|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Folna kislina
22.5.2009 10:53:18   
IsabellaLana
Zanima me katera folna kislina je boljša, Centramed mami ali Tifol??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Folna kislina
22.5.2009 11:51:13   
Bojana82
Obe sta dobri....ampak Centramed mami ima še druge vitamine, ki so priporočljivi za nosečnico!

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.5.2009 16:05:52   
Srčekgirll
Enim odgovarja ta, drugim druga....jst sm najprej jemala Tifol pol sm pa Centrum materna. Obe sm dobr prenesla. Naslednjič bom kr ta drugo uporabljala.

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.5.2009 18:20:29   
bamoocham
js uporabljam centrum materna, vredu prenašam.

za tisti dve pa ne vem, kaki sta.

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.5.2009 18:23:26   
črticaa
jz dsm pa kupla neovit k je sta 2 kapsule,.. in so tud kot pre. dopolnilo,... majo še železo,jod,vitamine,....in tud folno k.

majo pa u dm pa BC,.. ena škatla je 11 eur pa tm za več kt 1 mesec je notr

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2009 11:51:21   
Natika82
Pozdravljene...midva z mojim sva se odločila, da počasi povečava družino....od novega leta delava na dojenčku, vendar je moj šofer, zato sva se nekak sprijaznila, da bo vrjetno mal dlje trajalo, da narediva dojenčka...to sicer ni problem, ker imava časa še dovolj, vendar me zanima ali naj začnem že kar jesti te pripravke s folno kislino? Lahko to jem dlje časa...recimo leto ali pa še dlje, če nama ne bi prej uspelo? In kateri pripravek je najboljši?

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2009 11:58:08   
ljupka
Najprej sem jemaala tifol ,sedaj sem začela jemat Elevit ima več folne kisline in cel kup drugih vitaminov,so mi svetovali,da je odličen,ženske pravijo da se po njem super počutijo.Jemleš lahko skoz je dobro tudi za dojenje!

(odgovor članu Natika82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2009 14:15:30   
Ksantipa77
Jaz sem jedla Tifol in mi je bilo v prvi in drugi nosečnosti slabo po njih. Zdaj jih 2 dni ne jemljem in slabost je izginila.  Sem pa v 9. tednu.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.7.2009 18:19:35   
Rina2
Živjo,

tudi pri nas doma smo se odločili, da si ustvarimo družino. Pri zadnjem obisku mi je G svetovala Elevit (ker so menda super) in veselo na delo. Tablete jemljem že 8 mesecev in so res Ok, pridno računamo plodne dni, merimo temperaturo in user posted image . Se pa mi je nekajkrat zgodilo, da sem na tableto pozabila. Predvidevam, da to ni nič hudega? Mogoče katera ve, kako je s tem?

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.7.2009 21:51:52   
tejči28
Jaz sem jedla elevit med nosečnostjo in par mesecev dojenja.Menda lahko začeš jemat elevit že 3 mesece pred zanositvijo. 

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.7.2009 21:53:59   
tejči28
Mislim,da ni nič drastično narobe,če si pozabila pojest eno tableto.To ni tak kot zdravila na recept.Pač vzameš drugi dan novo in to je to.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.7.2009 8:37:27   
soncnica 3
IZVIRNO SPOROČILO: LeJo
. Se pa mi je nekajkrat zgodilo, da sem na tableto pozabila. Predvidevam, da to ni nič hudega? Mogoče katera ve, kako je s tem?

Tifol, Elevit, Neovit, Centramed mami, vse to so VITAMINSKI dodatki k prehrani, ki jih uživamo zato, da bi bilo v telesu dovolj vitaminov, ki jih ne užijemo povsem s hrano.
Tako, da je strah pred tem, da bi bilo kaj narobe zaradi ene izpuščene tabletke kar preveč.
Do pred nekaj let nazaj ni nobena nosečnica jemala takšnih tablet, pa so bili v večini primerov otroci zdravi.
Je pa res, da se z jemanjem vitaminov zmanjša možnost "bolnih"... otrok, tako da je jemanje priporočljivo.

