|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Folna kislina
24.8.2009 10:37:36   
limonita
IZVIRNO SPOROČILO: Soncchhek

tako da ni kaj narobe, če je časovno obdobje jemanja folne kisline malo daljše ....recimo kot v vaših primerih, par mesecev, leto dni ipd.;  ker pač...lahko zanosiš takoj....včasih pač traja....
?????????

Ne, nič ni narobe če jemlješ folno dlje časa. Gre za vitamin, višek se pa izloči.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.8.2009 17:22:38   
Rina2

Sama sem se še malo bolj pozanimala konkretno glede Elevit. Elevit bi naj bile edine na Slo tržišču, ki imajo ob folni kislini še veliko drugih pomebnih vitaminov. Če to res drži pa me morem 100 % trditi.
Tako kot je rekla limonita nič ni narobe z dolgotrajnim jemanjem saj gre za vitamine in minerale, ki jih telo tako ali tako potrebuje. Edino kar pazim je to, da ne kombiniram nobenih drugih vitaminov ali kaj podobnega.

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.8.2009 18:31:49   
limonita
LeJo, Elevit niso edine tablete ki imajo poleg folne kisline še druge vitamine. Take tablete so še: Centrum Materna in Centramed Mami, zagotovo so še kakšne in vedno več jih je, ampak se jih sedaj ne spomnim.

Je pa res, da Elevit vsebuje 0,8 mg folne, medtem ko jih druge 0,4 mg - no, ta "primankljaj" bom enkrat ko bom noseča jaz rešila tako, da bom poleg Centramed Mami jemala še 1 tabletko Tifola.

Mimogrede, Tifol vsebuje 0,4 mg folne. In toliko folne naj bi bilo dovolj.

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.8.2009 21:40:30   
Rina2
Ja limonita, imaš prav. Sicer sem hotela povedati malo drugače, malo sem se tudi narobe izrazila, pa to itak ni tako pomembno. Najbolj pomembno je to da vsaka čimprej najde tisti dodatek (tablete) ki ji najbolj ustrezajo da se lahko potem v miru posveti user posted image . user posted image . In da bo čimprej lepa in zdrava user posted image

Sicer pa, ali si mogoče razmišljala tudi o tem, da bi folno zaužila na "naraven" način? npr, da bi en delček pridobila z uživanjem tistih živil, ki vsebuje folno kislino. Ne vem sicer ali bi bilo to dovolj....verjetno ne. Če sama ne bi imela takega ubijalskega tempa kot ga imam bi se verjetno malo bolj poglobila in naštudira "ta pravo" prehrano ki bi pripomogla k bodoči zdravi nosečnost. user posted image

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.8.2009 7:57:07   
Anonimen
Oh punce jez se tudi spravljam v nabavo user posted image  Sicer zaenkrat preventivno (moram nehat jest KT). Na dojenčku bova začela delati drugo leto.

Nakak sem se odločla za Centamed Mami, ker sem trenutno zelo pod stresom in rabim še dodatne vitamine. Naslednjo škatlico pa bom verjetno kupila potem sam tiste tablete z folno kislino (se bom takrat odločla), ker če rečemo da je ok folno kislino jemat več časa, ker se tudi izloči z urinom, pa mislim da ostalih vitaminov ni preveč dobro jest po par mesecev. To je isto kot da bi si kupile mulitvitaminske tablete in jih jedle par mesecev, kar pa verjetno veste da ni ok.

Kr se pa zdrave prehrane tiče... jaz jem vse kar je mogoče iz domačega vrta in se zelo držim glede sladkarij...in so mi pred kratkim odkrili trigliceride...holesterol...sicer v minimalni meji nad dovoljenim...ampak pač so...tako da tudi zdrava prehrana ni vse, če si pod stresom.

Lep pozdravček vsem, ki delate na user posted image

(odgovor članu Rina2)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
26.8.2009 20:42:46   
Lun1ca
Tudi jaz sem jemala KT 7 let. Takoj po prenehanju sem začela jemati Tifol. Nimam z njimi nobenih težav in sem zadovoljna. Pa še prav prikupno majhne so user posted image in mislim da tudi cenovno ugodne, sploh če ne rata hitro zanosit, da ni treba vrečt par 100€ samo za folno kislino. Ko bom pa zanosila pa bom začela jemat katere druge, ki imajo več folne kisline in še druge vitamine.

