|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
28.7.2009 17:11:58   
Anonimen
moja mami kar naprej ponavlja....ja, vesnika, glih lustno ni!!! grrrrrrrr, mi gre prav na zivce ze s to svojo frazo.(rojevanje mislim)
aja? ma nemoj! user posted image kako ni lustno? jst sem fuuuul uzivala!!!!user posted image
jst mislim tko: prvic te ni strah, ker ne ves kaj te caka. drugic, pa ker si mislis, eh, sj huj ko je blo, ne more bit!

(odgovor članu *anč*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1951
28.7.2009 17:22:39   
hel32
Glede ctg-ja nam ga G nardi samo če greš čez rok, drugače pa praviloma ne, če je vse BP.
Mene je tudi čez 14 naročil, panike pa še ne čutim grozne, zaenkrat!
M1987 user posted image  za obrat
Kerala user posted image , za kužija
Ajo, tebi čestitam za hišico.
Glede stave, pa mislim, da bo naslednja Sisy.
Morem malo popucat od kosila.
Se še javim.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
28.7.2009 17:37:15   
tejči77
pozdravljene,
se samo na hitro jabljam. Včeraj sem se prebila celo do ene 74. strani in cel kup komentarjev napisala, sem se res potrudila, potem mi pa ni hotelo objaviti in sem šla od jeze kar spat. Zdaj imam že pet novih strani za prebrat, bom jutri zjutraj ko bo čas.
Na kratko po petih tednih sem imela danes ŽE šesti pregled v vsej nosečnosti, sem pa v 38.tednu. Kile +10user posted image , izvid za toxo je nagtiven, HG je tudi ok 116user posted image , bravo jaz! Pa utrip je poslušala, je 140. No, sem bila konec v petih minutah. In naročila, če bo karkoli naj grem kar v porodnišnico. Zanjo sem že zaključen primer, CTG-ja zgleda ne dela. Naslednji pregled pa celo 06.08.

Jaz sem kar ok, včeraj so me bolele ledvice pa sem očitno samo premalo pila. Pa še na šiht me vsaj enkrat na teden pokličejo, tako da jim grem na roke in grem zastonj delat. Mi je pa direktor le šel na roke in mi podaljšal pogodbo do konca porodniške in nimam še glede terga skrbi, tako da tudi meni ni težko delat, čeprav zastonj in tik pred rokom.

Zdaj grem pa na malinov čajček.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
28.7.2009 17:58:34   
Sanikaa
hello!!! Punce res ste veeeliko natipkale user posted image user posted image
Kerala super za kužija!!!
Ayo super za hišico!!
Moj Vid je včeraj tudi imel show dayuser posted image Vem da je moja napaka da ga nisem dala popoldan spat, ker on noče. Zvečer je pa bil tako siten da se z njim ni dalo nič pogovorit..samo sem ga ignorirala in slekla in stuširala in nahranila on pa se je ves čas drl da sem poredna in ti-ti mami. Pa se je drl da ga ne tuširam da ga obrišem. komaj sem imela mirno glavo ampak sem ga še nahranila pa je poskušal risanko izprosit in knjigico pa sem ga vprašala če meni da si zlasuži s takim obnašanjem? Ob 20:20 je bil v postelji in zaspal v eni minuti. zdaj sem že pozabila katera je zgubila živce ampak meni pomaga da ga objamem in mu rečem da ga imam rada in ga pustim v njegovi postelji. Čez par minut če se ne pomiri pridem spet in mu mirno rečem da je vreme spanja in da je mami utrujena ..dobi lubčka in objem ampak ga spet pustim v njegovi postelji. Ne dovolim si da bi kričala (grem v kopalnico ,ali na balkon se izpuhat in ati prevzame) . Meje mu skupaj z atijem postavljava in se mi zdi da edino če sva enotna lahko gremo vsi skupaj čez tako težke dneve.

Punce slišala sem za primer expresnega poroda user posted image res je da je bil četrti ,ampak se je z možem peljala v avtu in pri železniški postajije začutila da se je začelo dogajati in ko so prišli do porodnišnice je otrok že bil zunaj!!! To je res bil filmski porod user posted image user posted image
Jaz planiram ko začnejo popadki še v masažno banjo..na orang masažo, umit si lasje....edino če mi spet voda odteče..pol pa samo pod tuš in v porodnišnico. Naj vas ne bo strah. Mislim da če bomo zdržale do PDP-ja bomo itak site trebuha in vsega in bomo komaj čakale da se začne akcijauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
28.7.2009 19:36:42   
Joob
Punce, mene pa zanima, kdaj dobiš nakazan denar od CSDja, denar, ki ga izbereš namesto paketa?

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
28.7.2009 19:51:13   
Tanchy
IZVIRNO SPOROČILO: Joob

Punce, mene pa zanima, kdaj dobiš nakazan denar od CSDja, denar, ki ga izbereš namesto paketa?

