|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
30.7.2009 14:58:03   
tejči77
aprilčica, če imate domače breskve, jih lahko tudi nekaj zmiksaš za prve kašice in daš zamrznit take micene porcije. Sredi zime bo zlata vredno, ko bomo začele uvajati gosto hrano.
Jaz sem razmišljala, kako bi blo fajn to nardit, samo mi nimamo domačih breskev, teh špricanih pa ne bi dajala dojenclu.

miska, aprilčica, jaz tudi zjutraj še nekako preživim, potem popoldan mi pa čisto odpove vse. Pa jaz grem že ob devetih spat.user posted image

Danes sem vse omare v kuhinji spucala in vsa živila pregledala in pometala stran, kar je rok pretekel. En stroj se že suši, zdaj se pere že drugi, vse sem posesala. Likala bom pa jutri, pa pomila po tleh, ne morem več.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
30.7.2009 15:00:29   
eee35
tanchy: neuspešno. Nimam tok zatečenih nog, več roke, pa niti ne vem, če zatečene, samo bolijo me skoz, pa žile se fuuuuul vidi. Jaz si rečem, da kmalu bo bolje...Isto kot ti delam: manj soli, veliko vode, noge v luft...

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
30.7.2009 15:01:17   
tejči77
tanchy, glede zatekanja nimam kakšne rešitve. Tokrat nič ne zatekam - ŠE. Prvič sem pa samo kakšen teden pred porodom začela, pa sem se striktno držala tega, da sem si noge podložila in ležala, pa hladni obkladki so mi tudi pasali.

Slikice naše Larise

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
30.7.2009 16:10:38   
5ra83
Tudi  jaz pretirano ne zatekam, sem pa slišala, da obstaja neka krema iz kostanjev. povprašaj malo v lekarni.
Hej punce, zadnja dva dni imam izredno močen izcedek. Ali je to normalno? Ni pa nič krvav, tako, da po mojem ni čep. Se kateri še to dogaja?

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
30.7.2009 16:50:56   
Anonimen
Evo mene....

Simonalokar dokler sestra nima znakov (slabosti, kihanje, kašlanje, ipd.) sploh ni kužna in je komot v tvoji bližini. Kužni so oboleni šele ko ŽE IMAJO znake...

Pri nas pa nič ne kaže na porod... Vse po starem, mali pa ima 2760g. Naslednji teden bomo več vedli, ko imamo diabetologa, ker je sladkorna problem....

(odgovor članu 5ra83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2155
30.7.2009 18:07:24   
levček1
Pozdravljene punce!

Evo moj avgustovček je malo pohitel in 26.07.2009 sem povila zdravega fanta Oskarja!user posted image
Težak je bil 3470 g in 52 cm velik, vsi smo zdravi in presrečni!user posted image

Stisniti svojega srčeka v objem je največja sreča!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
30.7.2009 18:11:42   
eee35
Bravo levček!user posted image Ko boš lahko, daj kakšne fotke goruser posted image Vidim, da to ni več hec, se je res začelouser posted image

(odgovor članu levček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
30.7.2009 18:12:55   
levček1
Slikice sem ravno naložila v moj album! Je pravi srčekuser posted image

Stisniti svojega srčeka v objem je največja sreča!!

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
30.7.2009 18:16:19   
eee35
aaaaa! Vidim!user posted image Kok je majhen in lušten! Naslednja, ki ji bomo nekaj časa zavidaleuser posted image

(odgovor članu levček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
30.7.2009 18:51:17   
aprilčica07
levček: lestitke za fantka Oskarjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tanchy: meni pomaga proti zatekanju čaj od patra Ašičca, ga spijem ene dve šalčki dnevno in je situacija res bolša, pa eno kremo sem si kupla, je iz divjega kostanja in mentola se mi zdi..  se namažem dvakrat dnevno, ko gre Jakob spat popoldan, ker takrat lahko počivam in zvečer po tuširanju.. to delam od nedelje, ker prej sem bla res grozna in moram povedat da ta kombinacija vsaj meni pomaga... pa itak dosti pit, da hodiš čimveč lulatuser posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
30.7.2009 18:51:35   
opatija
Ojla bejbe!

