Gina -> Vroča novica... (13.5.2005 21:18:37)
|
Meni je zaradi mojih potreb vseeno, ali so trgovine odprte ali ne, ker skoraj ne hodim tja ob nedeljah. Gre za druge reči. Živimo v taki družbi, ki je mahnjena na materialne vrednote, kupovanje je ljudem svojevrsten užitek, potešitev nekega nemira. Zakaj ne bi tega imeli, če rabijo? Zakaj bi morali mislit v petek, kaj rabijo, če vendar cel teden garajo za tisti svoj denar, potem pa ga še zapravljat ne morejo, kadar ga hočejo. Gre za princip, ne za moje želje, sploh ni povezano z mano. Pa res misliš Mamita, da je peka kruha ali novinarstvo ali gostinstvo ali kino ponudba ali kaj drugega manj pomembno kot trgovina, pa vse deluje tudi ob nedeljah? ne gre le za zdravnike in policijo, ki so neobhodni. In to, kaj smo vedeli, ko smo se odločali za poklic: a so današnji odrasli vedeli, da bodo delali vsak dan do večera, ali so vedeli, da bodo delali deljen delavnik, da skoraj noben dan ne bodo videli otrok? Niso vedeli, ampak tako je, odločili so se za ta poklic in za delo do nezavesti, zdaj pa visijo v službi....zakaj....zato, da imajo denar, ki ga bodo zapravljali takrat, ko njim paše. Začaran krog.
|
|
|
|