Če si oddala v Lj (za drugje ne vem), nakazujejo 15. v mesecu. Vsaj meni je tako zatrdila...se pravi 15. avgusta user posted image

M1987 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za uspeli obrat, pa super, da te niso dolgo obdržali v P.
Ayo, tebi pa super za hiško in seveda možnost naravnega poroda - jaz tudi še računam na to user posted image
joob, pa ne se preveč obremenjevat zarad poroda, bo lažje, vsaj misli poskusi preusmeriti kam drugam....mene zaenkrat na srečo še ni prijelo...čeprav upam, da bo šlo skos naravno, pri CR imam pa itak že izkušnje user posted image
Sisy drži se in naj bo porod hiter....no , sej to velja itak za vse user posted image user posted image user posted image user posted image

papa

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
28.7.2009 19:52:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Joob

Eeeej puuunce, jst sem pa že tok posrana, fuuul me je strah,...strah me je pa samo začetka akcije, tisto, ko se začne dogajati doma in potem panika, da česa ne pozabim doma...sej ko bom enkrat v P, bom čisto pomirjena...samo zdej me pa res stiska, ker ne vem kje, kdaj me bo zagrabilo...fuuul sem posrancuser posted image

Ej k bi svoje misli brala user posted image   Mene tud karnaprej ena panika grab! Najbolj me je strah tega, da mi bo voda spet dva tedna prej odtekla.

Zadnjič mi je voda odtekla še isti dan ko sva se vselila v hišo. Še spat nisva šla (samo sprobat tanovo pojstlo), oba crknjena k konja, pa voda pljjuuusskk po tleh user posted image  Ko bi vsaj počakal tamal da se mati spočije user posted image

A dej no a res nobena ne bo rodila z epiduralno?

(odgovor članu Joob)
  Neposredna povezava do sporočila: 1957
28.7.2009 20:08:14   
Drnula
uuuu kolk oranžne

joob
- jaz sem dobila nakazano pred ca. 3 tedni, takoj po tistem, ko sem prejela odločbo. No, zdaj pa sem že v minusu. Se nikakor ne mormo skopat s tega prekletega minusa user posted image

ayo - prejle mi je bilo morda še mal hecno, da ti je šlo na jok pri pucanju solate user posted image pa sem se jaz prejle pred kolegom od mojga skor zjokala, so mi solze že čist zalile oči. Smo govorili od poroda, pa njegova žena je rodila pred pol leta ... bla bla in povem da sem imela v prvo CR in bla bla in ker je nekaj nakaldal o tem kako se je treba sprotit in pustit otroka ven in bla bla bla bljak bljak .... povem, da sem bila čist pozitivno nastrojena, dobre volje, polna pričakovanja... ko pa so mi prišli predlagat Cr sem pa sam še jokala in evo ... solze v očeh, kriza, se sploh nisem mogla zadržatuser posted image - ja itak, hormoni user posted image

sanika - vse ok in prav, ampak če jaz dam Neco v posteljo ne bo niti slučajno ostala v njej in ležala, pa naj bo dobro ali slabo razpoložena. Sicer pa tudi dvignem glas, po riti je dobila ko mi je ušla na cesto in sploh ne vem kdaj se je roka sprožila user posted image , sicer pa običajno pustim da se zdere če je ihtava, dam pa ji vedeti da sem tu in da lahko pride k meni se stisnit. Marsikdaj je vse ne ne in spet ne in za vsako reč joka, že sam da jo pogledaš (običajno ko je prekop in postane zaspana) in takrat zna jit prek mej in takrat mi je najtežje. Ker se ne more več kontrolirat in takrat politizirat z njo, kričati itd. nima smisla ker se vse muke sam podaljšajo in če mi le uspe ji probam kar nekaj govorit, skušam speljat pozornost drugam od te situacije in jo na ta način zamotit, pomirit.

kerala - sem vesela za kužka

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
28.7.2009 20:13:39   
Drnula
AnjaPH - jaz nimam nič proti EA in če bom le šlo brez cr tud ta ni izključena... v bistvu mi je vseeno, v prvi vrsti mi je najpomembneje da nimam CR in običajno EA lahko samo pomaga pri odpiranju (ker sprosti). Je pa pri EA in če si imel prej CR tako, da lahko dobiš zelo blago EA nekje ca. do 4 stopnje od 10 - Ayo, vsaj tako so mi razložili v PO porodnišnici. To pa zato, ker moramo dobro čutit kaj se dogaja z maternico, da se slučajno ne bi kaj dogajalo na področju stare rane, se kaj trgalo itd. - je treba čutit.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
28.7.2009 20:18:52   
Anonimen
Podrobnosti o ea sicer ne vem ker še nisem šla na posvet, vem samo to, da so mi jo prvič odsvetovali (ker sem pri popadkih skoraj skup padla), češ da vstavljanje katetra tudi boli in da mi raje dajo ultivo. Klinc, zdaj ultive ni več, bom pač morala potrpeti, da mi nažokajo tisti kol v hrbet.

