Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kaj vse pase na piknik? 11.6.2009 10:39:45
|
|
|
|
ninocka
|
Ko imate doma piknik (recimo za RD al pa kaksen vecji), kaj vse pripravite? Mi imamo ponavadi za zacetek pecen mesni sir, potem cevapcice (zadnje case prisegamo na Sarajevske od Ave-ta), pa potem piscancja nabodala in hrenovke za otroke. Od zelenjave so pecene bucke in malancani, cebula, potem pa sveza paprika, mlada cebulica, kumare, paradiznik sam in z mozzarelo+olivnim oljem in baziliko. Solate so ponavadi sopska, jajcna in kaksna iz testenin s sirom. Obvezno je tudi pecen mlad sir in kajmak, kruh. Za sladice sladoled, ledene kave, torte (ce je piknik za RD), sadne kupe, narezano sadje in smetana lai kaksno domace pecivo. Pijaca pa pivo, cocacola, ledeni caji, vino, sokovi, voda... Pa pri vam (da dobim se kaknso idejo )?
|
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 11.6.2009 10:44:10
|
|
|
|
ALWAYS LARA
|
mislm, da mate že pr vs trikrat preveč. ti pikniki so sama nažiranja, vedno vsega tričetrt ostane vsi na koncu sedimo da že na pol ležimo in noben ne more več dihat js ponavad nardim makaronovo solato, pa kak por s kislo smetano, pa šobsko, al pa kr pardajz paprika, čebula pa namest fete dam mocarelo k je lažja. včasih zelena solata al pa zeljnata. mlada čebula, al pa čebula sam narezana. letos sem odkrila sir za na roštilj. od mesa pa čevapi, kaka nabodala, kaka reberca, pa hrenovke. časih kake une pikantne klobasice, pa obvezno piščančja prsa. za sladico pa če je rojstni dan je torta drgač pa kak štrudl, pa kofe. itak pol ne more več noben nč jest. al pa sladoled. ne pa vse to, ponavad je sam ena stvar
|
|
|
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 11.6.2009 10:50:22
|
|
|
|
Lunca1
|
Mi imamo ponavadi čevapčiče, piščančja bedra, včasih kremenatlje ali ražnjiče, hrenovke ali klobase. Spečemo tudi bučke ali zelenjavna nabodala s sirom za žar (paprika, bučke, mali paradižniki, sir) Solata je ponavadi paprika in paradižnik, včasih še zelena. Čebule ponavadi narežemo zelo malo, ker je gre še tiste več kot pol v smeti. zraven pa obvezno ajavar in gorčico. Pa seveda kruh. Za sladico pa kak sladoled ali sadno solato.
< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 11.6.2009 10:51:21 >
|
|
|
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 11.6.2009 12:09:13
|
|
|
|
baby blue
|
hrenovke, kakšne klobase, piščančja nabodala, čevapčiče pa kakšne bučke al pa papriko popečeno pa kak paradižnik pa kruh
|
|
|
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 11.6.2009 12:34:19
|
|
|
|
gita10
|
Najboljši so kar nepričakovani pikniki, npr ko pričakuješ ljudi se pripravljaš dneve in dneve in nakupiš trikrat preveč. Tako pa imam jaz vedno v zmrzovalniku sarajevske čevapčiče in piščančja nabodala- solate pa imam vedno itak v hladilniku.
|
|
|
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 11.6.2009 15:53:11
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA mislm, da mate že pr vs trikrat preveč. Ni res!!! Vsaj ene petkrat preveč!!!!
|
|
|
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 12.6.2009 12:15:54
|
|
|
|
ninocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA mislm, da mate že pr vs trikrat preveč. Ni res!!! Vsaj ene petkrat preveč!!!! Ma to je za piknike za cca. 40 -50 odraslih ljudi + se otroci. Pa nikol nic ne ostane. Za male piknike (samo familija) so pa cevapi, pa hrenovke, kaksna solata in kruh Lara, kako pa naredis por s smetano?
|
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 12.6.2009 13:20:36
|
|
|
|
Hope2
|
Meso: Čevapi, nabodala, vratovina, pleskavice, perutničke Zelenjava: šampijoni, rdeča paprika, malancani, bučke, čebula (vse to na žaru pečeno in potem položeno na rukolo) Solata: Šobska ali pa sam narezan paradajz, paprika Drugo: Lepinje, kajmak, sir za žar (tud dam na rukolo), mlada čebula, ajvar, majoneza, Če so kaki vegiji na obisku: nabodala s škampi, ribo, bučkami in češnjevim paradajzom, riba na žaru Če je piknik za 50 ljudi: poleg vsega tega še bograč, burek, hrenovke, bavla Sladica odvisna od prostega časa: Kaj spečem doma, če ne pa sladoled, lubenica
|
|
|
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 20.6.2009 21:47:10
|
|
|
|
josephine27
|
itak ste že vse napisale... jaz bi dodala le še kakšne sardelce na žaru. mogoče tud polnjeni kalamari če imate radi morsko hrano.
|
RE: Kaj vse pase na piknik? 20.6.2009 21:54:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA mislm, da mate že pr vs trikrat preveč. Ni res!!! Vsaj ene petkrat preveč!!!! Samo res ... ko sem se prebijala čez vaš jedilnik, mi je res tole prvo na misel padlo. Pri nas imamo kvečjemu malo pečenega mesa (čevapi, nabodala pa kaka hrenavka) in kake bučke in šitake se še najdejo, narezana zelenjava (paradižnik, paprika, čebula), pa kruh in razne te omakice za traven (ajvar, zenfi itd.) ... če kdo prinese še kaj sladkega in to je to.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki RECEPTI: Tri jesenske enolončniceNa jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?