|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prebrala knjigo in bila šokirana...
16.5.2005 9:46:51   
puncica
Za vikend sem prebrala po 100 letih eno knjigo, ki mi jo je mami priporočala naslov Živa zažgana avtorica Souad. In me je totalno šokirala, sploh ne morem verjet da je lahko v nekem delu sveta tako, da se ravna z ženskami slabše kot z živino.

Pripoveduje o muslimanki, kak je odraščala v krutem svetu v Jordaniji, kako sta jo oče in brat pretepala, kako so bile s sestrami na svetu le zato da delajo in da so poslušne in kako je storila greh zaradi česa jo je svak polil z bencinom in zažgal. Rojstvo deklice je za njih prekletstvo. Knjiga je napisana zelo zmedeno, baje da ima ženska anemnezo, sicer se določenih zadev ne spomni, celo imena ene svoje sestre. Je po resničnih dogodkih in kdor rad bere resnične zgodbe mu jo priporočam.

Me je pa najbolj šokiral to: Njena mati je vedno govorila da ima 12 otrok od tega je 5 živih (4 punce 1 fant), nikoli ni vedla kaj bi naj to pomenilo dokler ni videla. Ko je pazila na sestro, med tem ko je mati rojevala na ovčji koži, pomagala ji je svakinja je slučajno gledala skozi vrata. Mati je rodila punčko, ki je veselo migala in takoj ko je videla da je punčka jo je pokrila z ovčjo kožo in zadušila. Punčka je počasi nehala migat in seveda umrla :((:((:(( Tako je naredila s 7 punčkami :((:((:((:(( Kar zadušila jih je. Sicer ne ve kaj so potem z njimi naredil celo sprašuje se če so jih dal kr psom.:((

Skratka to mi ne gre iz glave, kako lahko mati to naredi lastnemu otroku.
Kaj mislite a ni grozno, da zadušiš 7 svojih hčerk? A je to v muslimanskih državah res rešitev?
Neposredna povezava do sporočila: 1
16.5.2005 9:50:50   
Anonimen
Groza, to bi pa jaz kar težko brala. Ne bi mogla spati potem.:((:((:((:((

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.5.2005 9:51:24   
Čiračara
:(:(neverjetno kruto!!!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.5.2005 9:52:01   
ZARA
...ja puncica,še marsikje drugje po svetu je to kar praksa, da se punčk znebijo...jst takih stvari sploh ne morem brat,ker mi je slabo,resno!!
Se pa spomnim te punce, ker jo je enkrat intervjujal novinar CNN-a...
Grozno...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.5.2005 9:53:49   
Anonimen
Dokaz več, kaj naredi ideologija iz ljudi...
Ne samo to, kar pišeš, možje, ki bi se radi znebili svojih žen, jih polivajo z bencinom in zažgejo ali pa jim v obraz mečejo kislino, ki jim razžre ves obraz - predvsem v muslimanskem delu Azije. Nekteri svoje otroke prodajo na ulico, kjer beračijo ali prodajajo svoje telo. Drugi komaj rojene deklice na tak ali drugačen način ubijejo - predvsem na Kitajskem, kjer je omejeno št. rojstev/družino na enega otroka in tam seveda želijo fanta...

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.5.2005 10:00:37   
puncica
Ja res ko sem mojmu razlagala je rekel, kaj pa na kitajskem, ko sploh ne morjo imet več kot enga otroka, kaj misliš da nardijo z njim. Ma kr groza me je. Moja mami je rekla da ne verjame da je v knjigi vse res, jaz pa pravim sigurno je res pa še marsikaj več, kar sploh ne vemo:((:((:(( Ampak te punčke komaj rojene mi pa ne gredo iz glave res ne, sem se celo noč premetavala in še nikol me ni knjiga tako šokirala:((:((

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.5.2005 10:08:32   
CatJa
Primitivno! Za bruhat! Mogoce pa mati ne privosci takega zivljenja svojim hceram. Ceprav to ni nobeno opravicilo. Kar se pa Kitajske tice, pa ne gre za to, da potem drugega, tretjega,..... kar stran spravijo, pac pa za te otroke nimajo starsi nobenih olajsav, npr. pri solanju ipd. Kar pomeni, da tak otrok nima nobene prihodnosti. Ker ce ne, bi po tej logiki pri dvojckih, trojckih,... ostale morali kar ......
Raje ne razmisljam o tem, je prevec grozno.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.5.2005 10:08:34   
African queen
Vsi govorite samo kaj se dogaja drugje po svetu-v deželah tretjega sveta..noben pa ne pomisli kaj nekateri moški počnejo svojim ženam tudi v Sloveniji za zaprtimi vrati!!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.5.2005 10:13:45   
BigWhale
Se kakih 100 let nazaj ni bilo nic cudnega ce si na kakem tihomorskem otoku pojedel svojega bratranca ali soseda, dobesedno. Tudi, ce si brgel kako devico v vulkan je bilo ok.

Kulture se spreminjajo, nekatere hitreje, druge pocasneje.

Starodavni Maji s v juzni ameriki gradili piramide, ki so imele urejeno kanalizacijo za odtekanje obredne krvi. Na obredno noc so obglavili tudi po sto ljudi.

Sicer pa ni treba iti dalec stran, za casa nasih starsev/starih starsev so v prekmurju kar nekaj otrok zmetali v stranisca na strbunk. Pa najbrz ne samo tam.

