pety78
|
Kaj pa ce bi temu istemu prijatelju z balkona padla roza na vetrobransko steklo tvojega avta, ki ga ti ne b imela kasko zavarovanega? V tem primeru bi mirno placala nekaj 100€ za zamenjavo iz svojega zepa? Ja, v tem primeru ja. Bi pa tudi mirno plačala (ajd, recimo da sem jaz trgovski center ), če bi se punčka poškodovala zaradi nepravilne namestitve trampolina...recimo da ni na ravni podlagi, kot je napisano v navodilih, ali pa da mreža ni bila vredu pritrjena, ali pa da je kaka fedra popustila in se je podrl, .... pa se je deklica poškodovala. V tem primeru bi plačala in seveda močno obžalovala. Ker verjetno ta prijatelj, kateremu roža je padla na tla, ni imel primerno zavarovano korito proti takim nevšečnostim. Kaj pa recimo, da je bil pri prijatelju še en njegov prijatelj, ki je nenamerno porinil korito, da je padlo na avto. Kateri prijatelj potem plača? Od tistega, ko je korito ali tisti, ki je nesrečo povzročil??? Mislim, da če je tu že kdo odgovoren, je to fant, ki se je zaletel v njo, oziroma njegovi starši. No, če se že išče krivec... Meni so pa bljak vsi ti mega centri z mega dobicki in z mega reklamami, ki postavljajo otroska igrala zato, da starsi lazje nakupujejo in zapravljajo svoj denar. V bistu nihče na silo ni bil priveden v trgovski center, da MORA tam nakupovati. Tudi deklica verjetno ni bila prisiljena, da gre skakati na trampolin. Kakorkoli že dobičkonosno je za centre, tako dobro je tudi za nas, a ne? Kateri pa ni všeč, da dobi vse na enem mestu, da se še otroci malo pozabavajo in JA, da v MIRU starš nakupi vse potrebno. Pa še malo več.