Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 13:43:21
|
|
|
|
Lunca1
|
No jaz sem bila pa do danes prepričana, da se otrok lahko vozi spredaj šele po 12. letu. No vsak dan se kaj novega naučimo.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:03:54
|
|
|
|
end1
|
kalbo, od kje maš pa to inf., da ne bom širila napačne inf. rabim naslov! boš tam še zvedu dko katere kilaže ima sedež svoj pas. Pol bomo pa 100 %.
< Sporočilo je popravil end1 -- 25.5.2009 14:06:39 >
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:15:43
|
|
|
|
kalbo
|
Od kje maš pa ti info? Ne vem, jest nebi tvegal z airbagom, res.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 25.5.2009 14:24:02 >
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:18:52
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1 No jaz sem bila pa do danes prepričana, da se otrok lahko vozi spredaj šele po 12. letu. No vsak dan se kaj novega naučimo. Ja saj jaz isto. Pa če je višji od 150 cm. In zdaj se mi tole zdi ful čudno. Kar ne morem verjet.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:26:07
|
|
|
|
kalbo
|
Tud men je blo čudno, sam če pa pomisliš na to, da je otrok pripet v varnostnem stolčku, pa potem ne vidiš posebne razlike med prvim in zadnjim sedežem. To pravilo je ostalo v glavah ljudi od takrat, ko so bli otroci nepripeti, v tem primeru so bli pa zadnji sedeži nekoliko varnejši.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:32:07
|
|
|
|
end1
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Od kje maš pa ti info? ... jaz ma na monitorju v avtomobilu sličico, od kje pa ti tvojo. Pa razlaga zavarovalnega agenta me tudi zanima, zato pa nslov od tvoje inf. rabim.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:37:03
|
|
|
|
kalbo
|
No zdajle sem govoril s strokovnjakom na svetu za preventivo. Odgovoril mi je naslednje: Airbag je potrebno izklopit samo za lupinico, v tem primeru imaš prav. Dodat je potrebno le še to, da je treba dat v primeru da vozimo otroka v sedežu obrnjenem naprej sovoznikov sedež do konca nazaj in airbag otroku ni nevaren.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:39:38
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo No zdajle sem govoril s strokovnjakom na svetu za preventivo. Odgovoril mi je naslednje: Airbag je potrebno izklopit samo za lupinico, v tem primeru imaš prav. Dodat je potrebno le še to, da je treba dat v primeru da vozimo otroka v sedežu obrnjenem naprej sovoznikov sedež do konca nazaj in airbag otroku ni nevaren. Ja, tako so tudi kolegici pri športnem dvosedu svetovali.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:45:01
|
|
|
|
kalbo
|
Pri tej temi se vedno krešejo mnenja in to kar sem izvedel so samo priporočila, tko da nikol nisi zadost pameten. Tud varnostni pas je bil že kriv za marsikako smrt, samo je mnogo več življenj rešil, kot pa jih vzel.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:51:43
|
|
|
|
end1
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo No zdajle sem govoril s strokovnjakom na svetu za preventivo. Odgovoril mi je naslednje: Airbag je potrebno izklopit samo za lupinico, v tem primeru imaš prav. Dodat je potrebno le še to, da je treba dat v primeru da vozimo otroka v sedežu obrnjenem naprej sovoznikov sedež do konca nazaj in airbag otroku ni nevaren. ja tako pa se že boljše bere, tako da lih ne širim neresnice, raje ne tipkam, če nisem ziher.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:53:19
|
|
|
|
kalbo
|
Sva že dva, pa v tem primeru noben od naju ni bil čist ziher. Je pa to za moje pojme zlo pomembna tema, zato sem tud poklical tja, čeprav sem bil skoraj 100% v svoj prav.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 14:58:38
|
|
|
|
Anonimen
|
135 cm ali 35 kg se mi zdi, da pravi zakon za voznjo na 1. sedezu.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 15:44:41
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II 135 cm ali 35 kg se mi zdi, da pravi zakon za voznjo na 1. sedezu. A za voznika? Ker za otroka na sovoznikovem sedežu smo že razčistili.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 17:20:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: Mič II 135 cm ali 35 kg se mi zdi, da pravi zakon za voznjo na 1. sedezu. A za voznika? Ker za otroka na sovoznikovem sedežu smo že razčistili. Ne, za Medvedka Pooh-ja . Ja, vidim, sem sla prebrat. Mojemu disku je potekel rok uporabe. Se zgodi v tej vrocini.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 18:55:52
|
|
|
|
Gina
|
