jana81 -> RE: Majski hroščki 2008 - 1.del :)) (2.7.2009 23:29:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ No, saj bi res bili prej katere druge živali, glede na to, da so bile hrenovke piščančje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ime je pa iz ene kuharske oddaje, v kateri je ena gospa prikazala pripravo prigrizkov za na otroške zabave. Ona jih je tako imenovala - koščke hrenovk, zavite v to testo s sirom. Pa še posebej je poudarila, da testo ne sme biti predebelo, ker naj bodo pujski v srajčki, ne v bundi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ne, čisto drugačno testo: moka, nariban sir (količina sira je na "uč" cca. za 1/3 moke), jajce, sol, pecilni prašek, nekaj žlic olja, nekaj žlic mleka. Pride tako zbito testo, ki se ga ful težko zvalja na tanko - je treba valjar krepko pritisnit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Potem pa v te "srajčke" (testo narežeš na trakove) zaviješ cca. 3 cm dolge kose hrenovke in pečeš na 180 st. C 15-20 minut super recept...hvala za idejo
|
|
|
|