Jaz sem v prvi nosečnosti /5 let nazaj/ jemala Tifol od dneva, ko sem izvedela za nosečnost (4. teden), pa imam krasnega zdravega otroka. V drugo pa jih bom začela jeati že pred načrovano user posted image , ker več nisem med rosno mladimi mamicami.

Lep pozdrav vsem in čim več user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2009 8:48:54   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: LeJo

Živjo,

tudi pri nas doma smo se odločili, da si ustvarimo družino. Pri zadnjem obisku mi je G svetovala Elevit (ker so menda super) in veselo na delo. Tablete jemljem že 8 mesecev in so res Ok, pridno računamo plodne dni, merimo temperaturo in user posted image . Se pa mi je nekajkrat zgodilo, da sem na tableto pozabila. Predvidevam, da to ni nič hudega? Mogoče katera ve, kako je s tem?

ni panike user posted image

Jaz sem na začetku jedla centramed mami, zdaj pa elevit...
Pa pred nosečnostjo sem tudi jemala elevit ampak ne redno, ker sma neki časa poskušala, tablete pa so kr drage...

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.7.2009 10:30:23   
T3JK4
Ima katera izkušnje z Duovitom za ženske?

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.8.2009 11:24:31   
natasarobi
Pozdrav!

Jaz ima doma Elevit.  V navodilih piše, da se ga priporoča jemati 1 mesec pred načrtovano nosečnostjo. Vidim, da vas je kar nekaj , ki jemljete Elevit.

Zanima me kako ga prenašate in ali ga jemljete več kot 1 mesec pred nosečnostjo. Eni ga je svetovala ginekologinja, pa me zanima kaj je rekla glede časovnega jemanja? To je bila LeJo če se ne motim.

hvala in lp

(odgovor članu T3JK4)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.8.2009 8:50:02   
Martinčka
jaz sem začela jemat elevit tri mesce pred načrtovanjem.. brez zaščite bova od septembra dalje tako da sem folno jemala že junija in cel julij. Zdaj imam sicer Tifol, ampak bom šla nazaj na Elevit, čeprav mi je pri tifolu všeč da so tok drobne tabletke:)
Jaz sem začela s folno tri mesce prej ker sem do pred letom nazaj, jemala KT.. pa tudi sicer sem slišala, da je dobro če jemlješ 3 mesce pred načrtovanjem in potem do vsaj tretjega meseca... mnenja so pa seveda deljena:) jaz tudi če ne bom zanosila eno leto, ko bom verjetno jemala tabletke enako naprej ker tako ni škodljive.. po enem letu bom pa verjetno nehala ker ja vsekakor niso te tabletke tako poceni!

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.8.2009 21:50:33   
natasarobi
Pozdrav!

JAz sem začela jemati elevit, ampak imam tako temno blato, da mi ni prav nič všeč, čeprav piše v navodilih, da je lahko to posledica/nezaželen učinek, ki ni nevaren, ampak vseeno mi ni glih. Pa še to jih jemljem na dva dni. Ali je imela katera podobne težave in ali se je kasneje stanje umirilo?

Razmišljam,da bi prešaltala na centramed mami (s temi v preteklosti nisem imela težav).

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.8.2009 7:18:39   
Anonimen
mene pa zanima kdaj tableto spijete? zjutraj? po jedi ali pred?
kupila sem centramed mami in ni nobenih navodil gor

Neposredna povezava do sporočila: 18
19.8.2009 17:10:58   
natasarobi
Jaz jo ponavadi po jedi - po kosilu (okoli 17-18).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.8.2009 16:32:26   
relax
Pozdrav!