LeJo folno kislino vsebuje paradižnik in kumarce (tega mislim da ste zaj vse ogromno pojedle), krompir in zelje od sadja pa mislim da pomaranče in grozdje, pa tudi jajca in kruh za ptiče (beri polnozrnat kruh).
Je pa zanimivo, da pač če gledaš po tej hrani, se mi zdi, da bi potem nekak lahko sami zaužili dovolj folne kisline, pa vendar mormo jesti tabletke. Mogoče je pač naše telo ne 'zna' prav absorbirat user posted image Tak da mislim, da je vseeno pametno še kako tabletko pojest, pa dokler ne zanosiš mogoče pač ne vsak dan user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
26.8.2009 21:36:47   
Anonimen
Lun1ca...jaz sem med tistimi ki pri polnem vrtu paradižnikov ni pojedla niti enega. Še jagod nisem mogla it nabirat, ki rastejo v zravenparadižnikov, ker mi je kr slabo delalo od vonja paradižnika user posted image   Bom imela pa večjo motivacijo za jest kumarce...sam kaj ko se mi po njih tako spahuje...kot po meloni...sem ugotovila, da mi imata ti dve zadevi čisto ist okus...

Bom sporočila, kaj so mi svetovali v lekarni, danes mi ni uspelo it. Ampak glede na ceno se bom verjetno kar odločila najprej en mesec neke mulitvitaminske tablete in omega 3 (zaradi trigliceridov) potem pa čisti tifol od oktobra napej. Mogoče res ne vsak dan. Ampak vsak drugi dan. Ker 6 mesecev se mislim "pucat" po tabletkah.

Drugač pa "kruha za ptiče" ;) ne priporočajo preveč, ker baje semena špricajo z ne vem kakšno žavarovno, da jim semena v skladiščih ne splesnijo...sej je blo enkrat na TV to. Mislim, da celo na poročilih.

(odgovor članu Lun1ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
27.8.2009 9:03:13   
Lun1ca
No sej jaz tut ne jem kruha za ptiče user posted image ni mi dober namreč. Drugače pa ja jaz sm to tut gledla o tem, da je celo zaradi tega špricanja manj zdrav ko beli. Mislim, da sm gledla celo na internetu posnetek neke oddaje, ki je bil na nacionalki. Blo je tut o mleku z manj maščobe ipd. Zanimivo skratka.

Glede kumar, pa nevem če poznam koga ko se mu nebi spahovalo po njih, ker so pač težko prebavljive, so pa zato vseeno odlične v solati s čebulo, bučnim oljem in kislo smetano user posted image pa morda namesto kisa, še malo limoninega soka. Njami! user posted image

Škoda ko paradižnika nimaš rada, meni je to najljubša zelenjava user posted image Ga lahko vsak dan jem!
Drugače pa Tifol res ni drag, pride nekaj manj kot 5€ škatlica, pa je noter 30 tabletk.
Pa vseeno sporoči, kaj bojo pametnega v lekarni povedliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.8.2009 20:15:16   
Rina2
Ja z živili je danes pač tako, da skoraj nič več ni 100% naravno, če pa se že prodaja pod to "znamko" pa je full drago! Sama se sicer poizkušam prehranjevati čim bolj raznoliko, saj lahko le tako organizmu zagotoviš vse potrebe vitamine, minerale itd. V največji možni meri se doma izogibamo hitri in industrijski hrani in poskrbimo, da sta sadje in zelenjava dnevno na jedilniku. Najbolj smo pa seveda veseli vikendov in dobrot iz maminega in taščinega vrta. samo za te sem sigurna, da niso škropljene. Življenje v bloku v mestu nam žal takega luksuza čez teden ne omogoča (na bi si vsak dan nabrali svežo zelenjavo z vrta) :-(. Sicer pa, kot sem že napisala bi si želela se mogoče malo bolj posvetiti zdravi prehrani. Do tačas pa si bom pač pomagal s temi Elevit (ki niso ravno poceni) ali čemer koli pač.;-)
Sicer pa sem jih pred kratkim kupovala in sem pred tem poklicala svojo G. zatrdila mi je da so popolnoma varne, da ne morejo škoditi tudi če jih jemljem dlje časa. Isto vprašanje sem postavila še lekarnarki ko sem v lekarni kupovala tablete, pa mi je zatrdila isto: ne morejo škoditi, tudi ob daljšem jemanju ne. Kvečjemu samo pripomorejo k izboljšanju imunskega sistema ipd. Spraševala sem tudi ali lahko pride do kakšnega predoziranja pa sta mi obe zatrdili, da ne. Evo to so meni rekli. Jaz jim bom za enkrat verjela, ker sem samo laik na tem področju one pa vedarle strokovnjakinje. če pa se mi kaj zalomi (bog ne daj) pa vam to takoj sporočim! :-)
p.s.: pa paradižnika sem čez poletje tudi jaz ogromno pojedla ker ga obožujem - torej nekaj zalog folne kisline sem si nabrala za zimo, to bo nekaj dragih tabletk manj ;-) ;-) :-)

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 34
28.8.2009 22:37:12   
Lun1ca
LeJo zakaj se pa ne odločiš za Tifol? Stane škatlica manj kot 5€ in jo maš za cel mesec, če jemlješ 1 tabletko na dan. Je pa res da Tifol vsebuje pač samo folno kislino, Elevit pa še druge vitamine, ki so sicer priporočljivi za nosečnice..
Jaz sem s Tifolom čisto zadovoljna.

