Vroča novica... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

eva1 -> Vroča novica... (13.5.2005 21:51:08)

Mamita-razumem da je zdravstvo, policija itd. nujno, ampak pol pa naj samo urgentni primeri hodjo, ne pa da ti v nedeljo ob devetih zvečer pride model na urgenco in teži da že dva dni ni sral-bi ga tok v p... brcnla, da bi takoj drisko dobil:hudicek::hudicek::hudicek::hudicek:
Jaz tut vikende delam, pa praznike in včasih prav pride da v nedelo skočm v trgovino! Konc koncev, mi je pa ravno-zarad mene, naj naredijo kar hočjo!
Lp, Eva in Luka

snežinka * -> Vroča novica... (13.5.2005 22:09:30)

Sama delam v trgovini..in si tega poklica nisem izbrala...žal rabim denar, ki pa za nedeljsko delo ni nič bolj plačan.Kar pa v zdravstvu in policiji..itd dobijo duplo plačano, to vsi vemo!!

(Moj prvi sonček je zrastu brez mame, kot bi mignil.Včasih me pokliče celo babi:(.Za razmislit ne?)

Ko pa so si trgovci zbirali svoj poklic, pa trgovine ob sob. in ned. še niso bile odprte.
To je trend zadnjih nekaj let.

Dejstvo pa je, da niti jaz niti drugi navadni državljani kljub referendomu nimajo besede.
To je politika.

Pa brez zamere:rozica:

Anonimen -> Vroča novica... (13.5.2005 22:19:23)

Jaz se pa sploh ne spomnim, za kaj sem glasovala:zmeden2:, res ne. Ampak mislim, da bi res lahko bile trgovine zaprte. Naj bodo mamice v nedeljo pori svojih otrocih (O.K., in možeh - če že morjo biti zraven;). Saj če meni krava crkne, ni treba, da sosedu tudi. Taki pa že nismo, a ne?
Priznam, da včasih grem tudi v nedeljo v trgovino, pa imam kar slabo vest.
Govoriti o družini in tednu družine je eno, narediti kaj za družino je pa drugo. In mislim da je tudi to to.

rija -> Vroča novica... (13.5.2005 22:19:27)

Se strinjam da so v nedeljo zaprte. Sovražim nedeljske nakupe.Raje uživam na kavici s prijatelji.:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

rija -> Vroča novica... (13.5.2005 22:27:37)

Ah ja sem pozabila napisati, da pa potem nekateri zveličani modeli in pari modelov ne bi mogli kako ubit svojega nedeljskega časa, ko morajo biti skupaj in ko za božjo voljo ne vedo kaj bi sami s sabo. Mogoče pa bomo ljudje ob nedeljah zopet imeli čas biti prijazni do soljudi? Upanje ostaja.

P.P. Pa še za tiste ki delajo do 18.00 pa nimajo v času malice časa za nakupe: večina trgovin je odprtih itak do 20.00 ali še dlje. Kaj ko bi se zmigali malo po službi?

Ja, uganili ste: delam v trgovini, resda ne ob nedeljah, bi pa nedeljsko delo sovražila iz dna duše.

Bog nas obvaruj igre željnih potrošnikov!

Ro-La -> Vroča novica... (13.5.2005 22:28:42)

odprte, ker pač delajo z ljudmi, za ljudi;)

Gina -> Vroča novica... (13.5.2005 22:29:41)

Ne, Splišni, ne gre za to, če meni krava crkne... In s stališča, naj bodo mamice doma, se lahko povsem strinjam.
S stališča tega, da hočemo imeti visoko "razvito " družbo, ki ima vse, kar je mogoče imeti, od osnovnih do nujnih reči, do preskrbe na vseh nivojih, pa se ne moremo iti eden bo za, drugi pa proti delu v nedeljo.

Še enkrat, to delo bi moralo biti dobro plačano in delati bi morali tisti, ki hočejo ob nedeljah delat. V tem primeru bi bile mamice doma. To je tista stvar, ki bi jo morali trgovci rešit in pri kateri bi šla takoj na referendum, da se strinjam in stojim za njimi.

