glugluglu
|
IZVIRNO SPOROČILO: nanka IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica Nanka, Glu, Pigama ali Lidija, prosim za nasvet. Danes smo dobili tudi Maybeline šminko na enem štantu, vsaka pupa svojo. Seveda se je Ana namazala kot klovn...skratka, vzela sem jima in razložila, da so notri sestavine, ki niso primerne za nežno otroško kožo. Obe seveda s takim obrazom, da me še sedaj, tri ure kasneje srce boli. Sara pravi, da skoraj vse sošolke že uporabljajo šminko za odrasle, maskaro... Jaz, grozna mati, pa tega ne dovolim. Saj ji občasno kak lip gloss, kaj več pa ne. Pa vaše mnenje oz. kaj ve dovolite? Hmm, tukaj ti bom težko svetovala iz enega samega razloga, ker sem tudi jaz proti šminkanju in mazanju pri teh letih ( osmi, deveti razred ni problema) in pri Tjaši to sploh ni bila dilema, ker ona se še danes pri skoraj 18 ne šminka. Ampak Zoja, ta otrok mi pa že zdaj dela sive lase, ker edina stvar pri kateri ostajam brezuspešna je mazanje z labelo in otroškimi glosi. To počne cele dneve in čeprav sem proti je ne znam ustavit. Zadnjič sva ji celo kupila Barbi ličilo za veke, sicer ne vem kaj sem pri tem mislila, ampak ta moj otrok se je celo namazal z barvami po vekah in to sama. Sicer sem ji povedala da mi to na tako lepi punčki ni všeč in da je še veliko premajhna, pa se ne da motit. Barve so čudežno izginile, zdaj se šminka s flumastrom in mi večkrat na dan pove, da ko bo velika se bo mazala. Kje sem mimo udarila? Nimam pojma, pri Tjaši je bilo vse po planu, tu se je ustavilo. Tako da jaz ti ne znam pomagat, ker moram najprej pomesti pred domačim pragom. nanka, lahko, da ima Zoja to samo obdobje, se bolj igra s tem, enako kot bi trenutno cele dneve samo delala frizurce punčkam in govorila, da bo frizerka, ali pa kaj podobnega. Mogoče, če bi ji pustila naj dela kot želi, samo v vrtec ne sme taka hodit, bi jo pa res minilo zdaj pa res lahko noč
|