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
29.8.2009 11:05:01   
limonita
LeJo, samo to še... glede paradižnika in zalog folne k. - folna kislina se ne "skladišči", ker je to vitamin topen v vodi. 

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 36
29.8.2009 18:44:44   
Rina2
limonita - tole z "zalogami za zimo" je bila šala, zato so zraven tudi "mežikeci" user posted image

Sicer pa jemljem Elevit po navodilu G. - menda zato, ker sem dolgo časa jemala kontracepcijske tablete mi je priporočala Elevit, ker imajo veliko vitaminov, železo (ki mi je nekaj nagajalo) in več folne.... zaenkrat jo bom ubogala. konec koncev 11 eur/mesec za tablet ni tako strašno in meni te čisto ustrezajo.

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 37
29.8.2009 19:35:38   
limonita
IZVIRNO SPOROČILO: LeJo

limonita - tole z "zalogami za zimo" je bila šala, zato so zraven tudi "mežikeci" user posted image

Se mi je zdelo, da bo tako, ampak sem rajši opozorila - še za druge ki to berejo in morda tega ne vedo. user posted image

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 38
31.8.2009 12:28:46   
Anonimen
Evo mene iz lekarne…in sicer vsa znervirana, ker se imam za učit in sem porabla 45 minut za čakanje pa še lekarnarka je bila kr neki tako, da sem se potem sama odločla, da zdej nardim kuro z enimi multivitaminskimi tabletami, potem pa prešaltam na ene s tifolno, ker nebi rada reskirala, da mi bo slabo med učenjem (lekarnarka pravi, da ni še slišala da bi kateri bilo slabo po tabletah s tifolno!?! Mojima kolegicama je bilo pa full. Pa tle na forumu tudi berem…)…

Tko da to je zaenkrat tko. Se oglasim čez kak mesec, ko bom si vzela malo več časa za to področje in bolj pobrskala po netu…

(odgovor članu limonita)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
31.8.2009 14:55:44   
kitty87
Ojla.

Tudi midva s fantom začneva takoj po oktobru delati na user posted image  (ali pa že kaj prejuser posted image ), tak da sem se odločila, da je zdaj zadnji čas za tifol in jih grem kar sedaj iskat. 

Saj verjetno jih lahko začneš jemati sredi ciklusa, ne? Aja, pa še to me zanima: jaz jih bom jedla zdaj le dober mesec preden načrtujeva, naj bi jih pa začel jemati 3 mesece prej. Naj še rajši torej počakava, čeprav pa berem, da nekatere sploh nič ne jemljejo dokler ne zvejo, da so noseče, je še poleg tega boljše mesec dni prej, kot pa nič. Pa vidim tu na forumu, da se veliko parov že po več mesecev trudi, tak da tudi ni rečeno, da bom jaz kar v prvo zanosila - fajn bi pa blo. user posted image

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
31.8.2009 16:13:39   
limonita
kitty87, če si do sedaj uporabljala KT je res bolje, da začneš z jemanjem folne kisline čimprej. Če pa KT nisi jemala, je pa čisto dovoj da jemlješ Tifol od ovulacije do menstruacije oz. do 3. meseca nosečnosti. Tako priporoča tudi dr. Pušenjak. 

(odgovor članu kitty87)
Neposredna povezava do sporočila: 41
31.8.2009 16:35:17   
kitty87
limonita: KT sem jedla do decembra - skoraj 6 let, tak da je zdaj že dobrih 8 mesecev mimo, vendar imam zelo neredne in dolge cikluse, tak da niti nevem kdaj je O.
No, z lekarne pa sem že nazaj, tak da zdaj malo navodila prečitam in mislim, da bom danes že prvo vzela.  

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 42
31.8.2009 19:20:01   
Talibetun_tewhidi
najboljše je piti Tifol, ker je so posebni vitamini več vredni kot zmešani, zato naj bi bile tiste tablete evelit zanič, usaj tko pravjo.user posted image ]

(odgovor članu kitty87)
Neposredna povezava do sporočila: 43
2.9.2009 10:31:14   
Martinčka
mah jst en mesec jemljem tifol drug mesec elevit:) haha.. zdaj sem spet porabla tifol in grem spet na elevit.. kaj pa naj če vsek trdi drugačeuser posted image

kitty res je, mnogim ne rata hitr zato brezveze prveč planirat, ampak te tabletke tako ne škodijo tako da jaz ne vidim vzroka zakaj jih ne bi jedla.. edino kar je ti praznijo denarnicouser posted image ...

kitty srečno...

