Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

3T -> Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 14:45:49)

Pozdravljene!

Nameravamo na dopust na Hrvaško obalo, natančneje Istro, takrat bom noseča 31.T+, kako je s to evropsko kartico zavarovanja, kaj krije? Ali morda potrebujem še kakšno dodatno zavarovanje za morebitno varnost, če bi do kakršnihkoli zapletov prišlo in potrebe po kakšnem urgentnem pregledu, "bog ne daj" celo porodu?

Hvala in lp

Lunca1 -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 14:51:03)

Ne vem kaj točno krije zavarovanje, samo jaz bi se v takem primeru potegnila do Izole.

stuhica -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 14:51:07)

malce preveri na zavarovalnici, mislim pa da bvaje ne krijej nobenih stroškov, ker hrvaška ni u Eu  pa tud po 30 tednu ... vsi že vedo da lahko rodiš zdaj zdaj... ne vem jaz bom septembara tud v 31 pa se ne bom šla špogat ni variante, me ne vleče da bi šla na REko rodit... pa da plačam oderuško ceno več kot 1000 eur... je pa to tvoja osebna odločitev... se boš morala sama odločit... drugače pa imaš že nekaj tem na to varianto... malo pobrskaj... mogoče boš dobila več informacij

babylove -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 14:57:29)

Zakaj se pa ne pozanimaš na ZZZS, pa boš dobila konkretne informacije iz prve roke?

Sama sem pred časom, ko evropske kartice še ni bilo, sklepala dodatno zavarovanje ELVIA, sicer ne za Hrvaško. To zavarovanje je jasno preciziralo, da ne krije stroškov v zvezi z nosečnostjo in porodom, ampak samo bolezni in poškodbe, ki nastanejo na potovanju in jih nisi 'prinesel s seboj'.

Anonimen -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 15:09:50)

Nujno medicinsko pomoč ti morajo nudit povsod po svetu. Ker pa je veliko zavarovanj glede tujine, seveda potem te samoplačniške nujne preglede črpaš naknadno od naše zavarovalnice. Ne pa seveda vseh. Pozanimaj se na ZZZS.
Imaš pa probleme pri papirjih, če rodiš izven države.

higuys -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 15:11:52)

IZVIRNO SPOROČILO: 3T

Pozdravljene!

Nameravamo na dopust na Hrvaško obalo, natančneje Istro, takrat bom noseča 31.T+, kako je s to evropsko kartico zavarovanja, kaj krije? Ali morda potrebujem še kakšno dodatno zavarovanje za morebitno varnost, če bi do kakršnihkoli zapletov prišlo in potrebe po kakšnem urgentnem pregledu, "bog ne daj" celo porodu?

Hvala in lp

Iz Istre si v Porodnišnici Izola v največ uri in pol....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] tako, da ...uživaj.

kajajaka -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 15:41:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Ne vem kaj točno krije zavarovanje, samo jaz bi se v takem primeru potegnila do Izole.

Ja, pa otroku bo na dokumentih pisal kraj rojstva Izola SLOVENIJA. Če je roje v Slo je avtomatsko slo državljan, sicer boš imela še dodatne posle s papirji... Stisni do Izole, če se že kaj zgodi... Pa srečno.

3T -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 16:16:51)

Vsem hvala za koristne informacije, zagotovo bom še na ZZZS preverila, kako je s to problematiko.
Sem pa tudi sama kot edino možnost dopustovanja letos za pogoj postavila severno Istro, ravno zaradi bližine Izole ter seveda mojega poteka nosečnosti, ki je vsaj do danes ( trkam po lesu ) potekala bp in moja ginekologinja stoodstotno zagovarja dopustovanje v tem času; če sem že sama imela pomisleke me je ona popolnoma pomirila.

lp

Felicita -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 16:22:57)

o tem je že tekla debata: link

in kot so punce ugotovile, po 30t ne krijejo stroškov.

daisyb -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 20:22:27)

zivjo,

mislim, da zavarovalnica oz. evropska kartica krije tudi na hrvaski le nujne stvari....poroda pa gotovo ne. jaz se tudi zanimma za talijo, ker sem se preselila in na zalost moram prit rodit v slovenijo. na zavarovalnici so mi rekli naj se grem sama pozanimat v italiji v bolnisnico kjer bi lahko eventuelno rodila katere storitve krijejo oni prek evropske kartice...oz. nudijo oni, da jih pol krije nasa zavarovalnica.

