih z ultivo so ugotovili da je več negativnih učinkov, kot pozitivnih-sej to se v zdravstvu neprestano dogaja...

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2009 14:03:04   
Anonimen
Meni je zanimivo, da je to aktualno samo v nekaterih porodnišnicah oz. krajih. Meni decembra lani niso razlagali o tej možnosti, prvič sem o ultivi prebrala ta včeraj tu na forumu. Tudi v literaturi nisem o tej metodi nikjer zasledila. Tudi v porodni mi niso dali te možnosti. Dobila sem sicer analgetik, ful močnan, v žilo, samo bolečina je bila še vedno huda in čutila sem vsak popadek. Bila sem pa zadeta od tega, da so mi kar veke trzale, 5 sek med popadki pa sem vedno zaspala. Ne vem potem, kakšna zadeva naj bi ultiva bila, da te nič ne boli. po moje ne kaj preveč fajn.

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2009 15:52:13   
Anonimen
jaz sem rodila 2x in zdaj augusta grem tretjic.
pa NE MISLIM vam solit  pameti!!!!
prvic sem imela samo tisto kisikovo(alikarpacje)masko! pa se mi je masila in sem jo zabrisala stran.na koncu sem rodila s vakuumom. bolelo je, dokler je. ampak ni mi zal, da sem rodila brez anestezije. drugic sem rodila s5 brez anestezije. mi je sicer sestra ponudila nekaj za v zilo(pojma nimam kaj)
pa sem jo vprasala, ce bo ublazilo bolecine, pa mi je odgovorila, da sicer ne, samo malo manj se bom spomnila po porodu...
in sem odklonila. valjda!
zdaj grem tretjic!
brez vsega!
in ni me strah....mine. sploh potem, ko stisnes svoj zakladek....
zdaj... ne vem. nisem niti brala o vseh moznostih.kaj pa epiduralna anestezija?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2009 15:56:35   
mateyka
sem skoz govorila, da je povsod drugje prepovedana in je ful čudno da jo pri nas dajejo - no evo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2009 16:03:01   
Anonimen
Čudno čudno.user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2009 16:54:42   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Rojevamo kot v srednjem veku.

Saj tudi otroke delamo kot v srednjem vekuuser posted image . Naj te opogumim, da je vsakega naslednjega otroka lažje in hitreje rodit...

< Sporočilo je popravil blazka -- 15.6.2009 16:57:24 >

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2009 17:24:07   
Anonimen
sem skoz govorila, da je povsod drugje prepovedana

Tega pa nisem vedela.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2009 21:03:25   
poli*
Meni je ena rekla, da jo z ultivo ni dosti bolelo..... Ampak jo je potem še 10 dni tko močno bolela glava, da se ji je kar mešalo. pomoje to ni tako nedolžno, če te tolk omami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2009 22:24:41   
anabanana1981
Men se je okol te ultive že vse zdel sumljiv,jaz sem se že za prvič odločla za naraven porod,potem je pa prišla ultiva in sem sam iz ferbca mal pobrskala po netu o njej,pa nč konkretnga,razen tega da v tujini tega sploh ne prakticirajo,kar mi je mal čudn,če bi blo kej na tem bi jo mel tud zuni.Po moje je pa itak res to da so delali samo probo na nosečnicah,oziroma na tistih ki rojevajo--- halo ne hvala,da sem en poskusni zajček,raj potrpim tiste par minut in vem da bo z mano in otrokom vse v redu.
Sploh pa imajo vsi te analgetiki, predvsem slabe strani.Men so na koncu ko so se mi nehal popadki,dal še umetne plus neki proti bolečinam in po pravic povedan ni blo čist nč bolš,razen tega,da mi je postal ful slabo, ful mi je pritisk padu tko da še prtiskat nisem mogla,sta mi dve babici na trebuh prtiskale.
Nevem vsaj taka je bila moja izkušnja,mogoče bom pa zdej ta drugič  vpila,da mi dajo neki u žilo....user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.6.2009 22:34:22   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Tega pa nisem vedela.

