|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
29.7.2009 8:15:46   
Drnula
No evo jo miska user posted image   še je tuki

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
29.7.2009 8:43:47   
Sisy
jutro

uf ste bogice s tem ne spanjem,..mene je tut en čas mal matral, pa sem se zbujala ob šestih,....al pa sred noči..no zdej zadnje čase spim kot polhekuser posted image  edin na WC pa grem ziher ene 5x na noč.....

Včeraj sem si (končno) pripravila torbo za v porodnišnico, pa tamali sem naštimala torbo če bo morala k babici in dedku za kakšen dan, stanovanje pospravljeno, cunjice za tamalega pripravljene, zdaj lahko grem....user posted image  Sem imela zadnje čase kr ornk gnezditveni sindrom tko da je stanovanej tipi topi.

Glede spanja vaših tamalih-mi imamo glede tega kr srečo...Že od malega se nismo šli nekega uspavanja,...Niti ene noči ni spala v najini postelji,..razen crkljanja zjutraj....glede tega sva bila kr striktna in se je obrestovalo...Zdaj jo zvečer okoli osmih v posteljo samo odložim in grem ven, ona sama zaspi in spi do jutra, nekje do pol osmih..Pa tudi dnevni ritem imamo vendo isti-ob dvanajstih gre za kakšno urco in pol obvezno spančkat...Probamo vzdrževat isti ritem kot v vrtcu..Čeprav je bila do zdaj doma, zadnji teden je pa v vrtecu ampak jo hodim po kosilu iskat da doma spančka...mene pa zanima če boste imele ta večje otroke nekaj časa doma po tistem ko rodite? Pro nas vzgojiteljice to priporočajo....?

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
29.7.2009 8:45:51   
eee35
Pa še ponoči čvekate?user posted image Joooj. Saj mogoče se bom enkrat še jaz pridružila, čeprav za zdaj spim še kar v redu. user posted image pa je že tako velik, da ko se prestavljam iz ene strani na drugo se prav z atrebuh držim, pa on pol nekako ve, da se tudi mora premaknitiuser posted image

drnula in miška: uživajta na kavici! Jaz sem svojo glih kar spila, drugače bi še zmeraj na kavču spala...

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
29.7.2009 8:50:10   
aprilčica07
Jutro,

miska: vidim, da si še z namiuser posted image user posted image user posted image user posted image
sisy: naš Jakob je itak doma, tako, da ko pride bejbi bo zagotovo pestrouser posted image
23tina: tudi jstg sem imela težave z spanjem, pa se je zdaj vsaj za silo uneslo in spim  po 4 ure skupaj, kar je luksuz proti prej.. sindrom nemirnih nog? joj, tudi mene to včasih zagrabi, je za znoret...
saša84: ah, jst pijem čaj proti zatekanju, oziroma čaj za odvajanje vode in sem malo bolša, nisem več tako grozno zatečena...
drnula: ja, avto je itak zakon, naš zaspi še predno vžgemo....
anč: čutijo otročki, čutijo... naš je imel generalko, ko sem bla une dni v bolnici, pa je blo kr ok, moram potrkat, kako bo  ko pride dojenček pa nimam pojma, ampak bomo kmalu vedli, ne?
arwen: dobrodošla med čvekamiuser posted image

Nič, zdaj grem skuhat čajček, pol pa itak kmalu odhode, po dnevno dozico koktajla:):) Se beremo.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
29.7.2009 8:51:20   
Drnula
sisy - kapo dol, res sta to dobro zrihtala in to sem predvidevala tud jaz. Pa ... pustmo zdaj stat, računam na to, da počasi to tud pri nas mal uredimo še posebej pri tem user posted image , ko bom več doma. Pri Neci sem celo porodniško sam laufala in bila v autu - gradnja hiše.

Neca bo doma z mano celo porodniško. V varsvo bo šla samo sem in tja po kak dan, ko bo to res treba.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
29.7.2009 8:53:03   
mony5
Ej Sisy a si še doma??? No pol se pa vidmo okol 9.30, da malo počvekamo!!!

JST bom imela Zojo malo doma malo pa v vrtcu, bom vidla kako se bo kej obnašala in kako bo naša druga punčka pridna ali nepridna!!!

Go-ta kako je lep tvoj user posted image , lepo se rihtajte!!!

23tina in ostale ki ne morete spati ste pa res boge, upam, da vsaj čez dan noter prinesete.