JAz sem začela jemati elevit, ampak imam tako temno blato, da mi ni prav nič všeč, čeprav piše v navodilih, da je lahko to posledica/nezaželen učinek, ki ni nevaren, ampak vseeno mi ni glih. Pa še to jih jemljem na dva dni. Ali je imela katera podobne težave in ali se je kasneje stanje umirilo?

Razmišljam,da bi prešaltala na centramed mami (s temi v preteklosti nisem imela težav).
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Pozdrav!

Tudi jaz imam temno blato, pa mi na kraj pameti ni padlo, da je to od elevita :) prej sem jemala tifol, sedaj pa prvi mesec elevit, ampak sem vesela, da sem kupila samo 1 škatlo, ker so mi res prevelike tablete. naprej bom jedla tifol, ko bom pa zanosila, pa elevit zaradi še drugih vitminov!

Neposredna povezava do sporočila: 20
20.8.2009 18:37:09   
limonita
Takole je pri meni:
Seveda sem pred cca enim letom in pol tudi jaz preučevala te zadeve s folno kislino. In sem začela najprej z Elevitom - mi nikakor ni ustrezal - me je bolel trebuh. Potem sem šla na CentramedMami - mi tudi ni pasal, kasneje sem šla na Centrum Materna - te so mi ustrezale. Ampak uspeha od nikoder. Sedaj pač ne kompliciram več - imam Tifol, jemljem ga od ovulacije pa do menstruacije - vmes kak dan tudi spustim. Ko pa zagledam magični user posted image user posted image , bom pa poleg Tifola imela še Centrum Materna ali pa bom poskusila kakšno novo pogruntavščino.

(odgovor članu relax)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.8.2009 18:45:26   
ammam
Jaz sem redno jemala Elevit približno pol leta preden sem zanosila. Enako sem imela tudi bolj temno blato, že na začetku se mi je zdelo, da mi je malce slabo po njem. Ko sem zanosila, sem z Elevitom in Centramed Mami vztrajala še tri mesece, ker mi je bilo pa res vsak dan slabo, sem prenehala za kakšen mesec. Zdaj pa kdaj pa kdaj še vzamem kakšno tableto. G mi je tako rekel, da po tretjem mesecu ni več nujno in da lahko tudi preneham, če mi je slabo. 

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.8.2009 18:54:18   
natasarobi
Sem šla včeraj v lekarno  in si kupila Tifol. Me je v lekarni prepričala, da ni potrebe po drugih vitaminih, če ješ ok. Bom pa verjetno menjala potem, ko bom zanosila.

Tifol - zelo super majhne tabletke

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.8.2009 10:53:55   
Rina2
Živjo!
Sicer vidim, da ste se že zmenila in oločile kata folna vam najbolj ustreza, pa naj vseeno odgovorim na prašanje (mislim da je spraševala natasarobi). G mi nič posebej ni povedala kako dolgo lahko ali je priporočljivo jemati Elevit. Sama nimam nobenih težav, tablete mi popolnoma ustrezajo, G je rekla, da so ene boljših, a se mi zdi, da so vse najpogostejše nekako enako kavalitetne. Strogo se držim tega, da jih vzamam med jedjo; ponavadi ko sem sredi glavnega obraka.  
Še to jaz jih jemeljem že 9 mesecev :-(. Seveda se zgodi, da kdaj pozabim ali pa ne morem vzeti. Ampak ja bolj ali manj redno že 9 mesecev, saj mi je izrecno rekla, da je dobro in pametno folno jemati že pred načrtovano zanositvijo, a kaj ko ne gr vse po načrtih in "mati narava" še ni dala zelene luči za user posted image . user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 24
24.8.2009 10:20:34   
Soncchhek
tako da ni kaj narobe, če je časovno obdobje jemanja folne kisline malo daljše ....recimo kot v vaših primerih, par mesecev, leto dni ipd.;  ker pač...lahko zanosiš takoj....včasih pač traja....
?????????

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.