in porod mislim, da ne stane le 1000 eur...ce ze pri nas stane okol 3000 eur in vec.

lp

TomTaylor -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 20:33:37)

IZVIRNO SPOROČILO: daisyb

zivjo,

mislim, da zavarovalnica oz. evropska kartica krije tudi na hrvaski le nujne stvari....poroda pa gotovo ne.

ja, hudiča, a če te glih slučajno zvije za rodit, da ni nujna stvar?

anika87 -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 20:48:59)

TomTaylor, če greš v času, ko lahko že pričakuješ porod, potem ni nujna, ampak pač tvegaš... Sicer ne da se strinjam s tako logiko, ampak tako je...

Anonimen -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (2.6.2009 21:10:56)

Ali morda potrebujem še kakšno dodatno zavarovanje za morebitno varnost, če bi do kakršnihkoli zapletov prišlo in potrebe po kakšnem urgentnem pregledu, "bog ne daj" celo porodu?

Potrebujes zavarovanje za sebe, ampak zaradi drugih bolezni. Po moznosti s prevozom do bolnisnice.

t5t6 -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 8:40:09)

Glede na to, da greste zelo bilizu, se, če bi bilo potrebno odpravite v Izolo. Kam konkretno greste? Ker v Istri imaš porodnišnico v Rieki in mislim, da je v tudi v Puli. Moja svakinja, ki je iz Umaga je rodila v Rieki in ker je bila malo odprta so jo že tri tedne prej sprejeli v Rieki, ker so tam cestne povezave dokaj slabe. Glede na to, da sem tam bila na obisku in mi ni niti malo primerljivo z našimi standardi (tudi mož ne sme biti pri porodu) ti priporočam, da se zorganiziraš tako, da greste v Izolo, prej pa si določite najkrajšo pot in mejni prehod na katerem je ponavadi najmanj gužve.

Jaz sem na koncu druge nosečnosti preživela kar veliko časa pri tašči v Umagu, ker je mož potoval, pa me je bolo najbolj "strah" gužv na mejnih prehodih.

špelin@ -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 9:06:06)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

zivjo,

mislim, da zavarovalnica oz. evropska kartica krije tudi na hrvaski le nujne stvari....poroda pa gotovo ne.

Očitno nekateri mislijo, da se da noge skup tiščat še nekaj časa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

A potem ne obstaja nobeno dodatno oz. "oplemeniteno" zdr. zavarovanje, ki bi krilo tudi to opcijo??

blazka -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 9:15:09)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

zivjo,

Ni nujna oz. nepredvidljiva, ker veš da si noseča že nekaj mesecev. Tako kot so dekleta že zgoraj napisale, po določenem tednu poroda ne krije evropska kartica.

giotti -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 9:30:40)

Najbolj žalostno pri vsem skupaj pa je to, da je plavanje dokazano nekaj najboljšega, kar lahko narediš zase in otročka in čim lažji porod. In da lahko oziroma je celo priporočljivo plavati do samega poroda. In v 30. tednu imaš še cela dva meseca in pol do poroda, pa moraš biti v bližini slovenske porodnišnice. Ne morem verjet, da se grejo takšnih omejitev na zavarovalnici! Zadaj so sigurno kakšni medicinski lobiji, ker jim gre v nos, zakaj punce hodijo v tujino rojevat. In naše morje se niti približno ne more primerjati s hrvaškim, kar se tiče čistoče, mira, svežega zraka ... Tako da jaz grem na Cres septembra, pa če bom morala v Lošinju rodit, pa pač bom. In če bom morala plačati, pa pač bom, se bom pa na vse pretege borila, da mi denar vrnejo!!! Saj porod morajo plačati, kaj jih briga, kje bom rodila. Porod je za njih strošek, ne glede na to, kje se zogdi, tudi če se zgodi v Sloveniji. Mah, dosti o tem, ker je itak brez veze tukaj bentit, moramo se kam drugam pritožit in borit za spremembe na tem področju.

