špelin@ -> RE: Majski hroščki 2008 - 1.del :)) (2.7.2009 22:06:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Pri nas imamo zdajle pestro: velika pika ima pižama party s prijateljico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Prejle sem spekla cel ta velik pekač "pujskov v srajčki" in smo že vse zmazali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pujs.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pujs.gif[/image] Aja: jutri gremo pogledat eno psičko, sem že čisto na trnih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] nimam pojma kaj so to pujski v srajčki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Držim pesti za jutri. Hrenovke v testu - ampak delam testo, v katerega naribam veliko sira, je bilo 1x na TV prikazano, to je še posebej slastno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] aja, pujski mi pa res niso dajali asociacijo na hrenovke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No, saj bi res bili prej katere druge živali, glede na to, da so bile hrenovke piščančje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ime je pa iz ene kuharske oddaje, v kateri je ena gospa prikazala pripravo prigrizkov za na otroške zabave. Ona jih je tako imenovala - koščke hrenovk, zavite v to testo s sirom. Pa še posebej je poudarila, da testo ne sme biti predebelo, ker naj bodo pujski v srajčki, ne v bundi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] da jim ne bi bilo vroče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Sploh si ne znam predstavljat kako naj bi to zgledalo. Kakšno daš pa testo (kruh varianta?)? Ne, čisto drugačno testo: moka, nariban sir (količina sira je na "uč" cca. za 1/3 moke), jajce, sol, pecilni prašek, nekaj žlic olja, nekaj žlic mleka. Pride tako zbito testo, ki se ga ful težko zvalja na tanko - je treba valjar krepko pritisnit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Potem pa v te "srajčke" (testo narežeš na trakove) zaviješ cca. 3 cm dolge kose hrenovke in pečeš na 180 st. C 15-20 minut. zdaj mi je pa malo bolj jasno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A pa stisneš testo na koncih, da je hrenovka čisto skrita ali ji gleda glava ven kot pri srajci? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nič ne stisnem na konceh, samo ovijem trak okoli, da gledata glava in rit ven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Aja, pred pečenjem s čopičem namažem povrhu z mlekom.
|
|
|
|