|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice iz MB in okolice
11.6.2009 16:07:05   
ebetka
OOOO, Kaja je tud takooooo luškana !! Pa kakšen nasmešek - prav pzira za fotoaparat. Naša se pa še ne smeji tolk, da bi jo lahko slikal, je bolj resna punca user posted image , včasih samo usteca potegne malo na stran pa enkrat je mami podarila pravi nasmeh z odprtimi usti.

No, bom dala v prihodnje še kakšno slikico, zdaj pa moram iti, ker je mala budna in me rabi.

Joj, kakšno neurje se je pravkar začelo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 76
11.6.2009 16:17:22   
vanilla
ja, saj to sm mela blazno srečo, da se je tak držala... Drugač se tut ne smeji nič kaj veliko, pa še tisto kar se, je bolj nekak refleksno... Ni še to pravi smeh...

Nič, grem tut jaz, morm rože z balkona spravit k steni, da jih ne bo kaka toča stolkla tako kot lani. Pa tamalo z eno roko futram user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 77
11.6.2009 20:33:14   
Maj_taj
Iiiiiiiiiiiii kaka sta lepi!!!!! user posted image Pravi babiki sta že. Zdaj mi je ful zanimivo videt še kakšnega drugega dojenčka ki je star približno tolik kot moja. Včasih so se mi taki miceni zdeli vsi enaki. Zdaj ko pa imam jaz bebo pa še kako vidim razliko med mojo. Vsaka poteza je drugačna. Bom tudi jaz potem poskusla kakšno sliko naložit, nisem še tega prakticiral na forumu. Zdaj sem se kar izčrpala spet ker jo je šraufalo in sma same doma. Zanimivo da kak dan skoraj nič ne šraufa, potem pa jo naslednji dan tako šraufa kot da ni ona. user posted image Saj še malo pa bo mimo, se tolažim. Danes sem pojedla veliko zelene solate in mam občutek da jo takrat bolj šraufa zaradi kisa. Bom jutri bolj pozorna. Kaj pa ve vse jete? Na začetku se mi je zdelo da skoraj nič ne bom smela jest zaradi dojenja..so rekli da ne smem svežega zadja in zelenjave, itd in sem jedla same kompote. Zdaj pa jem že dalj časa praktično vse in ni razlike. Razen stročnic in svežega kruha ker je blo vsakič hudo ko sem jedla sveže žemlje. :)

Jaz pa ji še za zdaj nisem poskusla dat dodatka k prehrani. Če bom kdaj rabla bom šla kar na vanillin post gledat kako se to naredi.:)

Posvetovalnico imamo naslednji ponedeljek. Me res zanima koliko bo takrat tehtala. Sem jo že doma poskušala stehtat tako da sem jo slekla in se skupaj z njo stehtala. Ampak ta elektronska tehtnica ni tako natančna, tukaj pa se 100 gramov pozna. Mislim da ima malo več kot 4 kg.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 78
12.6.2009 7:25:06   
Poloma
[color=#000000 size=3]Hej!
[color=#000000 size=3]Malo se javljam po dolgem času. Morem priznat da sploh ne utegnem prit več do računalnika, če pa že mam čas pa ponavadi ni časa kaj spisat. Tak da se vam opravičujem da sem bolj poredko »med vami«, ampak se pa trudim kar se da redno prebirat vaše debate.
[color=#000000 size=3]Žiga je kar priden fant – ponoči spi zelo različno, ampak zna potegnit tudi po 5 ur skupaj, včasih (sploh ko ga kaj šraufa) pa smo bolj pogosto budni…in posledično je mami zjutraj ko zoombi :))) Pa še ati je šel delat in sem bla malo zmedena prve dni – se mi je zdelo da bi lahko z eno roko malega previjala, si zobe umivala in še kosilo kuhala :)) No sej baje se z časom res spremeniš v »multipraktik« in nekatere, prej nepredstavljive stvari postanejo samoumevne :) Sicer pa se polno dojiva, dnevno šetava po parku,…skratka počasi prihajamo v rutino :)
[color=#000000 size=3]Oooo kake lepe pupe mate – vidim da bo Žiga mel težko izbiro :)))) Se potrudim in tudi jaz ob priliki prilepim kako slikico, prav?
[color=#000000 size=3]Tak, zdaj pa grem pod tuš, ker mali drnjavha in ga ma ati na očeh (ga je treba malo izkoristit pred šihtom :). Pol pa moremo v porodnišnico, ker se nam popek ne celi, pa še nekam rumen se je zdel včeraj patronažni – držite pesti da bo vse ok!
[color=#000000 size=3]Lepo bodite in lep, z sončkom obsijan vikend vam želim!
[color=#000000 size=3]Papa

