dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jullie IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa Seznam za oblačila: - TETRA MAJČKE , body – 10 kom – št. 56/62 priporočam več 56 tudi jaz - MAKO MAJČKE – 5 kom nikoli jih nisem imela, meni so nepraktične se podpišem, pa še grde - ŽABICE bombažne – 4 kom s stopalci sem jih jaz kar 6 imela, da nisem non stop prala - NOGAVIČKE – 4 kom - KAPICI - PAJACEK (pliš, bomaž) – 5 kom jaz sem imela pajacke samo za doma, za kam ven pa hlačke (kakšne kavbojke) in majčke - BRISAČA ZA PO KOPANJU,(S KAPUCO) sem spodaj napisala oz dodala moj nasvet - PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego) za nego sem kupila še majhne pleničke od Tosame, so zelo praktične in krpice za 1x uporabo od Tosame tudi fajn prav pridejo - najcenejše v Leclercu - PLENICE - ODEJICA – 2 kom zelo prav pridejo v vozičku, v avtu, doma podpišem - ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki ja, naša je imela daljše nohte od mene, ko se je rodila, pa nisem imela v 0 postriženih Trgovine: H&M C&A Oviesse Baby center Pikapolonica v Baby centru sploh ne (cene za ****), nekaj malega v Pikapolonici (ker jo pač imam zelo blizu), C&A mi osebno ni všeč, H&M (zelo vredu cotke ampak vsi otroci so potem enako oblečeni , zato se ga včasih izogibam), Zara (majčke), Okaidi in S.Oliver (največ majčke) UUU mi2 greva pa lahko skupaj v šoping dodam še Premaman v Emporiumu LJ in MB, Maximarket pa mislim da je v MC Postojna. Cene še kar zmerne, luštne cotike, pa lani julija in avgusta so imeli do 70% zimsko robo znižano in sem po 2 EUR kupila ful cunjic, ki jih še zdaj nosi za v porodnišnico: za mamico osebna higiena (zobna pasta in ščetka, glavnik, imtimno milo in šampon, vložki-VIR80, labello, krema, papirnati robčki) če boste rodile na Ptuju vložke vir80 ne rabite, tam jih imajo za izvoz, copati, krema za nego bradavic za nego bradavic sem jaz imela Lanolin mazilo in komprese in te komprese so zakon!!! Tako hladijo in blažijo, da je v tistem momentu bolje od orgazma mrežaste hlačke, ker jaz sem jih porabila več kot so mi jih tam dali mobitel in polnilec fotoaparat nederček (in blazinice za dojenje) Bepanthen, duda, obroč za plavanje, dokumenti : -materinska knjižica (z izvidom krvne skupine, ter vseh ostalih preiskav) -potrjena kartica zdravstvenega zavarovanja -napotnica (za porodnišnico, reševalno vozilo) -original dokument o krvni grupi in Rh faktroju -osebno izkaznico -poročni list (kopija) ali potrdilo o priznanju očetovstva (CSD) -potrdilo o udeležbi na šoli za starše). za novorojenca za odhod iz porodnišnice - navadne pleničke - povijalna plenica - 2x mako majčka navadna majčka je dovolj - žabice - kapica - nogavičke - 3x tetra plenica - odeja - lupinica No tu je nekaj seznamov za oreintacijo. Kar dodajte kar manjka. pa še aspirator za nos - bo v dneh, ko bomo rodile zelo prav prišel..baby-vac UUU to je najboljše kar obstaja! več, se pa trenutno ne spomnim Sem še jaz nekaj dodala, ker imam nekaj "svežih" izkušenj Kar se tiče brisačke za po kopanju imam jaz eno res zelo fajn, kupljeno v Bušiju (samo tam jih imajo ker so uvoznik - pa to seveda ni reklama, samo moje priporočilo), ki si jo zapneš okoli vratu in potem iz banjice direktno v naročje dvigneš. Tako ga ne zebe, takoj je v tvojem naročju, ti nisi moker...sploh pride fajn prav če kopa 1 sam..meni se je že 300x povrnila in jo še danes uporabljam, tako da bomo za še eno kupili Evo link, če katero zanima: http://www.busi.si/shop/index.php?page=3&skupina=36&podskupina=0&artikel=208 Ostalo pa sem z modro dodala pri seznamu....