oka
|
Meni je tudi mem, ko pravite, da sem sama kriva, da če imam aroganten odnos do njih itd potem se mi to vrača. Pa saj ni nihče rekel, da si se ti arogantno obnašala no. Poglej jaz imam priložnost opazovati sorojake v kampu v katerega zahajam že lepo število let. In če ti povem po pravici me včasih mine ob pogledu na ljudi, ki mislijo, da zato, ker so dali denar za pavšal, lahko delajo kar hočejo, govorijo kar hočejo, pričakujejo vse takoj in tisti trenutek, ko si zmislijo, ni jim všeč to, ni jim všeč ono, za seboj puščajo tako svinjarijo, da te kap. Skratka mislijo da so mali bogovi, vse mora biti po njihovo pa ne glede na to, če to škodi kampu in drugim gostom. In potem na žalost zaradi takih stereotipov, ki jih pomagajo ustvarjati nevzgojeni gostje nastrada marsikateri čisto nedolžen gost. Pa ni tako samo s Slovenci. Tudi Italijanov, Čehov, Slovakov, Nemcev... se držijo razni stereotipi in roko na srce tudi Hrvatov pri nas. In v eni gostilni, na eni stojnici in parkirišču so bili mogoče neprijazni, kar pa ne pomeni, da niso v drugi gostilni, na drugi stojnici in parkirišču prijazni ljudje. Ne moreš soditi države po nekaj netolerantnih primerkih (kakšna država bi bila potem naša ljuba podalpska deželica?).
< Sporočilo je popravil oka -- 6.5.2009 8:08:04 >
|