Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: mlečni izdelki?kje kupite 17.5.2009 23:00:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Slovenska mleka so samo "slovenska" - kar nekaj proizvajalcev mleko uvaža iz tujine, ker ga tam dobijo ceneje, naši kmetje pa mleko prodajajo v tujino, ke rjim tam več plačajo . Naša je dobila navadno, trajno mleko malo pred prvim letom. Nikoli ga nisem prekuhavala. Če ni bilo po svežem mleku nobenih reakcij, ne vem, zakaj bi bile po trajnem mleku.
|
|
|
|
RE: mlečni izdelki?kje kupite 17.5.2009 23:00:53
|
|
|
|
Anonimen
|
V vednost : ljubljanske mlekarne imajo izdelke iz mleka, ki ga uvažajo, našega je samo 5 %. Zakaj? Odkupna cena je višja v Avstriji, Italiji...zato naši kmetje prodajo mleko v tujino, naša država pa ga uvaža iz Češke, Slovaške...
|
|
|
|
RE: mlečni izdelki?kje kupite 17.5.2009 23:01:26
|
|
|
|
Tanja55
|
o tem se stalno diskutira in je blo ze veliko napisanega, za alpsko mleko poglej KLIK Verjetno bos kaj se nasla tudi na forumu Otrok, pod Prehrana otrok.
|
|
|
|
RE: mlečni izdelki?kje kupite 19.5.2009 15:34:37
|
|
|
|
bojbok
|
Haj! Tudi jaz imam punčko staro 14 mesecev in ji že od 8.-mega meseca dajem navadno mercatorjevo mleko. Pred tem pa je pila samo moje mleko (dojila sem jo). Odkar sem ji zvečer začela dajat mleko po flaški, je začela spati celo noč (od 7h zvečer do 8h zjutraj). Skutke, jogurte, sirčke.... in vse ostale mlečne izdelke pa sem začela dajat že pri 6-ih mesecih. Nikoli nisva imeli nobenih problemov in težav. Te pa kupujem tam, kjer so najceneje ali v akciji (ponavadi je to Lidl). Lep pozdrav, papa
|
|
|
|
RE: mlečni izdelki?kje kupite 19.5.2009 15:43:10
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa V vednost : ljubljanske mlekarne imajo izdelke iz mleka, ki ga uvažajo, našega je samo 5 %. Zakaj? Odkupna cena je višja v Avstriji, Italiji...zato naši kmetje prodajo mleko v tujino, naša država pa ga uvaža iz Češke, Slovaške... ni res. Slovenskega mleka je 85%, 15% pa z Madžarske (dve zadrugi tik ob meji). (informacije so iz LM, direktno).
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.5.2009 20:59:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: mlečni izdelki?kje kupite 19.5.2009 21:35:02
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: maktub pozdrevljene.. Zanima me kdaj ste vašim otročkom začeli dajat za pit navadno mleko? Pri 9. mesecih sem postopoma zamenjala AM s klasičnim polnomastnim KM. Ni pa takrat mleka mali več dobesedno pil, ker je pri 6. mesecih popolnoma zavrnil flaško, ampak ga je jedel v kašicah. naš sonček ima kmalu 14 mesecev in mu kupujem sveže mleko, ga prekuham in ponudim... mislite da bi mu že lahko dajala kr navadno trajno alpsko mleko? Moje stališče je na "KLIK-u", ki ga je podala Tanja55. Na kratko: da. pa lih sem se z mamo malo pog. glede teh mlek, jogurtov , skutic no v glavnem teh mlečnih izdelkov... a mleko pa to kupujete samo "naša slovenska" kot so ; MU pa Pomurske al bilo kje Hofer, Lidl, Eurospin... Mleko, jogurte, skute ipd. kupujem pretežno v Hoferju, izredno redko kje drugje. nevem mojemu dam kar mi pač pride pod roko če sem v Hoferju kupim tam... pa več ljudi mi je že reklo naj vse mlečne izdelke rajši kupujem od MU ker imamo najboljše mlekom da je bolj varno pa tako... res morem povedat da so me malček usrašili z vsem tem ker se res bojim da nebi dobil kake alergije al bilo kaj...
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?