Meni je pa zelo čudno, da so pri nas kaj takega sploh sprejeli, glede na to da vse novosti sprejemajo s polžjo hitrostjo.user posted image

Očitno je spet nekdo mastno zaslužil user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2009 22:37:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Tega pa nisem vedela.

Meni je pa zelo čudno, da so pri nas kaj takega sploh sprejeli, glede na to da vse novosti sprejemajo s polžjo hitrostjo.user posted image

Očitno je spet nekdo mastno zaslužil user posted image

Ja....boljs da sem tih.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2009 22:38:33   
anabanana1981
JA čudn,kar je slabga se da takoj dobit,da sploh ne začnem o našmu zdravstvuuser posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2009 22:48:25   
Nalina
No super, zdravstveni sistem pri nas se je spet izkazal za totalno nesposobnega. Sicer še nisem nosečka, me čaka še odstranjevanje pregrade, ampak se mi je tako na hitro, to zdela možnost vredna premisleka ... no evo pa je ni več. Živa katastrofa, da so to sploh uporabljali do sedaj, če ni bilo preverjeno! Osebno se sicer najbolj nagibam k naravnemu porodu, ampak definitivno ne v porodnišnici. Če bo le šlo bi rada rodila v kakšni porodni hiši. 

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.6.2009 6:03:02   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: blazka

Saj tudi otroke delamo kot v srednjem vekuuser posted image . Naj te opogumim, da je vsakega naslednjega otroka lažje in hitreje rodit...
hm...jaz sem rodila drugič,pa se ne bi s tem glih strinjalauser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.6.2009 8:14:51   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: blazka

No, če ti prst odreže, ti ga še zmeraj tako kot v srednjem veku, a te potem zdravniki drugače obravnavajo kot takrat...

Jaz nisem za to, da je edino na razpolago naraven porod. user posted image Sem dala enega skozi, pa se ne počutim nič kaj herojsko zaradi tega. Samo strašno sem se namatrala. Pa ne samo par minut, med samim iztisom pa me je bolelo 10x manj kot popadki prej... Vem pa, da nekaterih skoraj nič ne boli, a jaz nisem med njimi, tudi drugič in tretjič gotovo ne bom. user posted image Bo res treba iti v Avstrijo rodit.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.6.2009 11:34:25   
nena30
Kolikor jaz vem jo v Postojni  še dobiš!?

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.6.2009 11:11:45   
Upsss
Malo se mi zdi čudno, da bi to bilo res... namreč sama sem bila na razgovoru z anesteziologinjo 28.5., torej konec maja, pa ni nič omenila v tej smeri. Tako da.... v MB verjetno še jeuser posted image  Bom pa za vsak primer poklicala, da ne bom potem presenečena.

