|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 22:09:45   
HuAnita
Tudi jaz sem najstarejša od 3

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.5.2009 22:10:21   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Zdaj imava s hčerko (3) jutranji "ritual" - ko vstaneva se 5 minut crkljava in božava. Jz ji rečem: Piki-Poki, mami te ima rada najbolj na svetu! Mala pa odvrne: "Jz tut tebe na svetu" user posted image ....Joooj...kok mi to paše user posted image user posted image user posted image

joj, kar na jok mi gre, ko berem take....user posted image

midva (mulc, 3 in malo)  si praviva, da se imava rada do zvezdic in nazaj.....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 27
13.5.2009 23:18:51   
Detece
TOm Taylor tudi jaz sem dala skozi podobno izkušnjo. Ostala sem pri očetu, ki se je ponovno poročil in pri mojih 6tih letih dobil drugega otroka. O tem, da sem bila v celi družini črna ovčka verjetno ni potrebno govoriti.
Stara sem bila 19 let, ko sem odšla zaradi nevzdržnih razmer v naših odnosih, od doma. Bila sem podnajemnica in trdo delala za preživetje. Enako kot ti sem postala močna osebnost, ki ve kaj hoče in se krutega sveta ne boji. Šele prejšnji teden (po 7 letih) sem ponovno vzpostavila stik z očetom.

Tako, da vem kako se ta punčka počuti in kako ji je. Upam, da bo tovrstne izkušnje kasneje znala obrniti sebe v prid. Ti kot teta ji pa le stoj ob strani in jo vodi na pravo pot.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 28
13.5.2009 23:34:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Zdaj imava s hčerko (3) jutranji "ritual" - ko vstaneva se 5 minut crkljava in božava. Jz ji rečem: Piki-Poki, mami te ima rada najbolj na svetu! Mala pa odvrne: "Jz tut tebe na svetu" user posted image ....Joooj...kok mi to paše user posted image user posted image user posted image

midva (mulc, 3 in malo)  si praviva, da se imava rada do zvezdic in nazaj.....user posted image

Jaz pa moji punčki pravim, da jo imam rada do lune in nazaj in 3x naokrog ... mogoče smešno, samo jaz se pa tako toplo počutim, ko jo stisnem in ji to rečem.

Drugače pa en user posted image  vsem ki ste imele tako otroštvo ... sicer ste, kot berem, večinoma prišle iz tega močnejše, samo vseeno mi je pa žal vsakega otroka oz. človeka, ki je bil prikrajšan za starševsko ljubezen. 

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
14.5.2009 7:53:49   
Anonimen

kolikor je kapljic v morju user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
14.5.2009 8:04:35   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi
Morda bo mati spoznala, da ima dva otroka, da tudi njena hči potrebuje njeno ljubezen. Mogoče bi lahko spregovorila z očetom, da tudi ona potrebuje ljubezen staršev. Hude besede lahko naredijo le škodo, čeprav bi tudi jaz sama težko gledala takšen odnos do otroka.

iz lastnih izkušenj vam povem, da mati ne bo priznala, da dela razliko. Moj brat je star sedemnajst, pa je še vedno "otrok", še vedno ga crklja, ga sprašuje če bo jedu, mu skuha, odnese v sobo, po jedi počisti za njim, pomije posode, mu čisti sobo,... tamali pa to max izkorišča...
samo enkrat sem ji omenila, da dela razliko (kar so opazili tudi teta, stric, babi,...) ampak je bla tok elergična, da sva se skregali. Pravi, da sem ljubosumna in da sem bila enako deležna ljubezni. Sej ne rečem da nisem, ampak tut k pridem k njim na obisk, ko bi se rada pogovarjala z njo, je v ustih samo sin gor, sin dol, mali to, mali tisto...
ps. njeno obnašanje se ji obrestuje... tako se bo obrestovalo tudi tvoji svakinji (al kako se reče), pusti času čas, tamala bo zarad tega full pridna, medtem ko bo pa mali s*al kot bo on htel

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.5.2009 8:08:08   
MLADAMAMICA
Ampak šele zdaj sem za svojo mami postala nekaj "vredna" - zdaj sem jaz "oh in sploh", vedno se name obrne po nasvet, upošteva moje mnenje...

oh tomtaylor, kot bi brala svoje občutke, čeprav ni bilo tako hudo pa vendar... ob zgoraj citiranem stavku, me je pa kar stisnlo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 32
14.5.2009 8:11:18   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77
rija in TT, a gremo skupaj? user posted image

