JaLuca -> RE: Septembrke 2009 - part.II (9.6.2009 10:41:03)
|
Prvo novice s včerajšnjega pregleda, vse je o.k., bebica je obrnjena na glavico, hrbtenica je bila naslonjena na trebuh, tako da je G. izmerila samo velikost glavice, pogledale srček. Je pa bila bebica že na prejšnjem pregledu obrnjena na glavico. Tako bo do konca, tudi v prejšnjih dveh sta bili hitro obrnjeni na glavico in tako ostali. Pa pri meni nima nekega prostora za "skakanje". Imam edino nizek pritisk (110/60), kg plus 10 (če pa upoštevam na začetku hujšanje, pa je plus 7), samo moji kg imajo konstantno rast, tako da bom na koncu sigurno pridobila toliko kot pri prejšnjih dveh. Obseg trebuha sem si izmerila in je 101 cm. Naslednji pregled imam 6.7., potem pa nesem papirje na CSD. Ostale novice: Za vikend sta bili mali kar vredi, včeraj pa je imela J. zvečer vročino, zdaj zjutraj ne, samo vem, da bo mi zbolela, ker jo tak poznam, kako se pri njej stvari dogajajo. Jaz sem bila za vikend prehlajena oz. imela bolj vneti požiralnik, pa tako rada sem pila malo Donata, pa ga ne smem ker je gaziran (gaziranih pijač ne smem od operacije mandljev), samo da sem bojša, edino malo me še nosek zafrkava. Moja prebava je vredu, še včasih kar preveč, kljub temu, da jem vsaki dan sladko (pecivo si doma spečem, tako da ta vsebuje precej manj sladkorja kot kupljena), ker ga morem nekaj pojesti, sem tudi drugače sladkosneda. Ampak pojem tudi veliko sadja in zelenjave, jogurta, kosmiče - pa ne čokoladne, mlečnih izdelkov, in pijem samo vodo ali pa nesladkani čaj. Spijem pa še malo skodelico kave brez vsega. Glede dobronamernih nasvetov, sem jih pri prvi na začetku dosti poslušala, ampak sem tem določenim osebam rekla, da če ga bom rabla, bom vprašala, ali pa sem se naredila gluhonemo, ali pa sem kar šla dalje po svojih opravkih oz. sem si jih kar izmislila. Najboj so mi ostali v spominu: ne nosi preveč po rokah, jej za dva, ne doji non stop (sta obe imeli nizko težo in sem obe dojila koliko sta hoteli, pa če je to bilo na pol ure), pa premalo imaš oblečeni, kaj še nisi dala vode ali sladkanega čaja za piti - kot da potem ne bo krčev, kaj pa flaško (najbolj tista z mešanco kravjega mleka in zdrobljenih piškotov), pa našlo bi se jih ogromno......... Zdaj pa jih več ne dobivam, kak fajn Kot so že nakatere napisale: poslušajte samo sebe, če pride do kakšne situacije, npr. ne steče dojenje, otrok vam veliko poliva, ob prvih znakih bolezni, krči.... je tudi pomembno, da se kot prvo ve pomirite, globoko zajamete sapo in normalo zadihajte, vzemite si tudi 5 min časa za sprostitev, potem nadaljujte, kot vam veleva srce in vaš razum. Vedite tudi, da ve preživete z otrokom 24 ur na dan in ne ostali. Sem se že preveč razpisala, tolko za enkrat...
|
|
|
|