r1ta
|
Barbk, pri nas se je z dudo zgodilo tako, da sem jo zalotila, da dudo grize in sem ji povedala, da jo bo pregriznila, potem pa duda ne bo več za uporabo. Pa jo je še naprej grizla, nakar po dveh dneh prinese eno od dud, češ da je umazana. Pogledam in vidim majhno luknjico. Izkoristila sem priliko in luknjo naredila res veliko, za en prst. Potem sem dudo pokazala Ani, češ poglej, sem te opozorila, pa si jo kljub temu grizla in zdaj je duda pokvarjena. Najprej mi je prinesla selotejp in sem mogla dudo prelepit, vendar je bil občutek v ustih očitno grozen, saj jo je vrgla čez celo sobo. Potem sma selotejp odstranili, pa vseeno duda ni bila več fina. Dva dni smo imeli to dudo na polički, da si jo je vzela, ko se ji je zluštalo, ampak je duda vsakič poletela čez sobo. Tako se je odvadila. No po enem tednu se je pa odločila, da da še pleničko stran. To je pa spet druga zgodba... Naja, jaz bi odreagirala kot ti. Zmedeno. Vsekakor to, da jih je veliko ni dober izgovor in ga jaz ne bi sprejela. Gre za nazadovanje in ne napredovanje, sploh pa se mi zdi odvajanje od pleničke pomembna stvar, ki zahteva doslednost. Jaz bi vzgojiteljici verjetno povedala, da se z njenim odgovorom ne strinjam in to, da jih je veliko ni opravičilo. Sicer pa obstajajo standardi, koliko otrok pripada na eno osebo in to število otrok mora bit sposobna obvladat, če ne pa naj gre v penzijo. Vem, da je težko, tudi sama sem delala v vrtcu in sem imela priliko videt kaj je lenoba in stagniranje na šihtu in čakanje na plačo... Grrr.... Frufru, se vidi da je mulček užival na morju. Ste prvič šli v kamp? Pikola sem vam povedala kako me hrbtenica muči? Teden dni nazaj sem ga v Sloveniji mahnila z otroki na sprehod. Dve uri in pol smo hodili navzgor in navzdol, zadnji del poti pa sem Ančko morala nosit. Malo na levem boku, malo na desnem, potem na ramenih, nazadnje pa štuporamo. In v ponedeljek me je zbudil heksenšus v vratu. Potem me je v avtu prepihalo in v sredo se je bolečini v vratu pridružil nevzdržni glavobol v zatilju. Da bi se človek šel v podboje z glavo zabijat. S protibolečinskimi tabletami sem nekako pregurala čez dneve. Po nekaj dneh je glavobol izginil, se je pa pojavila bolečina v ramenih in za lopaticama. Najprej na levi strani, zdaj še na desni. Kr nekaj no... In to boli kot 100 vragov!¨Vse mišice imam zapotegnjene in polno mišičnih vozlov. Bah... No tak, pošljem tole da me ne skensla.
< Sporočilo je popravil r1ta -- 31.8.2009 10:23:38 >