No pridruži se vam še en srednji otrok od treh. 

user posted image  še jaz... starejša sestra user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
14.5.2009 8:59:52   
sams
tudi pri meni je bilo podobno, samo ne v tako hudi obliki kot pri nekaterih od vas. jaz sem starejša sestra in mlajša sestra je vedno bila "uboga, občutljiva, njej je potrebno pomagati".... Mene niso nikoli žalili in podcenjevali (vsaj ne tako očitno, ampak bolj subtilno), ampak mislim, da je tip ženske kot je moja sestra bolj podoben tipu ženske kot je bila/si je želela biti moja mama. Pri nas so si nas razdelili, jaz sem bila očetova, moja sestra pa mamina. To vsekakor ni prav in se bom jaz vedno trudila, da ne bom takšna. Posledično s sestro nimava PRAV NOBENEGA odnosa, kot da je ni. Pri nas je mati recimo vedno delala razlike na fizični ravni:
Recimo, jaz sem bila bolj za šolo, ona je (za mojo mamo, zame itak ne user posted image ) bolj lepotica. Ona, ki skoraj meji na anoreksijo, je ful v redu, jaz sem bila celo življenje predebela (tudi ko sem imela 60 kg, mi je vedno gledala v krožnik, češ da toliko bom pojedla, ali kaj). Ona, če bi šla naga v tangicah ven, bi bila super in lepa in SPLOH ne neprimerno oblečena, jaz pa, če sem se napravila bolj športno, pa me je vedno gledala, češ da kaj taka grem ven.

Mah, lahko bi razglabljala 100 let in govorila, kakšne razlike so delali. To vsekakor ni prav. Upam, da bo tista majhna punčka vsaj od tebe Klemy82 dobila potrebno ljubezen in podporo, če jo že doma nima user posted image . In želim si, da bi zrastla v močno žensko in da jo to pomanjkanje ljubezni ne bo dotolklo v puberteti (na takšen ali drugačen način). Kaj bo pa z bratcem, če bo tako razvajen, pa ni težko špekulirati. Mogoče bo ostal mamin sinko, za vedno pri mamici...

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
14.5.2009 10:05:22   
emaa
Mame otrok, ki delajo razlike tega ne bojo nikoli priznale, moja sicer ne dela razlik, jih pa dela moževa mama in to delanje razlik se prenaša tudi na vnuke, vendar ona ne dela razlik, ona pa res ne. Če ji kaj omeniš (ja sem ji, ker se mi ne zdi prav), je pa un on/ff switch za solze ven privlekla, pa se sama sebi do nezavesti smilila. Pol pa nimamo tolk stikov kot bi jih lahko imeli, ker želim, da moji otroci dobijo isto mero pozornosti babice kot nečaka, da bi se možu isto posvetila kot svoji hčerki pa lahko samo sanjamo. 

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 35
14.5.2009 13:18:03   
Akil
Jaz sem mlajša od dveh punc, sem pa na žalost napačnega spola! Sem živela bol postrani družine. Mama me še sedaj bolj tk tk gleda, mojim otrokom bolj malo kupi, sestrini dobijo še pa preveč. Pa me ne gane več, sem prebolela. Imamo dovolj za sebe, za druge me pa ne gane. Pravijo, da ima bog takšno šibo, ki na vsako rit paše.user posted image

Mislim, da boš pomagala punčki tako da ji stojiš ob strani, se potegneš za njo in jo imaš rada. Nimajo pa vsi takšni "pozabljeni" otroci takšne sreče, da bi imeli tetko kot si ti!user posted image

Je veliko, ogromno takšnih mam, žal.
Jaz mojima fantkoma vsak dan večkrat povem, da ju imam rada. Tako prebolevam, da tega meni ni nihče nikoli rekel ko sem bila še majhna!user posted image

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
14.5.2009 13:31:46   
muška
jaz pa še vedno ne znam izgovorit "rada te imam". In ko se mi mali vrže okoli vratu in mi zažgoli, lepa si, rad te imam, se tak čudno in hecno počutim. Nazaj mu znam rečt samo, jaz tebe tudi  user posted image user posted image user posted image   .