Gin. mi je rekla, da ima dojenčica čisto dovolj kil, res pa je da imam še tri tedne do konca (rok 20.8.)! Sej eni se donošeni s tok rodijo!!!

In končno smo jo dočakali, 19.8.2007 se nam je pridružila princeska ZOJA

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
29.7.2009 8:54:17   
aprilčica07
alisa: ja, meni teče že en lep cajt ven iz joškic.. mi je tudi v prvo začelo tečt, pa pol ni blo skoraj nič mleka, tako, da nevem zakaj ta reč teče...user posted image user posted image user posted image user posted image najbolj zoprno je pooči, ker je pol vse flekastouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
29.7.2009 9:14:44   
HeGa
Ooo čvekice - komaj vam še sledim. Tale oranžna pa res ubija, mi je bila zelena bolj všeč.

kerala - bravo kuža! Me veseli da je vse o.k.

muca83 mene tudi že nekaj dni žre, kaj če mi voda v postelji odteče, sam nimam pojma kolk te vode je in s čem bi zaščitila jogi. Ni mi do tega, da bi kupovala nepremočljivo podlogo za ta veliko posteljo. Če pa dam to ta malo za otroško tam nekje pod rit, pa ne vem če jo bom uspela trofnt, pa če bo dost velka. Pri Evi mi na srečo ni voda odtekla, so mi šele v p predrli.¨Čep se mi je pa delno odluščil že tri tedne pred porodom. Sem potem vsak dan nestrpno pričakovala akcijo, rodila pa 5 dni čez rok. So me tudi vsi klicali, pa gnjavili ali sem že rodila pa pozabila sporočit, tako da te čisto razumem hruškolinka, kako zoprno ti mora bit. Saj bo, samo ne se pustit, da te živcirajo.

Alisa kar se tiče mleziva sem tokrat prav vesela, da mi nič ne teče. V prvi user posted image  mi je pa tolk teklo že dva meseca prej, da sem imela ta debelo brisačo pod seboj, da nisem jogija pacala, pol sem pa še ta malo nepremočljivo podlogo dodala.

go_ta Niko je pravi lepotec. Čestitke!!!

M1987 čestitke za ZO. Zdaj pa le počivaj, da se res ne obrne še enkrat.

aprilčica07 jst sem se pa že spraševala, če je možno da Eva čuti, da se nekaj dogaja in me nikakor ne spusti. Pa zgleda da je res nekaj na tem, če imate ostale iste fore. Tudi ona se nonstop crklja pri meni, pleta, se valja po men, mene pa potem trebuh matra. Pa jo moj proba zamotit, pa je skoz neki mami, mami. Se mi je v ponedeljek prvič odkar hodim na telovadbo zgodilo, da me je čakala za spat it. Vedno je že spala, zdaj sem imela pa tak sprejem. ko je slišala, da zaklepam vrata Mami, smeh, prilaufala k meni,... Sem jo mogla jst nest spat, moj user posted image  ni bil dost dober.

Sisy ne jst ne bom imela Eve doma, bo kar lepo v vrtec hodila. Saj vem, da je po eni strani bolje, da ne prinese kakšne bolezni iz vrtca, ampak kakor se spomnim prvega meseca po porodu, ni šans, da jo imam doma. Vem, da si ji ne bom mogla posvetit in bomo vsi trpeli. Se mi zdi, da je kar ugoden letni čas, ko je zelo veliko otrok doma, pa tudi viroze in posmrkani noski niso stalnica, tako kot pozimi. Bomo probali tako.

Moj včerajšnji pregled je bil tudi o.k., tako da če se ne začne samo kaj dogajat sem do naslednjega torka na varnem. Ctg je sicer pokazal nekaj popadkov ampak to še nič ne pomeni. Imam pa vseeno v planu danes pripraviti torbe za v porodnišnico. Zdaj ko imam vse cunjice oprane, se mi celo da.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
29.7.2009 9:42:53   
*Orhideja*
Živjo!

Ja tale oranžna je res mal premočna. Ponavadi zamenjajo barvo, ko se zamenja letni čas, sedaj pa so malo zamudili oz. prehteli.

kerala: Lepo, da se je tvoj kuža izmazal. Jaz sem na takšen način ene 5 let nazaj izgubila muca. Kakšen strup točno je pojedel ne vemo. Je pa v tistem času "izginilo" kar nekaj mačk, verjetno se jih je nekdo hotel znebiti.

go_ta: Ful lušten sinček, ne nam lušte delat :).