Punce, če pa izveste kaj novega, pa kar na dan z besedo!!

Srečno vsem, kjerkoli kakorkoli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
PS V Izoli je menda fajn rodit, samo izogibat se je treba babice Nate, so povedale na sesednji temi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Aja, v Reki pa je tudi super porodnišnica, kjer lahki rodiš v vodi, in celo iztis si lahko izbereš v vodi!!

t5t6 -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 10:08:55)

Jaz pa grem v 20 tednu na otok Hvar. Gin mi je rekla naj kar grem, samo naj se pozanimam kako lahko pridem do zdravnika v roku ene ure. No to pa ni tako enostavno, ker je zaliv kamor grem dokaj oddaljen od glavnega mesta, po km ni daleč so pa ceste grozne. Ampak jaz se ne sikiram bom uživala na morju in verjela v to, da bo vse ok. Še gin mi je rekla, da saj so tudi tam nosečnice in ne bom ne prva ne zadnja.

giotti -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 10:19:49)

t5t6, seveda. V tvojih tednih ti nobeno medicinsko osebje na svetu ne more pomagati, če bi, bog ne daj, šlo kaj narobe. Še največ lahko narediš sama - s tem, da si sproščena (to itak boš), da veliko počivaš in se izgobaš spolnih odnosov, govorim seveda, če bi, bog ne daj, ne bilo vse okej! Pa itak, da bo, ker to so tedni, ko se v nosečnosti najbolj uživa in res super termin za morje si si izbrala! In Hvar je raj na zmlji, tako da bo otroček ful zdrav in vesel prijokal na svet.
Srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

potepinček -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 10:41:40)

Skleni dodatno počitniško zavarovanje (Vzajemna ali Zav. Triglev ali Adriatic...) za Hrvaško. Tudi če bi morala plačati, ti v tem primeru vrnejo.

komarka -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 10:43:04)

Sicer nimam pojma o zavarovanjih, sme pa sama šla na morje na krk 14 pred rokom. gazdarico je skor kap ko ej zvedela[sm=jezicek.gif](ob slovesu)

Nisem se obremelnjevala in si mislila da do Izole že pridem[sm=smiley1.gif] Ko s eporod začne imaš v vsakem primeru vaj še nekaj ur časa... sploh če je prvi, tko da ni treba ekstra nog skupaj tiščat. Da o psihičnem dejvaniku "usatvitve poroda" ne govorimo...

Uživajte na morjo in pridte rodit domov [sm=smiley1.gif]

Lunca1 -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 11:02:42)

IZVIRNO SPOROČILO: komarka

Ko s eporod začne imaš v vsakem primeru vaj še nekaj ur časa... sploh če je prvi, tko da ni treba ekstra nog skupaj tiščat. 

za tole pa ne bi dala roko v ogenj, enim se precej mudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], no jaz sicer ne pašem med te [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

špelin@ -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 11:04:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Ko s eporod začne imaš v vsakem primeru vaj še nekaj ur časa... sploh če je prvi, tko da ni treba ekstra nog skupaj tiščat. 

za tole pa ne bi dala roko v ogenj, enim se precej mudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , no jaz sicer ne pašem med te [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jaz pa spadam v to kategorijo in to 3x [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

špelin@ -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (3.6.2009 11:12:06)

Ko s eporod začne imaš v vsakem primeru vaj še nekaj ur časa... sploh če je prvi, tko da ni treba ekstra nog skupaj tiščat. Da o psihičnem dejvaniku "usatvitve poroda" ne govorimo...

Tole me pa bolj podrobno zanima. In kako psihično ustavitev poroda izvedeš??

giotti -> RE: Porod na dopustu, konkretno Hrvaška? (4.6.2009 8:50:04)

IZVIRNO SPOROČILO: potepinček

Skleni dodatno počitniško zavarovanje (Vzajemna ali Zav. Triglev ali Adriatic...) za Hrvaško. Tudi če bi morala plačati, ti v tem primeru vrnejo.

Potepinček, je to res, kar govoriš?? Sem lahko na morju po 30. tednu s tem zavarovanjem in če se kaj predčasno zgodi na Hrvaškem (ampak itak vem, da se ne bo, da se ne sme!!!), ti povrnejo???

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>