'Civiliziranost' prinasa dobre in slabe stvari...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.5.2005 10:54:28   
Maxica
Jaz sem bila ta vikend tudi čisto zmedena-berem Da Vincijevo šifro, pa še Sestre Magdalenke sva gledala z mojim:love:, tako da...Grozno, grozno, grozno. Človek se kr zamisli.:(

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.5.2005 10:57:51   
Anonimen
Kaj pa to, ko dajo mlade mucke v vrečo, potem pa vržejo v reko? Ali pa kar s kladivom po njihovih glavicah?
Zame je to enako grozovito!

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.5.2005 11:01:35   
Anonimen
Hja, ne vem če res, Selena, ljudi in živali nisem nikoli enačila, čeprav je človek največja zver na svetu :ups:

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.5.2005 11:22:06   
BONI*
Ja, to je res grozna zgodba. Da ti gredo vse kocine pokonc in s ti začne obračat.
Žal je taka mentaliteta nekaterih narodov oz. religij še danes:(. Ne trudimo se jih razumeti, ker enostavno nismo na isti valovni dolžini. Je pa grozno vedeti,da se to v resnici dogaja tudi še v 21 stoletju.

Puncica, a si mogoče mislila, da ima ženska amnezijo- to pomeni, da se nečesa ne spomniš

Lp, Boni

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.5.2005 11:30:46   
puncica
ja boni se mi je zdel da neki ne štima s tisto mojo anemnezo, sem misla bit tako strokovna in evo vržem tako ven:)-:)- Sicer pa tud jst ne razumem kako se lahko to dogaja v 21 stoletju. Pa še to da ženske sploh ne vedo kaj se okol njih v drugih državah dogaja. npr. ta ko je prišla v švico se zdravit in je vidla tiste sestre v kiklah pa kratkih rokavih je kr govorila kaj jim je da jih bodo ubili, ker so tako oblečene, pa ker se smejejo iin pogovarjajo. Pol so jo pa prepričeval da to sploh ni tako, pol pa ni verjela in je šele drug dan ko jih je spet vidla isto oblečene in žive verjela. Mislim totalno žalostno res.
Ne morem verjet kako se vse izkrivlja v imenu vere in kako potem nekdo trpi na račun tega. :grrr:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.5.2005 14:06:21   
Yasmin
Pozdravljeni,..

stvari se dogajajo takse in drugacne vsepovsod po svetu ne samo v muslimanskih drzavah..tudi v ameriki oce ubije hcerko in njeno prijateljic in ni musliman..sama sem porocena z muslimanom in iz lastnih izkusen povem, da je moj moz zmeraj sanjal o hcerki....in mu je prvi otrok..ni vse tako kot pise v knjigah..odvisno od posameznikov..pa tud meni ni potrebno crnine nosit in rute na glavi..kaj sele, da bi bila zaprta za stirimi zidovi..vprasal me je kje bomo hcerko krstili se meni ni na misel prislo, saj sama nisem krscena in nisem z mislenjem v tej smeri..naj se odloci sama kaj ji bo ugajalo, ko bo velika..
nikoli se nismo vprasali zakaj so v Sloveniji vse materinske hise zasedene..ne me narobe razumet ne mislim obrekovat ali odpirat kaksne nove verske teme..jaz pravim vse je odvisno od posameznika..

Vsem skupaj lep pozdrav iz peska, morja in sonca..imejte se radi

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.5.2005 14:24:10   
Anonimen
Al bina... kdor tako muči živali, lahko muči tudi ljudi... zato ni nobene razlike med tistim, ki muči živali, in tistim, ki muči ljudi...

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
16.5.2005 14:38:17   
African queen
Selena,a si to prebrala v Jani-k so eno punco napadli Rotwailerji??

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.5.2005 14:45:09   
Anonimen
Se strinjam s Seleno.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.5.2005 14:52:39   
puncica
Sej uni tam v knjigi tud ni blo treba črnine nosti, je pa bla vedno tako oblečena da se nič ni vidl, obraz pa je lahko kazala. Drugače pa vem da je to stvar posameznika Yasmin, pa da tud pri nas v sloveniji se najde kup nasilnežev ki pretepajo svoje žene in otroke. V knjigi se je vidl kako se to nasilje prenaša iz roda v rod, sin je tudi takšen postal, tepel ženo, da je noseča zarad tega splavila in ta ženska je tudi slišala da drugje tudi tepejo ženske. Pa starejša sestra, ki je bila pri porodu zraven je rekla "Mama tudi jaz bom tako naredila če bom rodila hčerke."
Ne razumem tega, kako je lahko v ženski to tako vkopano, da lahko kaj takega naredi, ubije lastnega otroka pa ne enega, sedem :(( Pa živi normalno naprej, kot da je to nekaj čist normalnega.

Sem pa prebrala tud knjigo (ne vem zdele naslova), po kateri je bil posnet film, o tem kako je ženska bila poročena z moškim, bilo vse ok, dobre odnose nikoli je ni udaril. Živela sta v ZDA, ko pa je hčera dopolnila mislim da 8 let al neki, pa jo je odpeljal v Iran al nekam tja na Bližnji vzhod in je mogla tam ostat, ker otroc pripadajo moškemu. Zdej pa morm it se mi tamala dere.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.5.2005 18:39:53   
BONI*
tudi jaz gledala ta film že dolgo nazaj. še ena žalostna zgodba

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.5.2005 7:57:22   
BigWhale
Yasmin,

Saj tukaj ne gre enaciti vseh muslimanov, kakor tudi ne katolikov, pravoslavcev, zidov in tako naprej. Povsod so ortodoksni skrajnezi, ki gredo v doloceno smer. Ponekod so pa to kar cele drzave. Na zalost.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?