Kaj če bi naredile seznam s slikicami avgustovskih dojenčkov, tko kot majo tudi v drugih temah?

Pa še eno vprašanje: Ali ima mogoče katera v materinski knjižici oznako podobno črki U, ki je spodaj podčrtana? Nekje sem prebrala, da naj bi to pomenilo, da je user posted image obrnjen na glavico, nisem pa prepričana. To imam napisano pri zadnjih 4 pregledih.

Benjamin: 13.8.2009

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
29.7.2009 10:34:33   
Muca83
Dobro jutro punce! Se samo na hitro oglasim, ker potem šibam likat (ko je ravno hladno zunaj, da bom še uspela shladiti stanovanje) in potem na pregled.

Reby, nisem šla na ZO, ker pri meni ni možen user posted image G je rekla, da ker imam posteljico na sprednji steni ZO ne pride v poštev. Tako, da edino če bi se mala sama obrnila, ampak zdaj sem itak 37 tednov dopolnila, tako da so možnosti skoraj nične.

Alisa, meni teče mlezivo že od 17. tedna, brez prestanka. Ampak na srečo čisto po malo, tako da se nič drugače ne obnašam zaradi tega (ne rabim blazinic ali česa drugega).

Joj ste boge, ko ne morete spat. Pri meni je bilo nespanje kot kaže na srečo samo izjema in je zdaj spet ok.

Danes se je mala očitno še malo premaknila in mi skoz tisto svojo glavico v desno rine nekam in me kar malo boli. Upam, da nima še kakšne prečne lege v planu user posted image Nič, likalnik kliče... user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu *Orhideja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
29.7.2009 10:39:20   
Sanikaa
Živijo punce!!
Boge ve ki nič ne spite!! Res je da se zbujam pogosto ampak 9 ur spanja HB imam!
Sploh nočem komentirati kako si kdo odgaja otroke in koliko manipulacije im dovoli. Sam bi od srca svetovala vsem mamicam in atijem super knjigo. Avtorica odlično razlaga psihologijo vzgoje in daje res pametne nasvete. Knjiga je "Otrok od rojstva do šole" od Penelope Leach.user posted image

http://www.cangura.com/knjigarna/druzina-in-otroci/dojencki-porodnistvo-nosecnice/Otrok_od_rojstva_do_sole_.php

Pa odaje na BBC ju Little angels so res odlične. Trenutno se ne predvajajo ,ampak mislim da se jih najde na internetu (tiste ki obvladajo downloadanje :)

Jooj kako je pasala kakav-kavicauser posted image  Zdaj pa na delo..danes dobimo dnevno sobo juuupiiuser posted image

Nam so tudi govorili če voda odteče da se uležemo in pokličemo rešilca , posebej če moramo po stopnicah. Ker lahko pade ven popkovnica ,ali rokica. Pa tudi po 8 urah je velika nevarnost infekcije ker je pot k otroku odprta. Pa ni tok dolgo da sem rodila!! kaj zdaj vsako malo spreminjajo doktrinouser posted image . Ni šans če mi voda odteče da me držijo do enega tedna na odelkuuser posted image . Če znajo pokrenut porod pri popolnoma zaprtih in imajo zdravila s katerimi se to da naredit. Ma tako tožbo bi im dala na vrat pa naj se igrajo z ogrožanjem otroka!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2011
29.7.2009 10:51:25   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: *Orhideja*

Pa še eno vprašanje: Ali ima mogoče katera v materinski knjižici oznako podobno črki U, ki je spodaj podčrtana? Nekje sem prebrala, da naj bi to pomenilo, da je user posted image obrnjen na glavico, nisem pa prepričana. To imam napisano pri zadnjih 4 pregledih.

Js imam podčrtan krogec, pomeni pa, kaj je vodilni del ploda (sem vprašalauser posted image ). Pri mojem G pomeni krogec na koncu črtice, da je postavljen na glavo, na začetku črtice pa, da je na nogicah.

Neposredna povezava do sporočila: 2012
29.7.2009 11:15:38   
M1987
Hvala vsem za čestitke in veselje z menoj, da sem z ZO tako hitro opravila. Tiste, ki na to še čakate - res vam polagam na srce, da se sprostite, bodite mehke, zaprite oči in odmislite, da vam ne bo treba jemati zdravil in ležati v porodnišnici user posted image user posted image user posted image

Glede CTG-ja, meni ga nikoli nič ne komentira, samo reče, da je lep. A katera ve kako iz tistega videti, če imaš že kakšen popadek? Imam pa tudi jaz v planu še iti pod tuš, ko se mi začnejo popadki. Ne vem kako je, če ti voda odteče, če lahko še greš? Za depilacijo pa skrbim redno, sproti user posted image A ti voda odteče v enenm šusu ali to lahko traja. Kaj daš vložek in v P?

