Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: end1 IZVIRNO SPOROČILO: Gina Leto in pol nazaj. kako pa kombi, letnik in to? mogoče ni imel zadrževalnega sistema... Kombi je bil star takrat 2 leti in pol. IMa vso opremo. Sama sem mnenja, da otrok na prvem sedežu vseeno ni tako varen, kot na zadnjem. Poleg tega sem doživela eno zoprno prometno nesrečo, nič kriva, pa imela posledice in natančno vem, kako sem jo odnesla jaz na sprednjem, pa kako moja hči na zadnjem sedežu. Jaz posledice na hrbtenici za cel lajf, ona nič. Ko enkrat ugotoviš, kako strašansko hud je udarec pri 30km/h, da veselo nepripet letiš skozi okno (česar mi ni bilo treba), pa da pri tej hitrosti tvoj avto postane totalka, ap da vsa moč tvojih mišice česa tekega ne ustavi niti za mm, ti na pamet več ne pride dat otroka spredaj, če ni nuja. Poleg tega ti zdrava kmečka pamet pove, da je vsak jahač nevaren, kakor je nevarno tudi to, če si pripet z navadnim pasom. Sploh ne vem, zakaj ne uvedejo 5 točkovnega obveznega za vse udeležence v prometu? Brez veze sploh razpraljat kaj dosti na to temo. Polovica ljudi se v prometu vede, kot da špilajo igrico na internetu, pa da lajf ni tako pomemben. Otroci na vseh zicih, v naročjih, nepripeti in skakajoči vsakodnevno. Še dobro d ni več poškodb s hudimi izidi. Res samo sreča vse to skup drži. Danes v ful dežju je en vozil za mano (ko nisem takoj zapeljala desno, ker je bila pred mano kolona, pa itak nismo mogli hitreje) pri 130 tolk blizu, da mu luči nisem videla, s frocom skakajočim po celi zadnji klopi. Bolni so ljudje v prometu. Bolni.
|