Vidim, da bi vas kar nekaj že rado šibalo v Rimuser posted image Jaz še vedno malo kolebam. Predvsem nikakor ne spedaanam vsega tako kot bi rada. ne vem ali hje to podzavestna nepripravljenost ali pa mi preprosto zmanjkuje energije. Po eni strani bi čim prej, po drugi pa še kar uživam s trebuhom. Mali se še vedno kar živahno premika, je pa ful fajn opazovati in božati trebuh, ker se tako dobro čuti mali teleščekuser posted image

Z zatekanjem nimam nobenih težav, sam pa danes ponoči trpela za znoret. Včeraj sva bila z dragim na neki večerji in sem se preveč napokala. Katastrofa!!! Zgaga me je pela za znoret, trebuh pa sem imela tako napihnjen da sem mislila da me bo kar razneslo. Ne vem kaj mi je, ker sem se ravno prej spet tako napokala, da sedaj komaj diham. Po kosilu sem pojedla 9!!! piškotovuser posted image user posted image

Toninena čestitke za Lukca. Vsem želim vse najlepše!!!

Simonalokar ne ubadaj se z mnenjem drugih. Nedvomno ima mamica pravico odločati glede obiskov in samo tepci tega ne upoštevajo, četudi gre za kakšne hormonske izpade. Glede na trenutno situacijo z razsajajočo gripo pa imaš popolnoma vso pravico odkloniti obiske že ob najmanjšem pomisleku. Če nič drugega ni vredno da te skrbi ali lahko kdo okuži tvojega otročička. Nekateri so prav mizerno neobčutljivi in še danes mi gre še danes na jok, ko se spomnim prvega obiska v porodnišnici, ko sem rodila Nika. Pričakovala sem obiske, seveda user posted image ali pa mojo mamo. Nakar prihrumita tašča in tast! Dragega sem prosila, naj mi prinese dudico in ker je bil že na poti, je poklical svojo mamo. Ona pa "praktična" kot je, je poslala njega, češ bo že ona pri meni!!! S tastom sta prišla pol ure prej kot so se začeli obiski in zapolnila sta jih tako, da sta kadila enega za drugim. Ko sta odprla vrata sobe je kar puhnilo po čikih, kot bi mi v obraz stresel poln pepelnik čikov, pa sem imela posteljo na koncu sobe. Komaj sem zadrževala solze, ko je že tašča vlekla tamaučka iz posteljice z izjavo saj lahko a ne... Poleg tega pa mi je bilo do konca neprijetno, ker sem ravno čakala sestro, da mi prinese novo spalno srajco, saj sem bila do popka mokra od mleka, zadaj pa sem imela vse krvavo. Ko sem vstala za na wc in pod tuš pa se mi je ulilo, da je bila pod mano luža krvi. Res prijetno za kramljanje s tastom in taščo! Mogoče sem preobčutljiva in razumem da je bila vesela in je želela čim prej videti vnučka, pa je zraven vlekla še tasta, ki mu je bilo skrajno neugodno, pa vseeno, mislim da bi lahko bila malo bolj subtilna. Za primerjavo, ko je prišla moja mamo (pa je Nik njen prvi vnuk, taščin pa tretji) je tamaučka gledala in nežno pobožala. V naročje ga je vzela šele ko ji je rekel moj user posted image če ga želi malo popestovati in takrat je rekla da komaj čaka, če ji le dovoliva. Je razlika, kaj ne. Pa še to se moram spucati glede tašče. Najprej je imela idejo, da bo ona pri meni, naj bo user posted image kar v službi. Na srečo sva jo takoj postavila na realna tla, da bomo kar mi sami skupaj, da se navadimo drug na drugega in bo imel user posted image očetovski dopust takoj ko pridem iz porodnišnice. Nato je hodila k nam, ko sem prišla iz porodnišnice pomagat (čeprav je nisem nikoli prosila), kar pa je pomenilo da je nervozno čakala, da sem podojila tamaučka (njej gre dojenje na živce, ker sama ni nikoli dojila) nato pa mi ga je izpulila iz rok, češ naj jaz počivam ona pa ga bo crkljala. Da ne govorim kako mi ga je vzela kadar je jokal zaradi krčev, češ ga bom jaz potolažila ker ti ne znaš. Kar nekajkrat sem se zjokala ker sem se počutila totalno zmedeno in nemočno preden sem se postavila zase. Zato punce, ne ubadajte se kaj si kdo misli o vas in se ob prvi priliki postavite zase, ker takšnih stvari ne pozabiš nikoli, pa hormoni gor ali dol.