Včeraj sem šla po Pamperkske 1-kica in so v Sparu najceneje se mi zdi, če bo katera še kupovala, da ve. Moram pa reči, da je včaih taka razlika. Včerja sem gledala v DM in v Sparu kremo Bubchen za ritko in je razlika v ceni za 60 centov user posted image

A katera še kaj user posted image ? Jaz sem enkrat nekje zasledila, da menda zadnje 14 dni lahko slončkaš in da partner konča v tebi in ti s tem pospeši porod? Katera kaj ve o tem? user posted image [

b]Joob jaz sem ga dobila naslednji mesec od odaje vloge - okoli 10, 15-ega user posted image

Drnula sva na istem glede preveč vsote na računu user posted image kaj čmo... user posted image

miska_mccute a jaz kaj zamujam??? user posted image O kakšen čepu govoriš? A to je zihr, preden greš potem rodit? In kako zgleda ta čep? user posted image To imaš preden dobiš popadke ali ti odteče voda??? Plis razloži mi, ker nimam pojma. O joj...

go_ta ti si bila pa res boga, si se namučila s popadki pa tem user posted image Ful lepa slikica user posted image

sasa84 a ti tudi to z boki in ko se obrneš... da ne govorim. Kaj pa krč v bok in nogo te kaj mučijo? Sočustvujem s teboj user posted image ja pupika je obrnjena. Imam v pon kontrolo pa CTG. Sedaj samo ležim in hodim in res pogrešam sedenje na riti user posted image

Grem na sladoled user posted image pa pa

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
29.7.2009 11:30:09   
gabi05
M1987:glede plenic :Jaz sem zadnjič gledala v šparu,dm-u,merkaorju v šparu imajo napisano blokirana
cena do leta 2010 cena za 2-kico to je od 3-6kg je bila 14.90evra v medrkatorju so iste za 1.50 cenejše,
ta teden pa sem zasledila da je od ponedeljka v lidlu 2-kica pampersk 74 kom stane 10.07 evra in so najcenejše
pri nas.In smo jih tudi kupili.
V BIPI v Avstriji ko vse tako govorijo kako so plenice poceni sploh ni res sem šla gledat
in so 2-kica z bipino kartico stanejo 11.99 evra s tem da jih je notri samo 62 kom.Tako da če jih
katera se ni kupila se splača it v lidl ponje jaz 1-kice sploh nebom kupovala,ker je brezveze
in skoraj ni razlike v velikosti med 1in2.pa se ful malo jih je!user posted image user posted image

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
29.7.2009 11:30:58   
romana24
IZVIRNO SPOROČILO: M1987

A katera še kaj user posted image ? Jaz sem enkrat nekje zasledila, da menda zadnje 14 dni lahko slončkaš in da partner konča v tebi in ti s tem pospeši porod? Katera kaj ve o tem? user posted image [

No jaz se to nosečnost glih ne morm hvalit okol user posted image  ker s mi preprosto neda. Moj je že rahlo nervozen ampak konc dneva sem user posted image . Je pa res da pri prvem sva do zadnjega in sicer ni končal v meni ampak samo poskrbel zame (sej vemo kaj mislim ne) user posted image  No in po tistem me je uščipnilo in tako celo noč, no zjutraj sm šla pa rodit. Od tega je danes natanko 1leto. Ja moj sonček ima danes rojstni dan user posted image user posted image .

Zdele glih okrašujem torto in ko bo fertik vam pripopam kako slikico.

Glede banke zadnjič so rekli da so nekaj zajeuser posted image  in da bodo vrnili dinarčke. Jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
29.7.2009 11:36:46   
Flora2
Dan,
kolk smo pa mi pridne s čvekanjem, podiramo rekordeuser posted image .

