discoamela
|
jaz redko kaj napišem, ko se pa lotim napišem cel roman ;) spomnila sem se na eno zelo dobro knjigo, ki ti bo morda prišla prav.meni je veliko pomenil zadnji del in sicer: ZALKA DRGLIN - ZIMA V SRCU (ob smrti otroka-dodatek): nekaj kar lahko pošlješ svojim bližnjim da jim poveš kaj čutiš ob izgubi otroka: - želim si, da te ne bi bilo strah omenjati mojega oroka. KLjub temu, da ga nikoli nisi videl/a, si zasluži tvoje pripoznanje - želim si, da ne bi mislil/a, da me prizadeneš, če jokam, ko govoriva o mojem otroku. Potrebujem možnost, da se s teboj pogovarjam o otroku in da ob tem morda jokam. - želim si, da ne bi mislil/a, da je vse, kar se je zgodilo, zame le velik, grd spomin. Spomin na mojega otroka, ljubezen, ki jo čutim do njega, sanje, ki sem jih imela, in spomini, ki sem jih ustvarila zanj, so zelo prijetni. Seveda so vmes tudi grdi spomini, vendar, prosim, razumi, da niso vsi taki. - želim si, da se me ne bi izogibal/a. Nisem kužna, če sem izgubila svojega otroka. Če se me izogibaš, sem zmedena, počutim se osamljeno in krivo. - želim si, da ne bi pričakoval/a da bom nehala žalovati v nekaj tednih, mesecih ali letih. Najbrž bo sčasoma lažje, vendar nikoli ne bom pozabila. - želim si, da bi razumel/a, da me je izguba mojega otroka spremenila. Nisem več enak človek, kot sem bila pred izgubo in nikoli več ne bom. Če boš čakal/a, da spet postanem "normalna", boš najbrž razočaran/a. Sem drugačen človek, z novimi mislimi, sanjami, prepričanji in vrednotami. Prosim potrudi se in me spoznaj tako, kakršna sem zdaj - morda ti bom še vedno všeč. - želim si, da mi ne bi rekel/la, da bom imela druge otroke. Želim si otroka, ki sem ga izgubila in noben drug otrok ga ne more nadomestiti. Otroci niso nadomestljivi. - želim si, da ne bi rekel/la, da mi je mati narava na tak način sporočila, da je bilo nekaj narobe z mojim otrokom. Moj otrok je bil popoln ne glede na to, kaj pravi mati narava. - želim si, da bi razumel/a, kaj govoriš s tem, ko mi rečeš, da bo naslednjič vse v redu. Toda kako veš, da bo vse v redu? Kaj boš rekel/la, če se mi zgodi še enkrat? ...... Meni je precej dalo mislit in mi pomagalo...upam da bo tudi tebi. Pozdrav vsem in hvala za spodbudo...
|