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 79
12.6.2009 7:26:15   
Poloma
Jao...kaj sem te zdaj spet ušpičla da neke čudne spake kaže v postu? user posted image

Jaz upam da je zadeva vseeno berljiva, če ne pa preskočite :)))

Papa

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 80
12.6.2009 10:02:49   
ebetka
Dober dan punce,

kako ste kaj? Mi smo se naspali, zdaj nahranli in celo zaspali da ima mami malo časa user posted image . Potem, ko prideta sestra in prijateljica pa gremo malo na sprehod in v trgovino.

Maj taj, jaz še zelo pazim kaj jem, prav zaradi tega, ker sem na začetku vse jedla in jo je nenormalno šraufalo. Zdaj ne jem surove zelenjave in sadja, ki pa mi že tako manjkata, da se prav slabo počutim. Mislim, da bom začela počasi uvajati tudi to, ker drugače bom imela preveč pomanjkanja vitaminov in ostalih potrebnih snovi. Jo pa zdaj vsak dan po malem šraufa dopoldan ko kakca in prdi pa ponavadi še malo popoldan enako. Je pa vedno, ko menjava pleničko pokakana tako da gre pridno vse ven.

Poloma, jaz pa sem videla tvojega Žigeca na sliki !! Kak je svet majhen. Je bila pri meni prijateljica in sva se nekaj pogovarjale in je rekla: moja bivša sošolka iz oš je tudi zdaj rodila in je takoooo luškan fantek in mi ga je pokazala na fb in vidim še tvojo sliko zraven in tvoje ime pa mi je bilo vse jasno user posted image . Res je pravi lepotec pa tako lepo že gleda. Tvoj se je v bistvu rodil tako velik, kot je moja zdaj pri mesecu in pol user posted image , zato pa je že pravi mali korenjak.

To o "multipraktiku" pa mi je domače...vse že lahko nardim z otrokom v eni roki, neverjetno kaj vsega si zmožen, ko je treba user posted image .

Nič, grem zdaj hitro kaj postorit dokler se mali rogovilež ne zbudi.

Se pišemo, uživajte.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 81
12.6.2009 13:41:17   
Maj_taj
Tudi kaj pridem komaj do foruma da kaj napišem. Končno je zaspala. :) Na kratko nekaj napišem in letim pod tuš, ker drugače si niti glave ne morem v miru umiti. Vedno se tkarat zbudi. :))

Ebetka, s to hrano res ni fajn. Ja sem ravno zaradi pomanjkanja vitaminov začela jesti tudi surovo zelenjavo in sadje. Kompotov sem bila že naveličana. Jedla sem celo češnje in je takrat ni skoraj nič šraufalo. Ko pa sem jeda češnjev štrudl pa je bla kriza. Čist različno. Včasih se mi zdi da bolj pazim slabše je.

Paloma, držimo pesti za popek. user posted image

Da vidimo če mi bo uspelo pripet slikico. ni secer čist sveža, slikana je bla pred kakšnima dvema tednoma. Ker se mi je batarija sprazila na fotoaparatu jo moram napolnit.

user posted image

< Sporočilo je popravil Maj_taj -- 12.6.2009 13:44:44 >

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
12.6.2009 13:58:13   
ebetka
Iiii kake velike očke pa ful dobra frizurca !! Lask pa ma kar dosti. Lepa pupa. Prave male manekenkice so user posted image .
Midve sva nazaj iz sprehoda, obisk pa je tud že šel tako da sva spet malo same (nič novegauser posted image ).  Iza danes ful gleda igračke, ki visijo nad njo na igralni podlagi in spušča neke glaseke zraven. Upam, da bo kmalu začela segat proti njim.

