ronja
|
Najprej kar pomislim ob tvojem pripovedovanju je ravno to, da sta punčka in fantek polsestra in polbrat? Se motim mogoče? tom taylor, ni treba da sta od različnih očetov, ti garantiram . Je čisto dovolj da je on mlajši in da je fantek . Vsaj pri nas je to popolnoma zadostovalo (ni bilo sicer tako hudo kot pri tebi ni bilo zmerjanja ipd. ampak je bila pa vedno velikanska razlika med starejšim in najmlajšim otrokom - dokler sem bila jaz mlajša med mano in sestro, kasneje med mano in bratom). Tudi mojo mami so nekoč vprašali, če je sestra njen otrok (jaz sem bila še dojenček, se tega ne spomnim). Se pa spomnim, da sem enkrat vedela, da sem jaz izzivala v prepiru s sestro in ko je prišla mami, je vseeno potegnila s sestro. Vedela sem, da ni fer, zato se nisem več hotela nanjo obračat, vsaj ne namerno. Mogoče zato moja sestra ni bila tako zelo ljubosumna (je pa ušla z vajeti v puberteti ). Ko je prišel bratec, so bile pa razlike seveda še večje, ker on je bil pa ne samo najmlajši, ampak celo FANTEK!!! Ker za njim ni bilo nikogar več, je zadeva ostala taka do danes . Je imel pa po moje on več problemov zato ker je mislil, da se ves svet okoli njega vrti, kot jaz zato, ker ima pač njega rajši... To pač sprejmeš, ni fajn, ampak sprejmeš, saj nimaš izbire - no, seveda se buniš, pa kregaš (če si tak kot jaz ), ampak navsezadnje je bilo njemu verjetno še hujše, ko je ugotovil, da drugi ne delijo njenega mnenja, da mora biti vse po njegovo... Pri nas se sestra mami najbolj smili, verjetno ima tudi najbolj slabo vest do nje (upravičeno), brata ima najrajši, mene pa najbolj spoštuje. In si rečem: če bi izbirala, bi isto izbrala ponavadi je za stare starše prvi vnuk svetinja in so na njega zelo občutljivi. Tega se pa jaz bojim - tudi moja babica je delala velike razlike in takrat sem si obljubila, da jaz pa tega ne bom dovolila - in zdaj ne vem, kako reagirat, ker se razlike že kažejo... ema, imaš kak nasvet glede tega? Moja tašča napiše lubiju sms: "Kako je Ronja?" POtem se spomni, da to mogoče ni najbolj prav, pa pošlje še enega: "In seveda vsi ostali"... Saj sva se režala, samo precej kislo... Ok, zaenkrat ji je še vseeno, ampak nekoč ji ne bo... in sva govorila o odnosu njegove sestre in je sam rekel, da se mu ne zdi prav, se pa seveda noče vmešavat. Hja, jaz pa mislim, da se bi on veliko lažje vmešal kot ti - njega bo sestra mogoče vsaj do konca poslušala... Ne vem - sama pričakujem od brata, da mi pove, če se mu zdi, da ga kje lomim... Ti pa bodi deklici nadomestna mama, ti bo hvaležna! Če se ti zdi, da bo razumela, ji reči, da što ne ubije, jača... Meni je to dostikrat pomagalo... muška, prvič je čudno rečt, potem se pa navadiš . Meni je sicer mami to kdaj rekla, ampak ji pa tudi dostikrat nisem verjela... "action speak louther than words" Vem, da me ima rada, kolikor pač zna, ampak jaz mam pač durgačno lestvico.
|