Vidim, da smo vse še prisotne, Miška, Sisy no in vse ostale, pri nas tudi še nič ne kaže da bi se user posted image kam mudilo, bomo videli kaj bodo jutri rekli na pregledu v P. Midva sva včeraj pripravila prevozno sredstvo user posted image , v upanju da ga bomo tudi čimprej uporabili.

user posted image

Dobila sva previjalno,

user posted image

Zdaj sem si pa še trebuh slikala, sem že zdavnaj obljubila no zdaj mi je pa uspelo za silo,

user posted image

Tako da mi smo pripravljeni na prihod našega user posted image , seveda ko se bo odločia da prideuser posted image .

Uboge vse tiste, ki ne morete spat, jaz spim kot polh brez problema, si vsak dan rečem da boljše da se zdaj naspim, potem ne vem kako bo, škoda ker se ne da spanja dobiti na zalogouser posted image .

M1987, nisem prej prebrala da je ZO uspel, to pa je super ne.

Glede odtekanja plodovnice so pa tud nam rekli, naj ne hodimo več naokrog, ampak pokličemo rešilca in v P.

Sanikaa, to knjigo sem pa jaz dobila prejšnji teden, sicer je še nisem odprla, bomo jo pa vsekakor prebrali.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
29.7.2009 11:51:26   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: 23tina

men se meša že počas sam res....ob 23 sm šla v postlo evo do zdj nism spala ene same minutkeuser posted image user posted image user posted image
zgaga,lulat,vse tišči,tamala brca....
hočččččččččččeeeeeeeeeemmmmmmmmmmm rrrrrrrrrrrooooooooooooooodddddddddddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiittttttttttttttttttt

jz tud se ne grem vec!!!!!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zaspala ob 6h, pa do 10h s tem da sem se na pol ure prebujala in obracala!! Najbolj me moti to, da sem potem cez dan za v kanto in nic ne morem naredit! user posted image user posted image user posted image

Ja in je res, da bolj gres proti koncu slabse je, meni manjka 10 dni zadnje dni ne spim NIC, prej sem vsaj 3-4 urce po obrokih naklofala.

Tanchy, mi tudi imamo problem s spanjem nasega muolta, to ze od rojstva. Na sreco edino zvecer kar lepo zaspi, razmeroma tudi hitro, potem cez noc je pa katastrofa oz. ce je noc kolikor toliko ok, smo zjutraj ob 5h ze pokonci!! user posted image user posted image user posted image
Pa smo tudi ze probali VSE mozne tehnike, ampak nobena ni delovala. Nimas kaj, ostane samo upanje, da bo enkrat bolje. Sploh pa z mozekom upava, da bo drugorojenec nasprotje, to je da bo spal.
Sem ze slisala, da je veckrat tako, en je gavnar, drugi pa ne. Tako da Sisy, pripravi se!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nas Gabriel bo s septembrom sel v vrtec samo zjutraj, popoldne ga bom imela doma, s tem da bo 2x tedensko pop. hodila k nam pomagat varuska. To sva si zdaj tako umislila, pa bomo videli kako bo delovalo, ker sva tukaj cisto sama (beri brez babic in ostale pomoci), moz hodi domov okrog 19.30, tako da imam ta dva fiksna popoldneva tedensko jaz na razpolago, da malo zadiham.
Drugace pa, ko se vrnem iz P ja bom probala imet Gabriela kaksen dan doma, dobra ideja.
Je pa tudi on zadnej case nenormalno navezan name, skos samo mami mami mami!!! Tako da jaz tudi misli, da ceprav so taki majhni, se kako cutijo, da se nekaj dogaja. user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
29.7.2009 11:59:56   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: hruškolinka

Pa tudi G pravi, da imam ogromen trebuh (obseg že 120cm!!)in da bo mali korenjak na kvadrat. 4500 g mu ne uide. user posted image

Tale korelacija obseg trebuha-teza user posted image ni nujno da deluje. Jaz sem sla rodit Gabriela pri obsegu 101cm in smo bili tezki 4500g.
Ce bo pri tebi res tako korenjak in vam uspe vaginalni porod - aleluja!!!! user posted image user posted image user posted image

Mlezivo - meni pa tokrat nic ne tece, v 1.user posted image pa mislim da mi je ze nekje pri 4/5 mesecu zacelo.

Flora2 - kaksna lepa oprema za user posted image in lep veeeeliiiik trebuscek user posted image

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
29.7.2009 12:25:13   
kerala
Pozdravljene!
Ste res revice tiste, ki ne morete spati, mene že to, da se zbudim enkrat proti jutru za kako minutko, spravi ob živce...