Ja, sej res, kak izvajate tuširanje in pranje glave ob bebicah - jaz si še nisem upala, ko sva sami. Počakam vedno, da je moj doma in da jo on tačas pazi, čeprav pride kaki dan, ko ga dolgo ni pa bi blo fajn, da se tud prej lahko sama stuširam in malo pustim nekje da aja ampak ne upam, ker vedno ful kratko spi in bi se po moje dret začela (sicer se pa jaz lahko v 5 min tud stuširam, če je treba). Kako to pri vas funkcionira?

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 83
12.6.2009 14:10:57   
ebetka
Evo pa še eno svežo slikico (sicer posneto s telefonom in je malo slabša).

user posted image

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 84
12.6.2009 18:27:35   
vanilla
Ojla pupe...

Joooooj, kake luškane mišike. Maj_taj, kake čudovite očke, pa laski... Ebetka, tvoja ma tudi take lepe očke, pa laseke po vrhu tako kot moja Kaja.

Poloma, kako je bilo pri zdravniku v zvezi s popkom? Upam, da so v redu poštimali. Super, da ste lepo padli v rutino in da se dobro počutite. Ja, Žigec je res pravi korenjak proti našim "manekenkam" drobcenim, hehe... Danes sem jo tehtala in ma nekje 3850g. Tehtam jo na kuhinjski digitalni tehtnici: ma ravno površino, potem pa dam en raven pladenj na tehtnico in plenico čez, da ni mrzlo, naštimam na taro, da pokaže nulo in malo "vržem" gor.

Tuširanje: jaz se tudi rada že čez dan stuširam kdaj al pa zgodaj zvečer in to takrat, ko se recimo mala najé in vem, da trdno zaspi. Jaz pa ekspres pod tuš. Če pa si odločim še lase umivat, potem pa najprej lase nad banjo (da sem vmes lahko v nizkem štartu, če treba user posted image ), potem naknadno pa še tuš. Ma, saj sem vam menda pravila, kak sm bla hrabra in si dva tedna nazaj šla lase barvat!!! Jako pametno user posted image . Pobarvala sem dokaj uspešno (ene parkrat sem ji letela dudo rivat nazaj v usta in sem s ta čisto roko z rokavico za barvanje dudo notri rinila, hehe). No, potem ko se mi je barva pol ure pacala na glavi je bla gospodičnica tiho (ko bi jaz sicer mela cajt jo pedenat)... No, ko sem šla pa spirat, je bla pa sirena... Pa sem najprej trikrat letela jo tolažit z napol spranimi in mokrimi lasmi, pa je tak psihirala, da sem morala nujno ji flaško nardit. Komaj sem si uspela kao do konca sprat barvo dol, nič počesat (sem bla samo nahitro obrisana in skuštrana kot čarovnica)... No, in taka sem pol sedela in jo hranila... Ona me je pa samo gledala (si je menda mislila kaj je zdaj to za ena ciganka nad njo user posted image )... Prava mala lumpa.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 85
15.6.2009 9:19:43   
ebetka
Dobro jutro,

kako ste kaj preživele vikend? Končno je blo malo lepo vreme, da smo lahko bili več zunaj.
Meni je zdaj Iza že trikrat polepšala dan, ko sem prišla po njo zjutraj v posteljico ko se je zbudila in se mi je za dobro jutro tako lepo nasmejala (še glaseka je spustila zraven). No, pa tudi nasploh se več smeji - ampak večinoma dopoldan, popoldne in zvečer pa je že bolj resna user posted image .
Joj, zdaj imamo že spet nekaj dni zaporedoma večerno histerijo - od osmih do desetih neprekinjeno joka in ne vemo zakaj, očitno je to spet tisto obdobje večernega joka brez razloga. Samo je ful hudo, ker je že vsa rdeča in zadihana in solzice ji tečejo, meni se pa srce trga ko jo gledam in je ne morem umirit. Upam, da čimprej mine.

Nohtki ji tako hitro rastejo, da jih moram skoraj vsak tretji dan rezat, drugač se čist popraska po obrazu, ker je začela ful krilit z rokicami in nogicami, pravi mali telovadec.

Še vedno pa hoče jest skoraj vsako uro, čeprav se potrudim, da jo konkretno nahranim na obe zizi v enem hranjenju. In me to že malo moti, ker ne morem niti na sprehod z njo za več kot eno uro, kaj šele, da bi šle malo po mestu, razen da si mleko načrpam. Tudi to močno upam, da se bo hitro normaliziralo.

