mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 in tist da se vsi tko igrajo, pa da je normalno, pa da če bom prepovedaovala, bo še rajši to počel drugje - me ne gane. pri nas bo to strogo NO GO!!! in če bo kje drugje streljal s puškami, igral nasilne igrice, gledal nasilne risanke, bo to počel s slabo vestjo - ne pa kt da je to najbolj normalna stvar na svetu. Ne, samo povedal ti ne bo. Se bo naučil, da ti ne sme povedat določenih stvari. nI NUJNO. Moj stric je bil paznik v zaporu in je imel doma pištolo. Skrita je bila na omari v škatli za čevlje. Ko smo bili pri njih na obisku, me sestrična pokliče, da mi bo nekaj pokazala in odpre škatlo s pištolo. Samo gledali sva jo in se je nisva pipnili, Pa smo se tudi mi šli partizane in Nemce s palicami. Pištola je bila za nas prepovedana in hudo nevarna in ko sva se je nagledali, jo je pospravila nazaj. Naslednj dan sva obe povedali, kaj sva gledali. Moja mama je ponorela.....v naši hiši so bile prepovedane pištole tako prave kot plastične in midva z možem se oba strinjava. Naša pupa si je enkrat oblekla kopalni plašč in začela krilit z rokami, da je ninja turtle. Vprašala sem jo, če niso to fantki, da so punčke princeske. Kot, da bi odrezal, je slekla plašč in rekla: ja, jaz bom raje princeska. Če bom imela kdaj sina, plastične pištole ne bo dobil nikoli. Če pa jo od koga drugega, bo letela v koš. Orožja ne odobravam v nobeni obliki. Z vodo špricamo pa se lahko tudi z ribicami, kot je ena omenila. Aja, če pa si jo sam naredi, se mi pa ne zdi nekaj napačnega. Tinkatonka, že to je ok, da ga opozarjaaš za kaj so pištole, sam kupit mu je ne, sploh takšne, ki zgleda kot prava. Preveč nesreč se je zgodilo, ko se otroci niso zavedali, kaj pomeni orožje.
|