gloria -> RE: Septembrski sončki 2008-7. del..... :) (9.6.2009 15:44:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf IZVIRNO SPOROČILO: leda pf. načeloma se sicer strinjam z laro, da lahko na ta način dolgoročno slabo vplivaš na otrokov odnos do hrane. in načeloma sem tudi proti animiranju pri hranjenju. ampak lahko je to govort, če maš otroka, ki poje vse, kar mu daš in če ni na spodnji meji teže. po moje bi morala ti malo zaropotat doma. lahko, da sta se z malo že ujeli v začaran krog in seveda voha tvojo živčnost. tvoj bi moral prevzet hranjenje za nekaj dni, če hočeš presekat vajino rutino. Vem, da na nek način lahko to vpliva na njen odnos do hrane, kar sigurno tudi bo, ampak včasih jo res zamotim malo s tem, da pokaže lučko, uro, okno itd., ker takrat malo pozabi, da je in vsaj nekaj poje. Res si je težko tole predstavljat, če si ne skusiš sam. Kolegica ima punčko isto staro in ona tak je, da adijo. Če bi ji dala poln krožnik bi pojedla, pa ni važno, če je malica, kosilo, večerja, v glavnem je in odpira usta ful. Drugače pa jaz nje ne obremenjujem besedno, češ zakaj ne ješ, ali pa ne vem, to boš vse pojedla, tega ne počnem. Ko pa sem sama s svojimi mislimi, pa razmišljam o tem. Ko se midve spraviva k hranjenju to zgleda čisto OK in ona ne ve, da potiho boga molim, da bi pojedla vsaj pol. Res je težko to opisati kak občutek je, če nimaš teh težav, in HB da jih nimate, ker tole je čisto adijo. Moj jo pa težko hrani, ker dela cel dan in zvečer ko pride in tudi če jo že hrani mala ne je pri njem. Štiri žličke, pet in ne bi več. Res pa je, da igra in postelja, ter hrana ne gre skupaj, ampak besedna igra je pri nama vsaj delna rešitev, da nekaj pojemo in potem se pač tega oklepam. ..uf Pf tole je pa res hudič....pa ko si dojila ti je bolj jedla?...
|
|
|
|