Joj, me že kliče, se pišemo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 86
15.6.2009 11:05:18   
Maj_taj
Dan, kako ste kaj mamice? Ebetka, tvoja se tudi že zavestno smejčka.user posted image Veš kaj pa je moja danes naredila...nekje sem prebrala da če dojenčku pokažeš jezik, ti ga bo poskušal pokazat nazaj. Parktat sem poskušala in ni bilo odziva. Me je samo debelo gledala. :) Danes zjutraj pa sma se malo pocartale v postelji in se mi je smejala, vmes pa kazala jezik. Prav smešno oz. čudno je bilo za videt. :)))) Zgleda da si je zapomnila. Upam da ne bo zdaj tega vedno počela. user posted image

Včeraj pa je prvič poskušala prijet igračko. Ko je ležala pod igralnim lokom je ugotovila, da če se dotakne igračke, začne migat. Zgleda da je bila razpoložena, ker pa je trenutno ne zanimajo kaj dosti. :) Tudi pri nas še ni minil histerični jok. :(

Ja, umivanje glave in tuširanje je kr problem. Ponavadi se tega lotim ko je moj doma. Prvič ko sma ble same doma pa me je bilo tako strah, da sem vmes letala gledat če se slučajno joka. Vse je bilo mokro. Zdaj se tega lotim samo če res trdno zaspi, drugače ji moram itak vmes dudo popravljat.

Se tipkamo, LP

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 87
15.6.2009 11:25:57   
Maj_taj
Nekaj nasetov glede pravilnega držanja otroka. Priznam da čisto vsega še nisem vedela. Po mojem bi to morali ob rojstvu otroka pokazati vsaki mamici, gleda na to da je to zelo pomembno za pravilen razvoj.

http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 88
15.6.2009 12:54:50   
vanilla
Ojla pupe...

Ja, vikend je za nami, bil je kar prijeten, smo bli dosti zunaj. Danes pa nam delajo asfalt zunaj, oz. je že skoraj končano, samo še valjajo. Jaz pa sem naredila generalko v stanovanju in ekspresno vse posesala in pobrisala (medtem, ko je mala trdno spala).

U, ebetka, super, da si že deležna Izinih tapravih nasmeškov. Jaz tudi komaj čakam, da začne. Zdaj je še bolj skopa z nasmeški, oz. rada se rahlo nasmehne kakšnemu novemu obrazu, ki ga zagleda pred seboj. Pa meni se tudi rahlo nasmehne, ko me zagleda čez dan, ko se zbudi. Joj, res napredujejo ti naši dojenčki, Maj_taj, tvoja že igračke opaža in jih skuša prijeti. Ja, to za kazanje jezička sem pa tudi jaz brala... Pa ji tudi jaz večkrat kažem jezik, samo ona ga pa še ni začela nazaj user posted image . Joj kako neumno moram zgledati, ko se ponavadi nad previjalno pačim in raztegujem usta, spuščam čudne glasove, pojem melodijo od zvezdice zaspanke (mi že čez uhe ven gleda ta pesem, hehe)...

Tisti filmček o pravilnem handlingu sem pa tudi jaz že videla... Pa sem se potem kar zasekirala, češ, kak jaz to delam z našo malo, ko pa jo med previjanjem bolj na hitro obračam in tut pod razno je ne dvigujem in ne spuščam na točno tak način, kot prikazuje film. Saj se mi zdi koristno to vedeti, samo če bi jo hotela vedno tako držati in z njo ravnati, potem bi porabila kar lep cajt za to. Saj pazim na hrbtenico in vrat, ampak po občutku bolj.

Ja ,ebetka, verjamem, da ti je kar težko, ker hoče jest skoraj vsako uro in potem praktično res ne moreš nikamor za dlje časa. Verjetno se premalo naje in zato potem zahteva spet tako hitro. Čeprav hecno, ker praviš, da ti sprazni obe zizi. Potem naj bi načeloma se pošteno napokala.
Čeprav, enkrat je en pediater rekel moji kolegici, da ima ona očitno bolj redko in ne tako kalorično mleko in zato je njena tamala tudi jedla na vsako uro ene tri mesece. Čeprav jaz ne vem, če je to res, da bi blo mleko res lahko manj kvalitetno. Verjetno je mati narava tako poskrbela, da ima vsaka mamica dobro mleko.. ali pač? Ne vem.
Mogoče pa je to samo tista začetniška "težava", da se pač tako pogosto dojijo, pa bo potem kasneje boljše in se bo najedla v 10-15 minutah in bo mir za tri ure. No, vsaj tako punce pravijo, da se kasneje to uredi.