user posted image user posted image user posted image  večjemu pa tega nikoli ne rečem, ker ne znam user posted image  , on pa meni tudi ne user posted image user posted image user posted image   . Mislim, da sem zaj... na celi črti user posted image user posted image

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 37
14.5.2009 13:48:32   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: muška

jaz pa še vedno ne znam izgovorit "rada te imam". In ko se mi mali vrže okoli vratu in mi zažgoli, lepa si, rad te imam, se tak čudno in hecno počutim. Nazaj mu znam rečt samo, jaz tebe tudi  user posted image user posted image user posted image   .

user posted image user posted image user posted image  večjemu pa tega nikoli ne rečem, ker ne znam user posted image  , on pa meni tudi ne user posted image user posted image user posted image   . Mislim, da sem zaj... na celi črti user posted image user posted image

sej ni nujno, da moraš otrokom to neprestano govoriti, pomembno je, da jim s svojimi dejanji pokažeš, da jih imaš rad, da jih ceniš, spoštuješ in upoštevaš. Dejanja povedo več kot besede.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.5.2009 13:54:33   
ronja
Najprej kar pomislim ob tvojem pripovedovanju je ravno to, da sta punčka in fantek polsestra in polbrat? Se motim mogoče?

tom taylor, ni treba da sta od različnih očetov, ti garantiramuser posted image . Je čisto dovolj da je on mlajši in da je fantekuser posted image . Vsaj pri nas je to popolnoma zadostovalo (ni bilo sicer tako hudo kot pri tebi ni bilo zmerjanja ipd. ampak je bila pa vedno velikanska razlika med starejšim in najmlajšim otrokom - dokler sem bila jaz mlajša med mano in sestro, kasneje med mano in bratom). Tudi mojo mami so nekoč vprašali, če je sestra njen otrok (jaz sem bila še dojenček, se tega ne spomnim). Se pa spomnim, da sem enkrat vedela, da sem jaz izzivala v prepiru s sestro in ko je prišla mami, je vseeno potegnila s sestro. Vedela sem, da ni fer, zato se nisem več hotela nanjo obračat, vsaj ne namerno. Mogoče zato moja sestra ni bila tako zelo ljubosumna (je pa ušla z vajeti v pubertetiuser posted image ). Ko je prišel bratec, so bile pa razlike seveda še večje, ker on je bil pa ne samo najmlajši, ampak celo FANTEK!!!user posted image Ker za njim ni bilo nikogar več, je zadeva ostala taka do danesuser posted image .

Je imel pa po moje on več problemov zato ker je mislil, da se ves svet okoli njega vrti, kot jaz zato, ker ima pač njega rajši... To pač sprejmeš, ni fajn, ampak sprejmeš, saj nimaš izbire - no, seveda se buniš, pa kregaš (če si tak kot jazuser posted image ), ampak navsezadnje je bilo njemu verjetno še hujše, ko je ugotovil, da drugi ne delijo njenega mnenja, da mora biti vse po njegovo...

Pri nas se sestra mami najbolj smili, verjetno ima tudi najbolj slabo vest do nje (upravičeno), brata ima najrajši, mene pa najbolj spoštuje. In si rečem: če bi izbirala, bi isto izbralauser posted image

ponavadi je za stare starše prvi vnuk svetinja in so na njega zelo občutljivi.

Tega se pa jaz bojim - tudi moja babica je delala velike razlike in takrat sem si obljubila, da jaz pa tega ne bom dovolila - in zdaj ne vem, kako reagirat, ker se razlike že kažejo... ema, imaš kak nasvet glede tega? Moja tašča napiše lubiju sms: "Kako je Ronja?" POtem se spomni, da to mogoče ni najbolj prav, pa pošlje še enega: "In seveda vsi ostali"... Saj sva se režala, samo precej kislo...user posted image Ok, zaenkrat ji je še vseeno, ampak nekoč ji ne bo...

in sva govorila o odnosu njegove sestre in je sam rekel, da se mu ne zdi prav, se pa seveda noče vmešavat.