Pia73 -> Vroča novica... (13.5.2005 22:38:32)

Jaz sem zato, da so ob nedeljah trgovine zaprte. Zelo redko se podam v nedeljo v trgovino in vedno pomislim, saj če ne bi bila odprta bi pa včeraj pomislila, da mi to manjka,...... Ne hodim se pa šetat po trgovinah, to ni moj način preživljanja časa, tudi sicer ne.

CUKRČEK -> Vroča novica... (13.5.2005 23:07:28)

Bedno je govorit: "sem zdravnik, pek, policaj... in moram tudi delati ob nedeljah, pa naj še trgovke delajo". A če si ti u p... morajo potem biti vsi????
Sicer pa se ti poklici nikakor ne morejo primerjati.

Anonimen -> Vroča novica... (14.5.2005 7:43:03)

Ne vem, kako je v drugih razvitih državah, ampak na primer v Holandiji so vse trgovine v nedeljo zaprte.
Mene pri nas moti predvsem to, da se gre povsod samo za podivjani kapitalizem, grabljenje denarja in tudi to je to. Kako čimveč izmolsti od ubogega slovensekga potrošnika, ki itak nima za drugo kot za zapravljanje v Mercatorjih. To je čisto ves smisel odprtih trgovin ob nedeljah.

Baldi -> Vroča novica... (14.5.2005 8:07:51)

Če ste bili pozorni, je na rtv.slo tudi forum na to temo. V oči mi je padel post strelca, zato sem ga prilepil še sem gor:

:ups:" Tisti,ki zagovarjate nedeljsko delo,se raje ob nedeljah odpravite v naravo,ne pa v veleblagovnice.Koristilo vam bo,spočili boste dušo in telo.Ti trgovski centri pa so itak namenjeni le poneumljanju že tako brezmejno neumne potrošniške raje.Ob nedeljah hodite tja sitnarit ubogim prodajalkam in prodajalcem,ki so že itak mizerno slabo plačani za nedeljsko delo.Ker poleg običajnega dela morajo prenašati še muhe tečnih in razvajenih meščanskih gospodov,gospa in gospodičnic, ki se seveda sredi nedeljskih dopoldnevov snobovsko razkazujejo v teh centrih za poneumljanje množic.Ker seveda velja, da če se ob nedeljah ne pokažeš in ne razkazuješ tam, nisi in,nisi kul , si čudak ali kaj vem kaj še...
Peljite raje svoje razvajene,zadebeljene in od računalnikov otrdele otročaje raje v gozd,hribe ali k kašni reki, da bodo videli,da obstaja še vse kaj drugo in ne samo internet, bebave ameriške računalniške igrice in chat forumi. Da bodo vdihnili svež zrak, ujeli barvo in vonj razcvetajoče se narave ter občutili,kako mehka so gozdna tla ali kako šumi reka ali potok.
Pustite mamam in očetom, da vsaj nedelje preživijo s svojimi otroci,v krogu družine. Moja partnerka dela kot blagajničarka v veleblagovnici; za dve delovni nedelji v aprilu je dobila 3200 SIT! Kje je tu logika in poštenje?
In ne,lepo vas prosim primerjat zdravnikov ali policajev s trgovci!!! Zdravnik in policist lahko komu rešita življenje, tudi v nedeljo; trgovec ali trgovka je pa tam zgolj zato,ker je vse v življenju pač podrejeno interesu kapitala! ":ups:

:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Za 3200 SIT dve nedelji, če ni to absurd.

