Rubin. -> RE: Septembrke 2009 - part.II (19.5.2009 13:17:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik IZVIRNO SPOROČILO: spela** Imam pa eno vprašanje,če mi katera ve pomagat....in sicer meni z 17.6 poteče pogodba o delovnem razmerju.Kaj pa potem??se prijavim na borzo za 1,5, mesca?na borzi sem menda upravičena do nadomestila,nevem pa kako pol z porodniško??? meni poteče avgusta, septembra pa grem na porodniško. na CSD so tako rekli. takoj po prenehanju del. razmerja se prijaviš na zavodu za zaposlovanje, ker moraš biti zavarovana do prodniške. na dan nastopa porodniške te zavaruje socialna. glede na delovno dobo ti povejo če te pripada nadomestilo. drugače pa pokliči na CSD, ne vem od kod si. in dobrodošla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tako kot ti je Tanik napisala, jaz bi dodala samo to, do ko boš 2 meseca pred PDP dala podatke za porodniško na CZSD, ti mora delodajalec izpolniti obrazec za eno leto, torej ti vpiše podatke za 12 plač, jaz mislim da se ti bo izšlo, saj julija še dobiš del plače, ostali del pa napišeš koliko dobiš od zavoda. Sarchi, obisk inšpektorja z komisije ne moreš dobit, lahko pa ti delodajalec na lastno pobudo pošlje kakšnega. Tanik, je razlika, ker če si na bolniški, ti nadomestilo, ki ga dobiš od zavoda stoji in ga koristiš po porodniški. Tako, da tiste, ki ste v takšni situaciji, upoštevajte larilujin nasvet. Sonček Lara, ja kisik v krvi je lahko problem, midve sva prav zaradi tega pristali v bolnici, kjer so ugotovili začetek pljučinice. Potem pa je bila tam priklopljena na kisik, ti povem žalosten, zelo žalosten prizor. Pred njo sem se delala močna, ko pa je spala pa so mi solzne same tekle. Ampak se je dobro končalo. Upam, da se pri vama prej porihta.
|
|
|
|