Jaz sem pa že iz masaže. Kot prerojena... naspana, spočita, sproščena... popoldan grem še na telovadbo, pa bom še razgibana! Ma saj si več že ne morem želet, bom kar noseča ostala, če bo šlo tako naprej...
Včeraj sem spala od 11h do 7h, nič lulanja, potem pa še čez dan 2x zaspala po kako uro. Danes sem vstala komaj ob 8.30. Veliko sem tudi ležala, tako da sem danes res kot rožica, imam občutek da imam toliko energije, da bi lahko celo stanovanje generalno spucala (ma se heeeecam!, kaj takega mi na misel ne pride, če pa je lepše počivat in si privoščit, sčistla bo pa že čistilka). Takega relaxa nisem imela še nikoli v življenju in vprašanje, če bom to še kdaj doživela, tako da se zdaj trudim, da zadevo doteram do skrajnosti!user posted image

Katera je že spraševala glede epiduralne! Jaz jo vzamem 100%, pa če se svet podre. To mi je edina rešilna bilka, ki me opogumlja, drugač bi me bilo pa res groza ob misli na porod in vse spremljajoče bolečine... Bom pa res pozorna in pazila, da je ne predoziramo, ker si ne želim končati z vakumom. Čeprav menda vakumi zaradi EA niso nevarni.

Glede uspavanja... tudi jaz sem bila pri prvi izjemno pametna, kako je treba otroka dat v posteljico, pa ma da zaspi, kakošno uspavanje, to je samo razvajenost... Pa sem vse svoje besede 10x pojedla, ko sem dobila drugo... Tako da, punce, vse to prej ko slej mine. Kaj bistveno se pa spremenit ne da. Avto je pa hiperuporaben za te zadeve, Drnula, pri nas se je tudi izkazal kot odlično uspavalo, ma še zdaj včasih deluje...

Glede prihoda drugega otročka - moja Živa je imela 17 mesecev, je bila pa takoooooo zlata, nežna do Dune že od vsega začetka, nikoli niti kančka ljubosumja. Vam želim, da bi bilo pri vseh tako! Je pa spet najbolj od karakterja odvisno, če bi bili obratno rojeni, bi imeli pa verjetno kar težave. No, saj potem tudi razlika med njima ne bi bila tako majha, zihr! Se vidi, sem rabla kar 13 let za "rehabilitacijo"user posted image

Sisy, čakamo na novice, jaz stavim, da boš ti taprva!

Flora, kakooooo lep voziček, kot da sem ga že nekje videla user posted image , moja košarca je pa rdeča... No, pa seveda krasna previjalja, pa buuuuušek seveda tudi!

Romana, eno veliko user posted image  za tvojega sončka! Pridna, da tortico pečeš.

Pleničke - jaz sem kupila št. 2, tiste biološko razgradljive v Mullerju. Ma ne vem koliko stanejo, nisem primerjala. Bom poročala, kako se obnesejo, upam, da bodo OK.

Glede user posted image  je pa pr nas huda suša! Sploh več ne vem, kdaj sva nazadnje... Moj user posted image  se je pa čisto sprijaznil, mu niti več na misel ne pride. Ko sem pa bila prvič user posted image , sva pa tudi do zadnjega dne, pa zato nisem nič prej rodila. Ma, kako se cajti spreminjajo...

O tem, da bi mi ostekla voda, pa sploh nočem pomislit! Ne bo mi pa pika! Ne sme, še posebaj ponoči ne!

Tako, zdaj grem pa malinov čajček skuhat, pol bo pa cajt, da se mal spočijem, kaj pravite? user posted image user posted image

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
29.7.2009 12:35:43   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: kerala

Tako, zdaj grem pa malinov čajček skuhat, pol bo pa cajt, da se mal spočijem, kaj pravite? user posted image user posted image