(odgovor članu Drnula)
  Neposredna povezava do sporočila: 1960
28.7.2009 20:36:26   
aprilčica07
A jst prav vidim? imam vse neki oranžno tle gori..user posted image user posted image user posted image user posted image

AnjaPH: v naši porodnišnici ni možnosti EA, tako da mi to odpade.. drugam se pa ne bom vozila, ker mi je vse predaleč... kaj vem, upam, da bo šlo vsaj tako kot prvič, pa bom zadovoljna...
sanikaa:  jst tudi našega ne morem pustit v posteljici, ne gre še tak način.. moram bit zraven, da zaspi in pol imam prosto noč.. je priden za spat, od začetka dalje, ampak zaspi pa ne sam... moram bit zraven, no, ali jst, ali moj, ali none, ni izbirčen, samo sam pa ne in ne..
drnula:  tudi naš ne zaspi sam, pa če nevem kaj nardim.. tako, da....  glede cr pa upam, da ti tokrat rata rodit naravno..
kerala: res si lepo napisala, da kako enostavno nam včasih živčki popustijo, sem se kr potolažla...user posted image user posted image
miska: a da ni anjfok it rodit? ma daj no, to je pa ja normalno  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ayo: hormoni, hormoni.. ma kaj ni za znoret na trenutke? jst sicer tokrat nisem jokava, ampak popiz... pa za neumnosti in mi razpoloženje niha, od besnosti do osladnosti in si ne morem pomagat... joj, sem taka, da se sebe težko prenašam, kako me gledajo šele drugi??

Ste pa dosti načvekale, spet.. pridne!  Mene bojo pa komarji živo požrli.. me tako nervira, da je za ****...user posted image user posted image nevem s čem naj se namažem, da bom imela mir... Še dobro, da jih vsaj tamali ne skasira dosti..

Nič, naštimam tamalmu še malo čaja, pa knjigice, pa pridem mogoče kasneje nazaj. Moj je mogel it delat, nenačrtovano, zgleda, da bo teden pester.

Se beremo.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
28.7.2009 20:39:28   
aprilčica07
hel32: meni pa delajo že zdaj ctg, pa itak mi ga naredijo še v bolnici, ko grem po to fenomenalmo železo in uni drugi zvarek.... res imajo različne prakse ti dohtarji... kdo bi jih zastopil?
tejči:  pit je treba, definitivno.. mene začne glava bolet, takrat vem, da sem ga že usračkala in ni več poti nazaj.. tako, da jst imam flaškice naštimaen in pol to čučam preko dneva.. ker jst  namreč nisem skoraj nikoli žejna... in se moram silit pit..

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
28.7.2009 20:40:26   
Anonimen
PUUUNCEEEE!!!!!!
men se zdi, da je sel meni čep!!!user posted image user posted image user posted image user posted image zdr pa res ne vem...al sem tolko ze bebasta od vsega skupaj, ampak, majkemi, da mam na hlackah en mini mini rdeckast flekec. pa pred 1 uro sem se tusirala....user posted image user posted image user posted image
ko mi je sel pri tadeju, sem sla naslednji dan rodit.

Neposredna povezava do sporočila: 1963
28.7.2009 20:45:30   
aprilčica07
miska: čep???? meni je šlo to nekako tako, najprej malo popoldan, pol še neki pod nič, zvečer je šlo pa še kar je ostalo...user posted image user posted image user posted image user posted image jst te imam na sumu, da boš ti kmalu šla rodit..... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
28.7.2009 20:46:04   
eee35
Zakaaaaaj je tukaj za Boga tako oranžno????

Glede komarjev - pri nas je pomagala ta zadeva, ki jo daš v vtičnico. Električna kao in menjaš vložek s tekočino. Mazala sem se sicer tudi nekaj časa, pa ene od teh mazil priporočam, idealno kontracepcijsko sredstvo, mojuser posted image , ki ga niso nič pikale je šel vedno spat v drugo sobouser posted image . Jaz pa sem itak bila skoz zatečena, ker vedno še alergijo dobim po pikih, komaj se usede, pa ugrize, jaz pa že imam bulo kot zoga za tenis...To je bilo v prejšnjem stanovanju, zdaj smo v 10 nadstropju, pa ni komarjev!!! A sem važička?user posted image . prav fino se mi zdi...