Hja, jaz pa mislim, da se bi on veliko lažje vmešal kot ti - njega bo sestra mogoče vsaj do konca poslušala... Ne vem - sama pričakujem od brata, da mi pove, če se mu zdi, da ga kje lomim...
Ti pa bodi deklici nadomestna mama, ti bo hvaležna! Če se ti zdi, da bo razumela, ji reči, da što ne ubije, jača... Meni je to dostikrat pomagalo...

muška, prvič je čudno rečt, potem se pa navadišuser posted image . Meni je sicer mami to kdaj rekla, ampak ji pa tudi dostikrat nisem verjela... "action speak louther than words"user posted image Vem, da me ima rada, kolikor pač zna, ampak jaz mam pač durgačno lestvico.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 39
14.5.2009 13:55:05   
ronja
sej ni nujno, da moraš otrokom to neprestano govoriti, pomembno je, da jim s svojimi dejanji pokažeš, da jih imaš rad, da jih ceniš, spoštuješ in upoštevaš. Dejanja povedo več kot besede.

hehe, sva istočasno isto pisaliuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 40
14.5.2009 15:08:30   
mika

...midve greva še do lunice in do sončka pa nazajuser posted image ....hja tudi jaz sem starejša sestra 11 let...vzgoja po principu 'ne smeš in moraš', ampak smo v redu odnosih. Smo razupucali za nazaj in ju razumem. Pa sej sem ju že takrat, zato sem pa imela do sestre tak odnos, kot sem si ga želela od svoje mame. S sestro se zelo dobro razumeva...mogoče se drugače ne bi. Kaj pa vem...

drugače pa se podpišem pod zinko. 

Mene še opazil ni  nihče.....so pa znali pametovat....sploh o drogah....da sem ziher zadrogirana, ker sem kot najstnica bila skoz utrujena ipd....skratka prva prava podpora je bil moj mož....ko sem njega spoznala, sem dejansko začela živet in sem si izborila svoj prostor pod nebom.

danes je čist druga zgodba....imamo se fajn....vsi skupajuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 41
14.5.2009 15:29:01   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ja, samo mi potem že diši na posesivnno mamo user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
14.5.2009 15:41:50   
TomTaylor

ja, samo mi potem že diši na posesivnno mamo user posted image user posted image user posted image

Eh..*****t ga...user posted image user posted image user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 43
14.5.2009 15:44:45   
Anonimen

No, saj to sem pa tud že ugotovila, da sem.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
14.5.2009 16:36:11   
ronja

hehe, to sem jih že enkrat prej od sneguljčice slišala, ker se mi je zdelo, da je 4x na teden obisk tašče prevečuser posted image - boga babi, ko ne sme videt vsak dan svojih vnučkovuser posted image . Če pa zdaj še napišem, kolikokrat jima rečem, da ju imam rada, bo pa res grozno zgledalouser posted image (zato bom rajši tiho)user posted image .

Zgoraj sem se zmotila - mami je takrat potegnila z mano, čeprav sem bila sama kriva - takrat sem videla, da ni fer, pa nisem več hotela (vsaj zavestno ne) izkoriščat.

< Sporočilo je popravil ronja -- 14.5.2009 16:39:01 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 45
14.5.2009 23:10:37   
Klemy82
Hvala vam punce za vse napisano, vse od prve do zadnje ste carice, res.
Ni se za bat, da bo pupa pri meni vedno dobrodošla in da jo bom imela zmerej rada in ji stala ob strani, čeprav mame ji ne morem zamenjat, očeta še manj. Pa upajmo, da bo zrastla v eno fajn bejbiko, tko kot ste fajn bejbe tukej gor.

En velik user posted image vsem.

Jst.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
15.5.2009 16:13:54   
ninocka

mah, sem se zjokala user posted image user posted image user posted image

S starejsim se mava tudi rada do lune pa nazaj oz. on me ma zdaj se eno zvezdico dalj od lune. Tamali je se premajhen in ga samo cmokam,  s ta najvecjim se mava pa do amsterdama pa nazaj user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 47
21.5.2009 11:57:39   
Anonimen
Hej punce!