ja, pejt se spocit, prevec spanja in polezavanja utrudi!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
29.7.2009 12:36:01   
sasa84
AnjaPH, kako ultive ni več? A boš v LJ rodila? Nam so rekli, da ultivo v LJ dobiš...Sicer bom poskusila po naravni poti, brez ultive, ea ali cr, ampak če pa ne bi šlo, bi pa z ultivo probala. Aja, pa moram ti povedat, da je ta stvar s kisem prav fajn! Sem zadovoljnauser posted image  Hvala ti.
Go_ta, kakšno lepoto imate! Zdaj, ko vidim vašega, še bolj komaj čakam našega...skomine, skomineuser posted image  Pa tudi ime mu lepo pristojiuser posted image Ma dobra si, da si se tako fajn držala glede na to koliko časa te je matralo (odtekanje, popadki,...)user posted image Meni bi se pomojem zmešalo! user posted image  
Uf, 23tina, poznam to stvar. Živce parajoče ko sam hudičuser posted image  Takrat poskušam vse živo-ponavadi poskušam na 101način obremenit nogo. Mogoče bi blo fajn, če bi tud mal namakala v hladni vodi. Ne morem je pa pretegnit, ker me takoj krč useka-še ena krasota nosečnosti...krčiuser posted image
Alisa, meni je začelo že kar nekaj časa nazaj, potem se je pa ustavilo, sedaj pa spet opažam izcedek. Jah, nimaš kaj, tudi to je treba čez dat. Sem pa nabavila blazinice od Chiccota za enkratno uporabo, ampak nisem ravno zadovoljna. Saj vpijajo dobro, samo mam jih pa čist povsod, samo tam ne kjer bi mogle bit-sploh jih ne moreš fiksirat. Saj majo nek lim za pripopat na modrček, ampak to drži do prvega premika...
M1987, naj uganem...v DMu je kremca dražja? Ej, se izogibam DMa (no, pa tudi Spara-so se mi blazno zamerili enkrat), če se le da, ker se mi zdi, da imajo dražje stvari kot drugje. Zadnjič sem primerjala cene barv za lase. V Leclercu bi dala za 2barvi dobra 2eura manj. Se pravi nekje 12 eur, v DMu sm dala pa mal čez 14euruser posted image Grem raje v Mullerja, Leclerca ali pa kam drugam po take stvari-kozmetika, plenice,...Zadnjič sem kupila od Mullerja Beauty Baby 1 (2-5kg) in so ble res pocen. Če bodo tamalmu pasale, bom kar njihove kupovala. Baje so pa tud Leclercove ful fajn (in pocen).
Glede sexa pa naj bi držalo, da orgazem pospeši porod (krčenje "pravih" mišic), isto velja, če konča vate, zaradi nekih snovi, ki jih vsebuje sperma. Krči v noge-ja, ni lepšegauser posted image Ponavadi me v meča prime, v kolk bolj malkrat. Se zjutraj sploh ne morem čist pretegnit. Magnesola mam pa že vrh glave, ne morem več...bljak! Zadnjič me je med pretegovanjem zgrabil v tricepsuser posted image  Za zmešat...kam me bo pa naslednjič? V oko???user posted image  Se mi pa moj ful smeji, ker ne morem drugače prit iz postelje kot da se z nje skotalim ali pa spuzam po riti doluser posted image  ker me tok medenične kosti bolijo. Mi je danes predlagal sex in sm čist vn padla, da takrat, ko sem jst hotla on ni hotu, zdej pa on bi, jst pa ne morem - no, sej ne da nočem, bi, pa ne morem niti nog narazen držat, če bi mi pa to slučajno uspel, jih pa skupej ne bi več dobila...user posted image
Grem pa danes k frizerju postrižt in pobarvat se! Sem se zmenila, da bom barvo kar sabo prinesla, ker sem res samo s to zadovoljna, sama se pa doma tudi ne bi barvala, ker bo kopalnica vsa poflekana, jst pa še bolj pomojemuser posted image  Grem kakšne fajn frizurce poiskat-mam take lase, da nič ne morem pametnega z njimi narest. Skodrane, goste (oboje samo kakšna 2 dni, potem vse skup zleze, dol pade,...) in suhe. Najraj bi se na kratko ostrigla pa bi bil mir! Sam pol bi me pa moj nabrcu nekam...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
29.7.2009 12:52:45   
Alisa
nč punce grem zdaj prot LJ, da vidmo kaj bodo rekl, kako se ja naš user posted image odloču da bo bil pri porodu. Jao sem že nervozna, pa živčna, pa glava me boli,.................jao.
nč grem