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.7.2009 16:38:48   
zaspancek1
No, jaz sem ena tistih poskusnih zajckov, ki je letos rodila z ultivo. V LJ porodnisnici zal sploh kaksne druge moznosti niti bilo na voljo (ce izvzamemo plin, po katerem mi je bilo se bolj slabo, kot ze tako ali tako celo nosecnost), o epiduralni sem samo sanjala :-( ... Skratka - ultiva je bila pravi balzam pri 12 urnem rojevanju. Res, da je bilo takoj ocitno, da osebje tudi slucajno ni naklonjeno temu oz. kakrsnimkoli nacinom lajsanja bolecin (nikoli ne bom pozabila tistega zacudenega pogleda babice ob vprasanju, ce bom lahko dobila kaj proti bolecinam, ce bom rodila v dopoldanskem casu user posted image ). No po vztrajanju in drugi babici sem ultivo (moja zelja je bila sicer epiduralna - samo pobozna, zaluser posted image ) le dobila. Moram priznati, da si ne predstavljam, kako bi sicer potekal porod in kako bi zdrzala toliko casa. Bilo je dalec od tega, da me ne bi bolelo. Kje pa! Sploh, ker je babica tako zelooo sparala z doziranjem in bila tako zelooo radodarna z umetnimi popadki (ker pac ni imela izkusenj s tem), proti koncu pa so mi jo precej hitro odklopili. Anasteziologinja mi je po porodu rekla, da bi jo lahko imela se skoraj eno uro user posted image ...V galvnem, vsaj malenkost mi je omilila tiste dooolge ure in dolge popadke, da sem imela na koncu se energijo in rodila brez pomoci v stilu obesanja na trebuh... Tudi posledic ni bilo nobenih. Mali je bil precej zivahen user posted image , jaz pa sem bila ze ene pol ure po porodu precej bolje, kot prej celo nosecnost user posted image (koncno je bilo konec vseh tistih mucnih slabosti in bruhanja!!!).
Ce bi se se enkrat odlocala, bi se definitivno se enkrat za (seveda, ce ne bi bilo moznosti EA). Tako je bila babica pri meni ves cas in nadzirala ctg, pritisk, nasicenost s kisikom..., kar sicer ni ravno praksa. Zanimivo pa je, da pa tisti mocni analgetik v zilo, ki ga vecina porodnic dobi, in po katerem so pa res vse cisto out, pa ni nobenega problema dobit. Celo same babice ga lahko dajejo. Potem pa se obesajo po trebuhu, ker porodnice niso sposobne sodelovat.user posted image
Tudi jaz se strinjam, da pri nas rojevamo kot v srednjem veku! In ceprav npr. pri odrezanem prstu ali pa zlomljeni nogi tudi zelo boli, nobenemu ne pade na pamet, da bi cloveka pustil, da se muci. Pa ceprav je bolecina cisto nekaj naravnega. A ne?
Tudi tisti argument, da si po porodu nagrajen z malo bebico...a ce te ne boli, pa nisi?user posted image  

Skratka, naslednjic upam, da bomo prisli kam dlje, kot do LJ porodnisnice ali pa bo vsaj moznost EA, sicer bomo pa morali se pocakat par sto let....ker resnicno ne cutim nobene potrebe po nesmiselnem mucenju.

lp

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.7.2009 12:41:40   
Šaki
zakaj pa ne rodite naravno???

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.7.2009 12:50:36   
jolly123
In kateri vir je to? No ne vem resnično dvomim, da majo toliko jajc, da bodo na nosečnicah preizkušali novo stvar user posted image

Jaz sem rodila z ultivo in če bom še kdaj jo bom še enkrat vzela. Bolečine sem imala take, da sem skoraj omedlela in šele ko sem zaprosila za ultivo je bilo vse skupaj znosnejše.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.7.2009 15:42:35   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

zakaj pa ne rodite naravno???

No, ce ni jasno razvidno iz ze napisanega, bom se enkrat povedala:
zato, ker ne vidim NOBENEGA smisla v dolgotrajnem mucenju. Ker zivimo v casu, ko ljudi ne mucimo vec po nepotrebnem (oz. naj bi si vsaj prizadevali za to). Isto naj bi veljalo tudi za porod.
Kar pa se tice "naravnega"poroda (omenjanje tega je pri nas zadnje case zelo popularno) - tega je pri nas na sreco zelo malo. In po moje je tudi prav tako. Skoraj vsaka pri nas dobi umetne popadke (sintocinon), da se pospesi porod. No, ce bi samo cakali na naravne popadke, bi bilo za marsikaterega otroka in mater precej hudo in posledice lahko tragicne (vkljucno z mojim). Ja, zal tudi narava marsikdaj zaj...., tako da...sreca, ce clovek lahko pomaga (ki pa je prav tako del narave, ne?).

Seveda pa sem zato, da zenska sama odloca (kolikor je pac mogoce) kako hoce roditi - z dodajanjem analgetikov ali pa brez, z dodajanjem umetnih popadkov takoj ali pa malo kasneje, ce je to potrebno....Tudi carski rez bi po moje moral biti opcija. Seveda pri tem najvec tveganja prevzame mati, za otroka pa je velikokrat precej bolje od vaginalnega poroda.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?