5ra83 jaz si že dober teden večkrat na dan menjavam spodnje hlače, ker imam skos mokre. Malo me skrbi, če mi slučajno ves čas po malem odteka plodovnica. V torek na pregledu je G rekla, da je plodovnice še dovolj, torej gre najbrž za povečan izcedek, čeprav je kot brezbarvna voda. Ne vem, ali bi me moralo kaj skrbeti?

Danes je točno en teden do roka. Prav zanima me, ali bo kaj prej, ali bo točno, ali pa bomo zamujali.

Uživejte in pazite nase, pa seveda srečno prvi ki prispe v Rim!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
30.7.2009 18:53:23   
aprilčica07
tejči: super ideja za kašice.. sem že v akcijiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
30.7.2009 18:53:30   
opatija
levček čestitke za čudovitega sinčka!!!!

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
30.7.2009 19:13:00   
hruškolinka
Živjo!

Sem se vrnila z mojega zadnjega pregleda. G pravi, da je plodovnice še zelo veliko in da nič ne kaže da bo kaj kmalu. Mali se sploh še ni začel spuščati, pa čeprav imam čez 3 dni ŽE ROK!!!!  Jaz pa že popizdevam, ker mi po trebuhu koža poka in nasploh že po vseh šivih pokam. Mi je pa G rekla, da tu v LJubljani če si en teden čez rok, šibaš v porodnišnico, tko da bom šla kot zgleda rodit 10.8. Super, še dober teden trpljenja! Pa vsaj to, ker v Novomeški porodnišnici te pustijo do 14 dni čez (poznam kar nekaj nedavnih primerov). user posted image

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
30.7.2009 19:19:45   
eee35
opatija: ta zgodba s taščo je kar huda jaz bi po moje znorela!!!! Pa se z njo kar pošteno skregala, pa še mojega napi...la, da neumnosti dela. Evo - glih zaradi tega se mi zdi, da porodnišnica ni za obiske, vsaj ne v sobah. Ne samo, da si ne bi želela, da me takšno vidijo tast pa tašča, ampak si ne predstavljam, da pri sosedi cel kup sedi, pa mene gleda, kako se tam potekam cela umazana. Groza. Pa kaj jim je enim ljudjem, da morajo riniti v življenje drugih. Moja na srečo ni takšna, ampak brez problema si predstavljam tasta, da leze tam, kje ga noben ne vabi. Zdaj ga sploh ne morem gledat, pod konec nosečnosti, imam prav alergijo nanj...

< Sporočilo je popravil eee35 -- 30.7.2009 19:20:45 >

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
30.7.2009 19:22:10   
tulpek
Čestitam za bebije user posted image user posted image user posted image . Čas levčkov se je začel čisto zares user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
30.7.2009 19:23:56   
tulpek
Opatija, huda zgodba. Veliko si potrpela, meni bi prej počilo. Že cigaretni dim bi bil dovolj user posted image . Upam, da me user posted image ne bo preveč raznežnil in da bom ostala user posted image , to očitno včasih potrebujemo. 

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
30.7.2009 19:30:06   
simonalokar
opatija groza kar si napisala, sem že tiho in vem da nočem obiskov pa pikauser posted image user posted image . glede tvoje tašče pa groza in obup. nemorem verjet.

levček čestitke za sinčka ful je cotkan. čestitkeuser posted image user posted image user posted image .

kje je pa miška je šla v rimuser posted image user posted image user posted image

na pa imam spet popadek danes jih imam zelo veliko in nerednih. zdajle pa moram še kumarce vložt pol pa lahko grem v akcijouser posted image user posted image user posted image user posted image .

pa sineka vlovit in ga stuširat se mi je cel v pesek zakopal, razultat same lahko veste bel. pa pravim da je umazan on pa pravi da je čist.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
30.7.2009 19:31:44   
simonalokar
opatija moj tast - skupi smo živeli odkar se je vnuk rodil ni pokadil nobenega notr. zdaj ko smo se pa gor preselil pa ga pokadi. in ko vidi da mi smrdi dim sploh ne prižge če sem jast zraven.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
30.7.2009 19:41:35   
HeGa
toninena in levček1 čestitke ob rojstvu vaših sončkov! Oskar je pravi mali cukerček! Upam da kmalu vidimo tudi kakšno slikico Luke.