Sem bolj nova na tem forumu ampak bi pa tukaj rada pridala svojo zgodbo. Sama sem mlajša - imam 11let starejšega brata.
No pri nas pa ni v zapostavljanju on ampak prej jaz. Vedno je bil bošček in nesamostojen in... da ne govorim kaj vse. Je namreč od maminega bivšega partnerja, ko pa je bil brat star 5let pa se je mami poročila z mojim očetom. In kljub temu, da sta se zame trudila, sem še zdaj nekako vedno v ozadju v maminih očeh. On je dobil hišo, ki bi si jo lahko v časih, ko je imel res ogromno denarja obnovil - vendar je denar rajši spustil v zrak, zdaj pa ko se podira, on pa je bil kar nekaj časa brez službe (sem pa mu jih kar nekaj "zrihtala" jaz ampak mu je 15km v eno smer predaleč se za vozit) je pa bošček, ki nič nima...
In če karkoli rečem, da kdaj pa nima prav sem "taslabša". Ko sta šla s punco narazen in sem v pogovoru z mamo zavzela njeno stran (bili sva sami, drugače se ne vmešavam) saj je brat ravnal resnično grdo (pohajal, pil, non-stop kolegi v hiši itd itd) sem bila vse samo človek ne.
Je pa tako, da on ni nič kriv in ko je enkrat mami napizdila očija zaradi neke zadeve, kjer je naredil res minimalno razliko in je vmešala mene je brat totalno znorel, da naj mene pa nič ne vmešava in da kaj se gre. V bistvu nisem jezna nanj - saj ni nič kriv. Se res trudi, da bi tudi on končal to priviligiranje; ampak mama se pa ne da. In vedno kadar vidi koga delati razlike reče: jaz sem vajo pa vedno tretirala enako. Se samo nasmejem, se mi niti ne da razlagati, ker ne bo skapirala. Jo pa razumem in nisem jezna nanjo - pač brat je res ostal brez očeta in je res bolj rabil njeno zaščito kot jaz; potem je pa nekako tako kar ostalo.
Sva si pa karakterno tudi popolnoma različna: jaz sem veliko bolj samostojna že od nekdaj kot on... tako da ga kdaj pa kdaj tudi jaz pocrkljam :) Je le večji brat ;)

Samo toliko, da ne boste mislili, da so vedno samo starejši zapostavljeni - smo tudi mlajši kdaj :)

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
21.5.2009 12:13:22   
ronja
Se res trudi, da bi tudi on končal to priviligiranje; ampak mama se pa ne da.

Tudi moj brat se včasih trudi, vendar mi je jasno, da mame tu ne bo nihče premakniluser posted image . Lej, nekatere mame se pač bolestno navežejo na sinove - saj zato krvavi davek plačujejo v glavnem oni, ne me... me smo samo malo zapostavljene, oni pa ne morejo noramalno odrast, ker nimajo neke realne slike o sebi... Zato je njim težje. Na koncu se vse poravnauser posted image .
je pa tudi res, da so si nekateri karakterji bližje kot drugi in zato je staršem z enim otrokom lažje, imajo manj konflikotv in se imajo lažje lepo skupaj... Potem pa pride do tega...

Se bomo pa mi kot starši trudili, da ne bi delali razlik - in bojo otroci povedali, kako nam je ratalouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
22.5.2009 12:00:55   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

rija in TT, a gremo skupaj? user posted image
tudi jaz starejša sestra, 6 let mlajši brat, vedno vsega kriva, on še vedno zlati sinko. tudi jaz prevzela vlogo očeta (mogoče sem zato bolj tehnični tipuser posted image ). in še vedno z mamo nimava nekega odnosa. ampak, kakor si je naredila, tako živi. kot sem rekla že v tisti temi o tašči in mladenki, ki hoče na žur. posledice se pokažejo kasneje, ker vzrok ostane in odsotnost starša ostane v otroku.
meni je zdaj čist ok in sploh ne trzam več na njene čudne fore. user posted image

moj sin pa dobi toliko poljubčkov v enem dnevu, kot jih jaz nisem v celem življenju.user posted image

Enako zgodbo imam jaz za sabo in tudi mojo hčerkico zasipam  s toliko poljubčki na dan, kot jih jaz nisem nikoli dobila od mame. In vsak dan ji rečem, da jo imam rada, meni pa ni mama tega nikoli rekla.

Ja, glede nasveta pa je zelo težko. Po eni strani bi bilo mogoče dobro, da ji poveš kako vidiš stvari (mogoče se tega niti ne zaveda) in kakšne posledice lahko to pusti na otroku (jaz sem prepričana, da imam dosti problemov sama s sabo prav zaradi tega odnosa moje mame), po drugi pa kot so ti že povedale. Lahko bojo otroci prikrajšani še za ljubezen, ki jim jo ti daješ, če bo prišlo do hude krvi. Jaz sem imela tako osebo, dedka, in ne vem kakšen človek bi bila danes, če ne bi bilo njega, ki mi je edini dajal čutiti, da sem nekaj vredna, pametna in dobra.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?