Anja PH - če se bo dalo, bom vzela EA, še zlasti, da boj moj user posted image kot se zdi z ritko naprej lezel ven...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
28.7.2009 20:47:47   
eee35
Ojoj miška...mogoče pa vseeno boš ti naslednja?user posted image

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
28.7.2009 20:47:48   
go_ta
Dober večer, punceuser posted image  Niko mal pančka, sam ga bo pol treba budit, ker nama prireja pravi šov - noče in noče zaspat.
Uglavnem ... porodna zgodba, uf, zdi se mi 100 let nazajuser posted image  Prejšnji teden v torek mi je zjutraj voda začela odtekat in itak panika, mojega klicala in sva letela. Ko sem prišla v P, so me pregledal: prst in pol odprta, plodovnica mlečna, vrat še ni bil zrel, CTG ni kazal popadkov, tko da so me sprejel na oddelek, da bi počakal. V torek ponoč sem dobila popadke, ampak neredne, ne preveč močne, zjutraj v sredo CTG jih pokazal, ampak po mnenju enega G niso bili dost redni in me je spet na oddelek poslal. Popadki so se potem nehali, proti večeru spet začeli, spet CTG, pa so se umiriliuser posted image Odprta sem bla še zmer isto, vrat še zmer nezrel, plodovnica še zmer odtekala (zato sem tud dobila antibiotike zarad infekcij). No s srede na četrtek sem pa dobila hujše popadke, ki so bile spet neredni, ampak to je bla že druga noč nespanjauser posted image  Hvala bogu je zjutraj drugi doktor na viziti rekel, da je zdaj že dost (plodovnica mi je odtekala od torka do četrtka!) in me poslal v porodno! Pregledal so me, sem bla 4 cm odprta, vrat pa zmehčan ... Dobila sem umetne popadke okol 9, ob 12.10 sva pa dobila najinega fantkauser posted image  Porod pa ... umetni popadki so bli kr hudi, sploh ko so povečeval dozo, ampak vse se je splačalo, ko je prišel Niko v moje naročjeuser posted image  Pozabljeno! Pa imela sem SUPER babico res, vzpodbujala me je, mi pomagala, pohvalila, da mi gre super ... Še prerezana nisem bila nič!user posted image  Dobila sem samo notranji šiv, ker me je mal raztrgal, ampak tega ne čutim. Moj user posted image  pa je bil tud super, brez njega bi mi blo ful težje (čeprav na koncu nisem dojemala, da je zravenuser posted image ) Smejal se je moji ritki, me masiral, držal za roko ... Ker sem bila priklopljena na umetne in CTG, se tud premikat nisem mogla daleč, ampak skoz je bil ob meni. Ko je prišel najin sonček, je skor zajokaluser posted image  Pol  smo se pa 3 ure cartal, slikal, poklical naokrog. Potem na oddelk ... Ampak to je že druga zgodbauser posted image  Za drugič prihranim. Je pa res, da je tole starševstvo noro, tok novih občutkov, se še lovimo, ampak bo!
Za zdaj pozdravček pa se tipkamo. Pa navijam za vas! Šivilja, čestitke!! 

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
28.7.2009 20:48:03   
Anonimen
miska: čep????

men se zdi, no...umazanih gat si verjetno nisem oblekla. sam je res mali mali flekec...

(odgovor članu eee35)
  Neposredna povezava do sporočila: 1968
28.7.2009 20:50:01   
Anonimen
jeeeei, gota....super. samo kaj so te matrali 2 cela dneva in nociuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1969
28.7.2009 20:50:56   
eee35
go ta: ful sem vesela zate!user posted image user posted image user posted image , da je vse šlo v redu, pa da je Niko zdrav!

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
28.7.2009 21:03:06   
Anonimen
grem se malo pred hiso čičat...ce se kaj zgane, vam javim!

(odgovor članu eee35)
  Neposredna povezava do sporočila: 1971
28.7.2009 21:10:24   
aprilčica07
go ta: super, da je teklo brez kašnih večjih problemov.. sem se skoraj zjokala, ko sem brala... oh, vem kako si čustveno razpoložen po porodu, sploh prvič, te zastopim.......  ob priliki pa fotko malega Nika, prav?
miska: ja, ti še malo počakaj, pa če bo karkoli poročaj, da bomo na tekočem..... če je flekec mali,  mogoče ti je kapna žilica počila ali kaj takega.. ker ko je meni šel čep, je blo tudi prvo malo več, ampak nismo vse glih in mogoče se ti bo želja uresničila in boč ti naslednja pestvala vašo bejbo..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
28.7.2009 21:10:39   
Anonimen
sem ze nazaj.je nekam piciluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1973
28.7.2009 21:11:57   
go_ta
user posted image

Evo kaj vas čaka user posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

Neposredna povezava do sporočila: 1974
28.7.2009 21:12:04   
Anonimen
ja, pr tadeju sem mela tud mal vec ko zdj.bomo vidli kaj jutri G rece...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?