Goldy
|
I am back! No, več nas je. V petek sva prišli domov. Zdaj pa cartanje, spanje, dojenje, malo Aptamila, previjanje, malo jokanja in boleči šivi. To je opis trenutne situacije pri nas. V glavnem bilo je takole: ob cca 10-ih dopoldne so se začeli popadki na 5 min. Ob 14 uri sva šla v P, kjer CTG ni še nič pokazal, odprta za en prst, ob osmih zvečer so bili že na 3 minute in odprta 3 cm. Takrat smo se podali proti porodni, malo čez devet so mi predrli mehur in se je začelo bolj zares. Moj je bil krasen, prav tako babica, ki me je skozi masirala. vmes so se mi popadki ustavili, okrog polnoči smo začeli s potiskanjem. Sem pa res mislila, da mi bo hrbtenico odprlo. Trudili smo se ful dolgo, tako da sem bila že čisto brez moči (popadki pa so spet pojenjali), dobila sem 2 umetna, mala pa se ni hotela spustit), morali so me prerezati in za iztis uporabiti malo vakuma. Na koncu sem bila že tako utrujena, da sem se bala, da jim bom tam na mizi omedlela. Ampak je bilo vse ok. sploh pa ko vidiš pol to dete. Res je, kar pravijo, da je potrebna psihična in fizična kondicija. Samo mene je fizična mal zaj . Tisto ležanje zadnji mesec se mi je krepko poznalo. So me pa vsi v porodni pohvalili, da sem bila taka luštna, pozitivna porodnica. Danes je bila na obisku že patronažna. Alji smo morali dati sladkih kamilic, ker dete ni kakalo že 3 dni. loveforever - u celu je kar gužva, sam se vse tako hitro menjamo....ženske namreč Alja je sonček, moj tudi. Res ne vem kako bi brez njega. Med porodomi mi je ful pomagalo, da je bil zraven. Sem mu pa skoraj prste polomila. Zdaj doma vse rihta. No, med vikendom smo aktivirali dedija za kuho (mojega očeta). Me pa bolijo šivi in do včeraj nisem šla na taveliko potrebo in je bilo zelooo hudo. A se zadeva že ureja....