Moj sin je bil enkrat na jahaču na prvem zicu v kombiju, ker kombi ima toliko višje varnostne pasove kot navaden avto, da so mu šli sicer brez jahača čez vrat, pa nas ustavi policaj. Rekel je,d a otrok na jahaču ne sme sedeti na prvem zicu in rešilo nas je pred kaznijo samo to, da je otrok sicer izpolnjeval pogoje iz tistega zgoraj navedenega člena. Torej policija očitno meni, da to ni ok - mislim jahač in prvi sedež. Meni osebno se zdi vendarle prvi sedež nevarnejši kot zanji, seveda pod pogojem,d a so vsi pripeti.... Verjamem pa, da glede na dejstvo,d a se množice otrok (in odraslih) vozijo nepripeti na zadnjih sedežih, gledam jih vsakodnevno, da so huje poškodovani kot nekdo pripet na prvem zicu.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 20:40:07
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Moj sin je bil enkrat na jahaču na prvem zicu v kombiju, ker kombi ima toliko višje varnostne pasove kot navaden avto, da so mu šli sicer brez jahača čez vrat, pa nas ustavi policaj. Rekel je,d a otrok na jahaču ne sme sedeti na prvem zicu in rešilo nas je pred kaznijo samo to, da je otrok sicer izpolnjeval pogoje iz tistega zgoraj navedenega člena. Torej policija očitno meni, da to ni ok - mislim jahač in prvi sedež. Ja samo kdaj pa je bilo to? Ker vem,d a je včasih bilo to do 12 leta in 150 cm ali koliko že, ampak očitno je zdaj drugače. Piše v zakonu.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 25.5.2009 22:00:05
|
|
|
|
Gina
|
Leto in pol nazaj.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 26.5.2009 7:12:52
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Leto in pol nazaj. Potem pa ne vem. Ali so v tem času spremenili zakon, ali pa to, da se pred 12. letom ne sme spredaj peljati, še vedno drži. Kar je po moje tudi res tako.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 26.5.2009 7:40:56
|
|
|
|
kalbo
|
Ta policaj, ki je tebe ustavil ne pozna zakona. Niste se za las ognili kazni, ampak tud ni imel pravne podlage, da bi kazen napisal. Zakon je jasen ko beli dan.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 26.5.2009 8:17:24
|
|
|
|
skuštrana
|
Ta policaj, ki je tebe ustavil ne pozna zakona. Niste se za las ognili kazni, ampak tud ni imel pravne podlage, da bi kazen napisal. Zakon je jasen ko beli dan. Ja, žal je tako, da policaji še sami ne poznajo zakonov, ker se non stop nekaj menja.
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 26.5.2009 8:24:45
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Ta policaj, ki je tebe ustavil ne pozna zakona. Niste se za las ognili kazni, ampak tud ni imel pravne podlage, da bi kazen napisal. Zakon je jasen ko beli dan. Ja, žal je tako, da policaji še sami ne poznajo zakonov, ker se non stop nekaj menja. To ni nobeno opravičilo sej se pri nas tud non stop nekaj menja, pa moramo spremljat, če ne smo konkretno oglobljeni. Zadeve je treba spremljat, ne pa da te policist zaradi nepoznavanja zakona, kar se mi zdi skrajno malomarno, lahko celo kaznuje.
|
|
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 26.5.2009 8:31:16
|
|
|
|
skuštrana
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Ta policaj, ki je tebe ustavil ne pozna zakona. Niste se za las ognili kazni, ampak tud ni imel pravne podlage, da bi kazen napisal. Zakon je jasen ko beli dan. Ja, žal je tako, da policaji še sami ne poznajo zakonov, ker se non stop nekaj menja. To ni nobeno opravičilo sej se pri nas tud non stop nekaj menja, pa moramo spremljat, če ne smo konkretno oglobljeni. Zadeve je treba spremljat, ne pa da te policist zaradi nepoznavanja zakona, kar se mi zdi skrajno malomarno, lahko celo kaznuje. Ja, itak da ni opravičilo, ampak tako pač je.
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 26.5.2009 12:23:53
|
|
|
|
Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Ja, in najnevarnejši diagonalno zadaj od voznika (oz za sovoznikovim), torej tam, kjer večinoma vozimo otroke . Imas morda kaksen link s tovrstnimi podatki? Zanima me, ker ko smo menjali avto in otroka iz sredine zadnje klopi (kar se mi zdi najvarnejse mesto) morali prestaviti levo ali desno (zaradi isofixa), smo dobili podatke, da je najvarnejsi polozaj zadaj desno, ker se vecina trkov zgodi celno ali z leve strani - saj ti nasproti vozeci avti prihajajo naproti z leve strani. BTW pa se lazje vidis otroka v vzvratnem ogledalu in ga lazje na semaforju pobozas po nogici ce je na desni...
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 26.5.2009 12:56:15
|
|
|
|
Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek Imas morda kaksen link s tovrstnimi podatki? ------------------ Žal, ne. Je pa info stara že kar nekaj let. Skratka odkar imam otroka (cca. 7 let), se sploh zanimam za tovrstne teme. Se pa spomnim, da sem brala, da statistika kaže, da je ravno ta sedež, kjer 95% ljudi vozi otroka, najnevarnejši . Sama večinoma vozim dete na sedežu za menoj in sem se že zverzirala, da na semaforjih, zbezam desno roko do njegovih nogic, kadar je potrebno .
|
|
RE: Jahač na prednjem sedežu 26.5.2009 14:22:16
|
|
|
|
kalbo
|
Kaj pa če maš tri otroke, a pol pa žrebaš al kaj.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?