vanilla -> RE: AD3 KAPLJICE (10.8.2009 10:00:04)
|
Metulj, vsekakor imaš prav... Res se včasih debate razvnamejo v prepir in prepucavanje... Sam včasih človeka res razp**** in mu tisti "hudiček, ki sedi na rami", ne da miru, da ne bi nekaj natipkal... No, jaz lahko podkrepim svoje izjave z dajanjem Plivit D3 kapljic tako, da sem pač mnenja, da vitamina D otrok vsekakor ne more dobiti zadosti samo preko sonca. Pa tudi naša tamala je adaptirano mleko, ki ima vitamin A in D, vendar to še zdaleč ni dovolj... Nekje sem prebrala, da je to nek provitamin D, ki naj bi ga dobili za kosti in ga lahko samo preko kapljic, da sonce res ni dovolj. Ampak to je res moja laična razlaga, se opravičujem, če sem čist falila. Samo vseeno mislim, da je izrednega pomena, da se kapljice otroku dajejo - če so krči, pa posvet s pediatrom in mogoče menjava le-teh. Ali pa postopno uvajanje (prvi teden ena kapljica, drugi teden dve itd... do predpisane količine). Je tudi res, da mi ni všeč, da če se je enkrat nekaj punc odločilo, da ne bo dajalo, da potem nastane kar neko splošno mnenje, da je to brezveze dajat itd... Mislim, da pediatri vseeno bolje vedo. Pa tudi izjave v smislu: "nisem dajala, pa mojemu triletniku nič ne manjka", nimajo nobene osnove, ker ni nujno, da bo otrok imel rahitis, lahko pa bo imel osteoporozo (že zelo mlad) ali pa večjo lomljivost kosti pa noben ne bo vedel, zakaj... Razlog pa bo mogoče ravno v nedajanju kapljic. No, to je samo moje mnenje, ki ne obsoja tistih mamic, ki ne dajejo. Vsaka mama ima dovolj razvit instinkt za svojega otroka in bo naredila tako, kot misli, da je najboljše zanj.
|
|
|
|