Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? 4.6.2009 9:26:40
|
|
|
|
piko12
|
Jaz sem bila 3 tedne pred rokom v Puli. Edino za kar sem skrbela je, da je bil z mano nekdo, ki bi bil sposoben pripeljat do Izole brez dodatnega zganjanja panike. Rodila sem pa 10 dni čez rok. V 31 tednu se ne bi preveč sekirala, če je nosečnost potekala bp.
|
|
|
|
RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? 4.6.2009 9:39:55
|
|
|
|
komarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: komarka Ko s eporod začne imaš v vsakem primeru vaj še nekaj ur časa... sploh če je prvi, tko da ni treba ekstra nog skupaj tiščat. Da o psihičnem dejvaniku "usatvitve poroda" ne govorimo... Tole me pa bolj podrobno zanima. In kako psihično ustavitev poroda izvedeš?? Takod a se pošteno ustašiš, recimo. naš sosed je poklicni gasilec je svoj ačs vozil porodnice-v 1h oddaljeno porodnišnico(zaradi slabih cest). Je povedal več zgodb o tem kako se je ženskam ustavil porod... menda zaradi starhu. Ok tale je alhko tud mal za las eprivlečena. je pa nešteto priemrov žensk ki so prišle v porodnišnico z rednimi popadki, pa so se jim za več ur ustavili-zakaj? Nelagodje v noem okolju ipd.. psihično pač. Pa babce znajo povedat da se zenske tud "zaprejo" za nekja centimetrov, potem ko so bel ze fajn odprte-grob pregled ipd. Sicer pa več "strokovnmga " na to temo v knjigi Ine May Gaskin. je pa res da to ponavadi en ****ncionira v stilu: hm js bi pa š mal počaka-in se ustavi. Delujejo tisti mehanizmi psihe, ki jih zavedno ne moremo kaj dost uravnavat.
|
|
|
|
RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? 4.6.2009 9:57:19
|
|
|
|
giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: piko12 V 31 tednu se ne bi preveč sekirala, če je nosečnost potekala bp. Želim si bit cel mesec na morju ali celo več, torej do kakšnega 35., 36. tedna. Ja, saj jaz se tudi ne mislim sekirati imam totalno zaupanje, da bo vse kul, kakorkoli bo.
|
|
|
|
RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? 4.6.2009 10:04:18
|
|
|
|
giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: komarka Takod a se pošteno ustašiš, recimo. naš sosed je poklicni gasilec je svoj ačs vozil porodnice-v 1h oddaljeno porodnišnico(zaradi slabih cest). Je povedal več zgodb o tem kako se je ženskam ustavil porod... menda zaradi starhu. Ok tale je alhko tud mal za las eprivlečena. je pa nešteto priemrov žensk ki so prišle v porodnišnico z rednimi popadki, pa so se jim za več ur ustavili-zakaj? Nelagodje v noem okolju ipd.. psihično pač. Pa babce znajo povedat da se zenske tud "zaprejo" za nekja centimetrov, potem ko so bel ze fajn odprte-grob pregled ipd. Sicer pa več "strokovnmga " na to temo v knjigi Ine May Gaskin. je pa res da to ponavadi en ****ncionira v stilu: hm js bi pa š mal počaka-in se ustavi. Delujejo tisti mehanizmi psihe, ki jih zavedno ne moremo kaj dost uravnavat. Jaz v to totalno verjamem. Mislim, da je STRAH tukaj glavna ovira in seveda to grozljivo, hladno, nedomače in neprijazno bolnišniško okolje. Pri nas še kar nimamo porodnih centrov in me prijateljica iz Avstralije samo čukasto gleda, ko ji povem, da pri nas še vedno vse po vrsti rojevajo v bolnicah. Pa mi potem reče, da sigurno jih imamo, samo da ne vem, da se moram pozanimat Skratka, takšno okolje gotovo nič kaj pozitivno ne vpliva vsaj na tiste najbolj občutljive, ki so že tako prestrašene, če je treba k zdravniku in ki jim pritisk naraste v trenutku, ko dajo tisto reč okoli roke. Kakorkoli, naj bo za vse čim manj panike in čim bolj sproščeno!
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?