No, zdaj pa bomo imeli kosilo spodaj pri tašči, baje bo pizza. Sem kar vesela, da mi ni treba kuhat. Moj ma pa danes dopust, ker so asfalt delali.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 89
15.6.2009 13:06:23   
ebetka
Tud jaz sem že poskusila to z jezičkom in ga res ven potisne, če ji ga pokažem (no, ne vedno :)).
Zdaj sva bli v mestu na sprehod in na sladoled, je blo prav fajn.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 90
15.6.2009 13:07:18   
ebetka
Aja, maj taj - ta video je res koristen - ampak jaz priznam, da niti približno ne ravnam tako z otrokom...mislim, da je za mene že prepozno, da se grem to na novo učit :):)

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 91
15.6.2009 21:01:59   
Maj_taj
Ste me potolažle glede videa. :) Za večino prijemov sem sicer slišala, mi jih je pokazala pediatrinja v posvetovalnici, ampak mi ne uspeva najbolje. Delam kar po svojem občutku. Danes ko sem šla gledat ta video pa sem postala prav zabedirana, da otroka sploh ne držim pravilno. user posted image Pri previjanju sem bla danes malo bolj pozorna. Tisti prijem ko dvigujem nogice sicer upoštevam, ker mi je lažje.. ne uspe pa mi nardit tako, da bi imela hrbtenico na podlagi, ker tamala zraven tako miga. Zdaj je že prava mala rogovila. :)))

Ebetka, tvoja pa očitno res rada papa. :) Glavno da pridno raste in pridobiva na teži. Veš da je meni tudi zadnjič rekla znanka, da od kolegice tamala že od rojstva dalje spi celo noč, stara pa je 4 mesece. O tej punčki pa se veliko govori, je pravi fenomen. user posted image

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 92
16.6.2009 12:14:43   
vanilla
Hojla,

midve sma pa danes čimprej zjutri letele na sprehod, pa je blo vseeno svinjsko vroče. Popoldan so pa itak spet nevihte napovedane.

Smo ble tut v trgovini Mana in sm kr uspešno kupovala: sebi dve celovni oblekci, mojemu dvoje kopalke, sebi ene... pa še kratke hlače in eno majčko zame... Ful ugodno vse, pa še vse sm na blef kupovala, brez da bi probala, ker z vozičkom ne morem user posted image . Pa sm doma probala in mi je vse prav, hvalabogu user posted image .

Kajo mam dans samo v bodiju s kratkimi rokavi in brez žabic ter zoknčkov. Pa je kar topla po telesu.

Opažam, da ima kar suho lasišče po kopanju - tam, kjer ma še "stare" oz. prve laseke. Včeraj po kopanju je spet histerizirala, v vodi pa vse bolj uživa, čeprav je čisto resna notri in samo debelo gleda debelo user posted image .

Še kar iščem kam na dopust za en teden. Pa še eno potovalko bo sam za njo treba met, hehe.  Vzet oblekce, plenice, kozmetiko, banjico, voziček (spala bo v košari)... 

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 93
16.6.2009 21:23:35   
majska pikica
Dober večer

Kako ste kaj se vam malo javljam sicer vas redno berem ampak mi zmanjkuje časa za pisanje. Počasi bo lažje ker se začnejo počitnice in meni več prostega časa.
Naj vam povem da imate prečudovite bebike pravi cukerčki so.
No sedaj pa moram iti je naš mali spet pokoncu in me moj že kliče da je mali lačen.
Hehe pa saj ima vse pripravljenouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 94
17.6.2009 9:12:51   
ebetka
Dobro jutro,

Vanilla, lepo si ti to včeraj nakupila stvari... jaz sem si do zdaj odkar imam Izo uspela eno majčko kupit user posted image . Moram it še nujno v šoping malo.

Pikica, lepo da ti uspe pri 3 otrocih sploh kaj napisat...meni ziher nebi user posted image . Vidim, da se pridno hranite.