Anonimen -> Vroča novica... (14.5.2005 8:33:38)

Ja, je absurd, pa absurd je tudi, da jaz za dva delovna plačana praznika ne dobim nič. Po sistemu: Če hočeš, delaj, ni ti pa TREBA. Saj lahko greš, za teboj jih veliko stoji v vrsti. Tako je danes po službah, človek ni čisto nič več vreden. Zato naj se vsaj vsak za svojo družino potrudi nekaj izboriti in to so lahko tudi zaprte trgovine ob nedeljah.

kalimero -> Vroča novica... (14.5.2005 10:19:04)

Kar se mene osebno tiče, so lahko zaprte. Čeprav sem glasovala za odprte. Tisti, ki svoj prosti čas preživljajo v trgovskih centrih, tudi potem ne bodo tega nadomestili z naravo..., brez skrbi. Naša družina svoj prosti čas preživi v naravi ne glede na to, a so trgovine odprte ali ne. Vsak se sam odloči za svoj poklic. Ni fino delat v nedeljo, se strinjam. Ampak lahko ste prepričani, da bo na ta račun ostalo brez službe kar nekaj ljudi. Pa potem???
Sicer se pa v celoti strinjam s tem, kar je napisala Gina.

willma -> Vroča novica... (14.5.2005 11:50:01)

Gina in kalimero:bravo::bravo:

Ostali, poslušajte, saj vas nihče ne sili it v nedeljo v trgovino, to je čisto prosta izbira posameznika, ali bo šel v trgovino ali v naravo, ne glede ali je nedelja ali sreda ali....
Sicer pa, če se jaz v nedeljo spomnim, da potrebujem takšne in takšne žeblje, da lahko naredim nekaj na vrtu (naprimer otroško igralo), se bom v nedeljo zdevala v trgovino po žeblje, da bom lahko še isto nedeljo na vrtu naredila otroku igralo in se z otrokom v nedeljo na vrtu igrala....naprimer;)

piščanc -> Vroča novica... (15.5.2005 0:06:40)

jaz pravim pa, da naj se delo plača, trgovine pa naj bodo odprte

če delaš cel teden potem pač ne moreš zraven še nakupovati in zato se izkoristi pač proti čas

piščanc -> Vroča novica... (15.5.2005 0:09:44)

pa bifeji in gostilne naj bodo pol tud zaprte, sej tam tud delajo mamice

BigWhale -> Vroča novica... (15.5.2005 9:09:50)

Da bi drzava odrejala trgovcu kdaj naj ima odprto trgovino in kdaj naj prodaja svoje blago je naravnost absurdno in precej bizarno. Ce trgovcu pase naj prodaja ob petih zjutraj prvega novembra, ce misli da bo kaj prodal. Lahko tudi v sredo ob enajstih dopoldan zapre trgovino, njegov problem. (So primeri kjer to ne drzi ampak so marginalni).

In ce hoce delat v nedeljo, pa naj dela. Razumem trpece delavce, ki morajo v nedeljo v sluzbo ampak to je njihov problem, ne drzavni in problem nas vseh.

Saj imajo ti delavci svoj sindikat. Sindikalisti, ki not sedijo se ne pogajajo z delodajalci za svoje riti (ker dovolj zasluzijo) ampak za vase. Prebutajte jih, sindikat je se vedno mocnejsi od delodajalca. Zahtevajte vecje nagrade za nedelje in praznike in drugacne pogoje. Ce nihce ne bo hotel it delat v nedeljo, pa pac ne bo odprto. Ena trodnevna stavka, bo delodajalec takoj videl kaj se mu splaca in kaj ne. Ne pa k drzavi hodit jokat, lepo vas prosim.

Kaj pa naj jaz recem? Ko imem eno tedenska dezurstva in dezuram 24 ur na dan in mi telefoni zvonijo ob dveh, treh zjutraj? Pa ravno zato, da trgovcem racunalniki delajo. ;) A naj grem Jansi jamrat, da mi mora drzava vrnit spanec? :)

V trgovine bom pa hodil, ko se mi bo zljubilo, pogledal bom katera je odprta, ko se je meni sprdnilo iti v trgovino in sel tja. Aleluja za Petrol, da grem jaz lahko moji dragi ob polnoci po sladoled, ce si ga zeli. Zdaj bi mi pa nekateri radi z zakonom prepovedali hoditi v trgovino? Saj ne bi meni nic prepovedali porecete. Zaprli bi trgovine, ja, kar je pa zame prav ista margarina...

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]