ksenci -> RE: Julijske čveke 2008-12. del (5.6.2009 13:24:09)
|
umpa- jz mislim, da vsaka mamica sama vidi, kdaj začet z vzgojo pri otrokih in vsaka od nas bo imela drugačno vzgojo. to je seveda normalno, saj vsak razmišla po svoje. to kar se morda meni zdi da naj ne bi otroku pustila, je morda tebi ok, in kar mu jaz pustim se morda tebi zdi nedopustno. mislim, da smo z vzgojo že začele, takoj ko so naši otroci začeli dojemat stvari. jz mu naprimer nikoli nisem pustila odpirat predale, ker se mi ni zdelo primerno (nevarnost da si preškrne prste in ob enem razmetuje stvari) in sem mu vedno ko je hotel odpret predal rekla Aljaž ne sme, ajs! no sedaj gre k predalu me pogleda in reče ajs[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] se mi zdi, da če otroku nekaj časa pustiš da počne dolečene stvari in mu potem na enkrat prepoveš, da je revček zmeden in ne zastopi, zakaj, če je zdaj to lahko počel? zato se jaz držim tega, da ga pri stvareh, ki se mi ne zdijo pravilne(metanje stvari na tla, razbijanje, kričanje,..) takoj opomnem da ne sme. res, da morda prvih 10x ali več ne zastopi, ampak počasi pa dojame in zastopi. to je moja verzija, ampak kot pravim, vsaka mamica bo delala kakor misli, da je najbolje za njenega otroka
|
|
|
|