No, mi smo pa včeraj imeli posvetovalnico - težki smo 4710g in visoki 55 cm (čeprav sva jo midva doma 2x zmerla 57user posted image ), obseg glavice 58 cm. No, v glavnem smo bili pohvaljeni, da lepo rastemo in da ima mama dovolj mleka (to mi je jasno, glede na to, da vsako uro al pa dve zizamo user posted image ). Včeraj nismo rabili iti niti noter k zdravnici, so nas kar sestre vse porihtale. Pri naslednjem pregledu čez en mesec pa gremo spet k zdravnici in še cepljeni bomo user posted image , to bo pa bubalo. Upam, da ne bo preveč jokala in imela potem vročine ali kaj takega, kar se rado dogaja po cepljenju.

Danes ko pa pride ati iz službe pa gremo na pico, se bomo malo zunaj na sončka vsedli (če ga bo kaj).
Na sprehod bova pa šli čez kaki dve urci, ko bo malo topleje - včeraj sva pa mogli že ob 8 it in je že bilo ful vroče (kako vreme...).

Vanilla, tudi jaz sem jo imela včeraj samo v bodiju s kratkimi rokavčki, ko sva šli na sprehod, sem ji pa še kratke hlačke oblekla. Tud ponoči jo imam v pajacu s kratkimi rokavi in kratkimi hlačami. Včeraj zvečer, ko se je pa tako ohladilo sem ji pa spet oblekla pajaca z dolgimi, ker sem mislila, da se bo tudi v stanovanju poznalo, da je hladneje (pa se ni) in ji je bilo očitno ful vroče ponoči, ker se je vsa prepotena zbudila. Moram jo danes spet v kratke oblečt.

Nič, grem malo postorit kaj po stanovanju dokler mala spančka.

Lepo se mejte.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 95
17.6.2009 13:10:42   
vanilla
Ojla punce!

Pikica, lepo te je brat, ko utegneš in predvsem to, da se imate tako fino. Res, kot je rekla ebetka, jaz pri treh otrocih niti slučajno verjetno ne bi našla časa še za forum user posted image .

Ebetka, Iza je pa že prava mala bucka, že kar lepa teža user posted image . Jaz sem danes zjutraj našo vagala in ma nekje 3950 al pa malo več. Nismo še prešli "magične" štirke, hehe.... Mi mamo tudi 29.6. v posvetovalnici samo merjenje in tehtanje, naslednjič pa gremo notri k pediatru in tudi cepljenje bo.
Punce, boste dale cepit proti rotavirusom? Jaz bom sigurno, ker če s tem preprečim, da ne bo rabla v bolnico kdaj zaradi tega ali pa da bi dobila hudo drisko in dehidracijo... bom vsaj mirna, da sem nardila vse, četut po kakem čudežu le dobi hujšo obliko.

Me bomo pa zdej šle na sprehod, namreč dopoldan sem bila na prvem pregledu pri ginekologu. Vse ok. Je pa res, da sem tisto takrat že imela prvo menstruacijo, ker je pri ultrazvoku videl zadebeljeno sluznico in da se pripravlja na naslednjo... Tak da, konc lepega user posted image . Za kontracepcijo se še nisem odločila, ker sploh ne vem, kaj bi. Bomo šli metodo "pazi" in upam, da ne rata še kakšna "mala Kaja ali Kaj", hehe....

Punce, dejte mi povedat, kako vi dajete spat svoje dojenčke za ponoči v posteljicah (zibkah, koških...) - mislim glede položaja? Jaz jo še vedno dajem na bok in do zdaj sm jo zadaj v zibelki podložila z zvito odejico (da se ne prevali na hrbet), spredaj pa enga pliškota, da se ne prevali na trebuh. Tak da je bla kao "ujeta" in potem še lepo pokrita s tanko kociko. Spi namreč v zibki, tak da je notri itak bolj malo prostora.
Ampak ta mala vrtavka se ponoči nekak uspe pririnit do stene zibke in potem "ziza" tisto platneno oblogo in se posledično zbudi. No, da bi to preprečla, sem jo pa včeraj dala spat tudi na bok, ampak je nisem dodatno podpolcala v hrbtu, ampak jo kar naslonila na steno zibke (če me razumete user posted image ), spredaj pa tistega pliškota pred trebuh. In ker je očitno imela več manevrskega prostora, se je gospodičnica nekak le spravila na hrbet in zlezila nekam nižje v zibki, vsa razkrita - posledično zbujanje in jok....
Tak da danes bom spet po starem: za hrbet zvito odejico, spredaj pa tudi nekaj. Edino tako "ujeta" dobro spi, razen dudo ji je treba kdaj popravit.