(odgovor članu Talibetun_tewhidi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
1.10.2009 21:02:50   
Anonimen
ena anonimna je rekla da ni dobro več mesecev jesti multivitaminske tablete? zakaj pa ne? jaz to prvič slišim...jaz jih jem (sicer od calivite) že skoraj dve leti, ker sem bila prej vedno celo zimo orng bolana. odkar jih redno jem, pa nisem več bolana. zakaj ne bi bilo dobro več mesecev jesti vitamine, ki jih telo potrebuje in jih z zdravo prehrano zaužiješ premalo( paziti moraš le če kombiniraš več različnih vitaminskih pripravkov-da ne predoziraš)-by the way vitamina c se ne more predozirati? npr. zakaj med prehladom priporočajo več vitamina c-šumeče tablete, tudi v lekadolu+c je vitamin c? zato ker če bi hotli vnesti v telo toliko vitamina c ki ga telo potrebuje da preboli bolzen, bi mogli na dan pojest par krepkih kil limon, kar verjetno nihče ne?

nekatere ste napisale da boste jedle elevit in tifol, ker ima tifol premalo oz. manj folne kisline? zadnjič mi je v lekarni rekla da je max. 800 mg, kar je več je verjetno brezveze, ker se izloči, ali pa je mogoče celo nepriporočljivo? tako da raje povprašajte, ker nekaj folne zaužijemo tudi s hrano-npr. zadnjič sem pogledala na škatlo od mueslijev in bila presenečena, da vsebujejo folno...

samo toliko o mene, da ne boste mislile da pametujemuser posted image to sem pač zvedela v lekarni.

mi bomo pa decembra začeli delati na user posted image oz. user posted image , ko bo minilo tri mesece odkar jemljem folno.

potem pa upam čimprej na user posted image ali user posted image

(odgovor članu Martinčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
1.10.2009 21:10:43   
veronikab
IZVIRNO SPOROČILO: kitty87

Ojla.

Tudi midva s fantom začneva takoj po oktobru delati na user posted image  (ali pa že kaj prejuser posted image ), tak da sem se odločila, da je zdaj zadnji čas za tifol in jih grem kar sedaj iskat. 

Saj verjetno jih lahko začneš jemati sredi ciklusa, ne? Aja, pa še to me zanima: jaz jih bom jedla zdaj le dober mesec preden načrtujeva, naj bi jih pa začel jemati 3 mesece prej. Naj še rajši torej počakava, čeprav pa berem, da nekatere sploh nič ne jemljejo dokler ne zvejo, da so noseče, je še poleg tega boljše mesec dni prej, kot pa nič. Pa vidim tu na forumu, da se veliko parov že po več mesecev trudi, tak da tudi ni rečeno, da bom jaz kar v prvo zanosila - fajn bi pa blo. user posted image

LP

kitty87 - jaz sem folno kislino začela jemati tisti dan, ko je test za nosečnost pokazal plusek. user posted image user posted image user posted image Je pa kaj kmalu prišla grozna slabost, tako da nisem v sebi obdržala ničesar (niti požirka vode, kaj šele tableto). Bruhala sem po 9x na dan in seveda na koncu pristala v bolnišnici zaradi dehidracije.
No skratka, hotela sem rečt, da je z najinim otročkom kljub temu vse ok.

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu kitty87)
Neposredna povezava do sporočila: 46
2.10.2009 11:25:18   
marjanaj
Tudi meni zelo ustreza Elevit. Sem razmislala o vseh moznih tabletih s folno kislino, pa sem nekako prisla do zakljucka, da bodo te za mene najbolj primerne, ker sem zelo zbircna in ne jem vseh stvari, tako da mi vseh vitaminov in menaralov se kako primankuje.

Polej tega pa sem bila 12 let na KT in tudi kadila sem 12 let. Potem pa je prisla okrogla obletnica in sem rekla, da zdaj je pa dosti. Nehala sem jesti KT, nehala kaditi in sem pac zamenjala navado, da namesto, da vsako jutro vzamem KT, pac vzamem Elevit. Baje nam kadilkam se posebej manjka folna kislina v telesu. No ja, tako sem slisala. Zato sem se odlocila za Elevit, ker ima notri 0,8 mg Folne kisline.

Pa sva 6 mesecev malo pazila, ker nisem hotela zanositi takoj ko preneham s KT. Nato pa naju je plusek razveselil ze po dveh mesecih. Sedaj pa cakamo da vidimo, ali bo vse ok. Drzimo pesti. user posted image

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.