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu sasa84)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
29.7.2009 13:27:20   
tejči77
ojla
tri zadnje strani sem uspela prebrat, ostalo mi pa ne znese. Moram še marikaj porihtat po stanovanju in celo košaro za zlikat, kosilo skuhat. Jaz ne vem kaj je z mano, nikoli nimam časa. Zadnji teden čisto vsak dan operem en stroj, med vikendom sem jih pa pet???????? Sploh ne vem kaj delamo. Oh, ja bruhanje smo imeli, pa je na srečo tudi to minilo.
Mi pa imamo probleme pri spanju čez dan. Nikakor noče, tudi v vrtcu jo maloldaj pripravijo do tega in potem je tečna kot hudič. Sem jo poskušala parkrat prisiliti, da bi šla spat, o moj bog kakšno smo imeli. Nikoli več. Zvečer ji pa od kar nima dude zapojem uspavanko in zaspi potem sama. Se pa zadnjih 14 dni zbuja ponoči in joče, da jo moram hodit tolažit. Ne vem kaj ji je. In da bi bila situacija še slabša se je moj dragi odločil, da ji kupi nočno lučko in ji jo je predvčerajšnjim zvečer prižgal češ da bo ponoči lažje spalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zgleda da se mu je čisto zmešalo, ker za zaspat ni problem. No, včeraj je že zahtevala lučko histerično.
Mislim, kaj se bo še spomnil, delat probleme tam kjer jih ni, jaz pa naj prinesem v to norijo novorojenčka. Seveda trmasto vztraja pri svojem, jaz pa sem prišla do zaključka, da ni tako pameten kot se dela. Kdaj me sreča pamet?user posted image

Naša Larisa bo v vrtcu, vsaj poskusili bomo na začetku, ker mi je že zdaj jasno da ne bom zmogla dva, če bo tako kot pri Larisi, sam jok cele dneve in krči. Pa samo molim, da sinek ne bi imel alergije na kravje mleko tako kot Larisa.

Hja, mene tudi malo zvija okrog poroda, ampak se strinjam z eno, ki je napisala (žal pozabila katera), slabše tako ne more bit kot prvič, se s tem tolažim. Imam pa tudi jaz dosti vsega, vseh bolečin, vem pa da se mi bo potem tožilopo trebuščku.user posted image

Grem kuhat, danes bomo imeli rižev narastek, ga nisem jedla že nekaj let in bučkino kremno juhico.
Se pa moram pohvalit, sem v zadnjih treh tednih tako nabasala zamrzovalnik z že pripravljeno hrano, da mi mesec dni ne bo treba kuhat, ker vem da ne bo časa. Sem svašta pripravila, toliko, da se niti ne spomnim več kaj vse; od filane paprike, bolognese omakic, krompirjevih njokov, mareličnih cmokov, mesnih zvitkov; skratka vse kar mi je padlo na pamet. Je včeraj že moj brskal po zamrzovalniku in se mu je nekaj zaluštalo, pa sem ga brž nagnala proč, ker vem kako krvavo prav mi bo potem vse prišlo.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
29.7.2009 13:39:26   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: tejči77

Hja, mene tudi malo zvija okrog poroda, ampak se strinjam z eno, ki je napisala (žal pozabila katera), slabše tako ne more bit kot prvič, se s tem tolažim. Imam pa tudi jaz dosti vsega, vseh bolečin, vem pa da se mi bo potem tožilopo trebuščku.user posted image

Zelo vzpodbudo za tiste, ki gremo prvič rodit user posted image user posted image .

Js se ponoči in zjutraj komaj spravim iz postelje, imam prej nekaj minut priprav, da se mi uspe spravit na noge.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 29.7.2009 13:40:02 >

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
29.7.2009 13:46:54   
aprilčica07
Ojla

sem nazaj iz terapije, še dvakrat in pol upam, da bo konec in da bo kri dobra, oziroma vsaj malo bolšauser posted image user posted image

tejči: naš je tud imel fazo, ko ni hitel spat, ampak sem vztrajala in je HB minilo.. ker brez spanja je bil že ob 17 popoldan totalno nemogoče in siten.... je šlo par dni tako mimo, pa je najbrž vide in skužil, da ne bo dobro in zdaj gre brez problema spat in odspi od 1,5 do 2 ure, pol pa spet akcija.. ampak vsaj ta cajt imam mir in lahko dam noge v luft...user posted image user posted image
kerala: super za masažo, meni je tudi pašala, sem bla dvakrat in boakra je blo uffa, božansko
ayo: boga s tem spanje, jst sem zdaj malo bolše in vsaj za silo spim, tako, da trkammmmmmmmmmmmmm.. se spomnim, je blo isto v prvo, vmesno obdobje katastrofa, bolj kot se je bliža dan d lepše sem spala...

V glavnem sem se založila z sredstvi proti komarjem, vse vtičnice so nafilane, zdaj bomo pa vidli, če bojo rezultati..

Grem na kavč. 

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?