No, danes je tudi ekstra velikokrat hotela dudo in sem menda milijonkrat vstajala in ji jo popravljala... Sem vstajala kot zombi od utrujenosti.
Aja, pa še enkrat proti jutru se niti pod razno ni hotela pokriti, tako je brcala - a čist mrzle nogice (samo v bodiju je bla, pa nogavičke). Ne vem, če jo bo treba že kmalu v vrečo dat al kaj...

Nič, zdaj pa midve pičiva na sprehod, ker so temperature glih prave... Itak bova do večera same, ker jo je dopoldan moj pazil, pol pa je moral v službo.... Tak da gremo malo ven, ker drugač mi bo zelo dolgčas. Res pogrešam družbo za pogovor, ne pa da sem samo z dojenčkom cel dan user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 96
17.6.2009 13:48:10   
ebetka
Punce, dejte mi povedat, kako vi dajete spat svoje dojenčke za ponoči v posteljicah (zibkah, koških...) - mislim glede položaja? Jaz jo še vedno dajem na bok in do zdaj sm jo zadaj v zibelki podložila z zvito odejico (da se ne prevali na hrbet), spredaj pa enga pliškota, da se ne prevali na trebuh. Tak da je bla kao "ujeta" in potem še lepo pokrita s tanko kociko. Spi namreč v zibki, tak da je notri itak bolj malo prostora.
Ampak ta mala vrtavka se ponoči nekak uspe pririnit do stene zibke in potem "ziza" tisto platneno oblogo in se posledično zbudi. No, da bi to preprečla, sem jo pa včeraj dala spat tudi na bok, ampak je nisem dodatno podpolcala v hrbtu, ampak jo kar naslonila na steno zibke (če me razumete user posted image ), spredaj pa tistega pliškota pred trebuh. In ker je očitno imela več manevrskega prostora, se je gospodičnica nekak le spravila na hrbet in zlezila nekam nižje v zibki, vsa razkrita - posledično zbujanje in jok....
Tak da danes bom spet po starem: za hrbet zvito odejico, spredaj pa tudi nekaj. Edino tako "ujeta" dobro spi, razen dudo ji je treba kdaj popravit.

Pri nas je taka zgodba že kak mesec. V postlci jo podložim z vseh strani pa se na koncu zbudi počez obrnjena z glavo v peni, ki obdaja ograjo postelje in prav tako cuca tisto blago kot zizo user posted image . Pa nič ne pomaga. Neverjetni migec je med spanjem. Prvič ko sem jo tak našla sem se prav vstrašla, potem pa smo se ji že smejali vsako jutro. Samo čakam, da se bo enkrat na trebuhu zbudila user posted image . V vrečo pa sem jo tud jaz že htela dat samo kak jo naj spodaj oblečem...je dokaj debela vreča, edino rokice gledajo ven (je na naramnice).

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 97
17.6.2009 16:25:39   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: ebetka

Pri nas je taka zgodba že kak mesec. V postlci jo podložim z vseh strani pa se na koncu zbudi počez obrnjena z glavo v peni, ki obdaja ograjo postelje in prav tako cuca tisto blago kot zizo user posted image .

Hahahaha, kar naglas sem se smejala tem tvojim besedam... Torej, čist ista stvar kot pri nas. No, sem potolažena user posted image .
V vrečo pa jo lahko daš samo v bodiju, pa kake nogavičke, če je bolj hladna noč. Naša ma itak rokice skos zunaj ko spi, tak da ne bi nič pomagalo, četudi bi jo z dekico do vratu pokrila user posted image . Tak da četudi ima vreča naramnice, je to čisto ok. Mi še nimamo vreče niti kupljene... Sem jih malo gledala, pa se mi vse zdijo tako velike - oz. so se mi zdele, ko je bla naša komaj rojena. Moram zdej it spet malo na lov za njimi.