Kar se obiskov tiče sem jst samo za ožje družinske člane. Ostali imajo še čas potem, ko pridemo domov.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
30.7.2009 19:44:19   
Anonimen
kje je pa miška je šla v rimuser posted image user posted image user posted image

se sem tukiuser posted image ....mene bolj skrbi kje je drnula....

(odgovor članu simonalokar)
  Neposredna povezava do sporočila: 2171
30.7.2009 20:00:29   
*anč*
oj!

mela pregled user posted image . delala mi je tut uz, ker se mi zdi da mam nekam mali trebuh, pa je mala čist ok, ma slabe 3 kg, samo plodovnice imam bolj malo, zato nimam nekega ogromnega trebuha. spodaj je še zaprto, samo baje čist zmehčano, tko da je rekla, da bi me lahk ona odprla,če bi hotla. glava je baje tut že dol user posted image , tko da misli, da 3 tedne ne bom zdržala, jutr pa tut ne bo user posted image .

pišete pa ko nore, grem mal preletet.

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
30.7.2009 20:33:42   
Anonimen
Sam je res zanimivo da vas še zmerej pregledujejo vaginalno user posted image  Men od ene 30. tedna naprej (al pa še mal prej) vsakič UZ dela na brzaka pa mer trebuh. Nč ne gre down under, ker ne želi žokat če ni treba (vnos bakterij, morebitna sprožitev poroda, itd.).

(odgovor članu *anč*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2173
30.7.2009 20:39:42   
tejči77
opatija, mislim, kakšna grozna izkušnja!user posted image . Nimam besed, eni oz. ene so res kot ena čreda konjev.

Jaz sem bila takrat vsa jokava in sem si želela samo lubija ob sebi. In vsa srečna sem bila, da nisem imela skoraj nobenih obiskov doma. So vsi vedeli, da je zelo hudo z menoj, ker nisem mogla hodit in so nas pustili pri miru.
Mi je bilo pa grozno, ker je moja soseda v porod.dobivala po deset ljudi hkrati na obisk in se po dve, tri ure niso spravili, jaz pa naj bi dojila kar pred njimi, ker so se dobesedno na mojo posteljo naslanjali in šive so mi hodile sestre izpirat ker so mi popustili in sem čakala na ponovno šivanje. Skratka ni prijetno, pa še deset dni sem bila v porodnišnici in so mi proti koncu tudi živci popuščali.

levček, čestitke za sinčka!user posted image user posted image

Hruškolinka, saj bo user posted image

Hej babike, a se zmenimo nekaj. Če ne boste ravno na vrat na nos šibale v porodnišnico ali če vas kje drugje ne ujame - dajte samo na kratko tukaj napisat, da odhajate v porodnišnico, da bomo lahko stiskale pesti, da bo porod potekal OK.

Slikice naše Larise

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
30.7.2009 20:44:55   
tejči77
no mene je od spodaj gledala samo na prvem pregledu pri desetih tednih in potem mi je pri 24. tednih izmerila MV in to je bilo vse. Ampak jaz sem čisto posebna zgodba, ker sem vsega skupaj do zdaj imela samo 6 pregledov pri moji g.user posted image Kar pomeni, da sem imela 1/3 pregledov vaginalnih. A se ve lahko pohvalite s tem?user posted image In CTG-jev tudi ne dela, čeprav ima v sprejemni ambulanti CTG napravo, videti še čisto nova. A mislite da jo sestre neznajo uporabljat?user posted image
Saj CTG bo itak na porodu, da se potem ne bom mogla premikat.user posted image

Slikice naše Larise

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?