Smo ble na sprehodu... Madona, je soparno, kljub temu, da je "samo" 25 stopinj. Sem jo mela v vozičku samo v bodiju s kratkimi rokavi - še zoknčke sem ji sezula. Itak je pokrita tut s tisto prevleko čez košaro. Pa še na tisti sem potem zadrgo odprla.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 98
17.6.2009 23:12:46   
majska pikica
Večerko

Kako vaju je zanimivo brat glede spnja hehe naš se tudi obrača kot črvek in sedaj tudi na stran več ne zaspi ampak se kar na hrbet obrne ne glede kako ga obložim se vedno toliko zbrca da se lahko prekopicne na hrbet.Glede pokrivanja pa jaz našega lepo v kociko zamotam tako kot so nekoč to delali in naš spi kot top seveda se čez noč razbrca ampak je še vedno pod kociko. Sem ga tudi v spalko dala pa se je začel dreti kot jesihar tako da imamo mi kociko.
Aja kaj pa se tiče mojega pisanja pa si res zelo težko vzamem čas saj preberem še ampak potem pa si rečem saj bom v naslednji rundi kaj napisala ampak tisto rundo mi kateri od mojih treh nagajivcev zasede. Komaj čakam počitnice in več časa še sedaj ko je že skoraj konec jih v šoli masakrajo z nekimi plakati pa vsem živim.Danes sem ravno imela za oba pingvina roditeljski sestanek in človeka kar vrže koliko nas letos pridejo knjige. Kaj šele bo ko bodo trije v šoli hehe. Takrat bom pa verjetno na ministerstvo pisala kako lahko rečejo da je šola zastojn ko pa te nakup knjig totalno olupi pa še hec je ker ni vseeno kakšne barvice imajo v prvem razredu ampak morajo biti prav jolly barvice z debelejšo konico. Sedaj sem se malo razpisala glede mojih malih samo me ima kar jeza ko vem da si vsi ne morejo privoščit najdražjih stvari.No ja mi smo sedaj naročilnice že izpolnili in jutri jih bomo poslali. Tako seda pa že kriminalke pišem ker sem kar depresivna prišla iz šole hvala bogu da je mali pikec lepo priden in spi.Aja malo nazaj ste pisale kako imate zvečer kakšni dve urci neutolažljivega joka pa sem si mislila kakšno srečo imamo mi ja pa nas je pred dvema dnevoma preseneto in je jokal od 7 do 10 kot jesihar potem je zaspal za pol urice potem pa do 12 spet.Ma sem si mislila če bo tako naprej me še kap ampak na srečo se je to zgodilo sedaj samo enkrat.
Tako sedaj pa je čas da grem v posteljo ker čez kakšne tri ure bo sirenca spet pokoncu. Sedaj mi ponavadi spi od 9 pa do 2 ali 3 potem pa se zbudi spet ob 5.30 ali pa 6.30 čez dan pa spi v interva<lih po pol urce in je vmes buden tudi po urco ali dve kako pa kaj vaše spijo čez dan naš je več ali manj buden.
Ok sedaj pa sem spet nakladala grem spat lepo se imejte in uživajte maksimalno

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 99
18.6.2009 8:03:23   
ebetka
Dobro jutro,

mi smo danes spet zgodnji, ob 6 smo že imeli budnico.

Pikica, kar groza me je, ko berem te zadeve o šoli in ko pomislim, kaj vse zahtevajo, da imajo malčki zraven in kako je vse to drago. No, malo časa še imamo do takrat, vendar bo tudi to hitro minilo. To s kociko tudi jaz včasih prakticiram vendar se razbrca in potem odkrita spi. Je pa tudi, če je z odejico pokrita napol zunaj - roke in prsa ima vedno zunaj.
Čez dan pa tudi naša nič ne spi, tu in tam za 15 min, zadrema in to je to.

Vanilla, jaz pa sploh nisem uporabljala tiste prevleke čez košaro, sem jo že od prvega sprehoda samo z dekico pokrila. Nekak zimsko se mi je tisto zdelo, ne vem. Jo pa zdaj tudi jaz imam čisto malo oblečeno in če piha ali pa kaj, jo pač še vedno z dekico pokrijem, včasih se mi zdi, da jo še preveč pokrivam, je potem cela mokra.

Kaj je to normalno, da se dojenčki znojijo (če jim ni vroče)? Moja med jokom ali včasih med dojenjem dobi čist rosno čelo in vlažno glavico.

No, zdaj pa me že kliče, ji je že dolgčas v stolčku, moram se ves čas nekaj z njo ukvarjat user posted image .

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.