|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: KDAJ ZAČNE OTROK GOVORITI
3.5.2009 11:56:37   
amaya
Jaz pravim da moj tamali marsovce kliče in nej me strela, če ne parkirajo en dan na strehi (drugje bi se itak sosedi začeli dreti) user posted image user posted image user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.5.2009 12:44:36   
katarinas
Otroci so zelo različni, tako tudi pri govorjenju ne moremo posploševati - eni začnejo bolj zgodaj tako kot začnejo eni zgodaj hoditi, drugi pač vse kasneje. Sploh pa se ni treba obremenjevati, sploh ne zaradi govorjenja.

Moja je stara 16 mesecev, že precej čeblja, pove dosti besed, dosti razumljivih pa seveda čeblja tudi po svoje. Moj nečak je pri letu in pol že govoril razločno cele stavke in vse težje besede s šumniki in tudi z r-ji. Nečakinja od mojega pa je stara 2,5 leti in še ne pove dosti besed, tudi še ne stavkov pa je čisto normalno razvita, hodi v vrtec in okoli ima vedno dosti ljudi, ki se z njo pogovarjajo.
Eni otroci pač ne govorijo recimo do tretjega leta...

Jaz pravim tako...ko bojo stari 5 let bodo menda vsi brez plenic, dude, bodo hodili in govorili kajneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
3.5.2009 13:26:29   
ronja
Ceprav jaz sem komaj cakala, da je zacela govorit. Toliko kot mi je bilo fascinantno, da se z vsemi zmeni vse brez besed, toliko sem komaj cakala, da kaj pove.

Itak da vsi komaj čakamo, da bojo povedali tudi z besedamiuser posted image . Samo ima pa tudi tole svoje prednosti: gremo na izlet in se z lubijem komot pogovarjava, kar se pač hočeva. Potem bo pa to seveda druga slika: "Mami, kaj si rekla? Oči, kaj to pomeni? mami, daj povej mi to pravljico! Oči, zdaj jaz govorim...." Jo že vidimuser posted image ... KOnec mira... Sva se  ravno to zadnjič na sprehodu pogovarjala, pa je lubi rekel, da naj se ji nikamor ne mudi s tem govoromuser posted image ...

Aja, od črk gre pa moji tamali R najboljše! Zdaj pa razumi... (še sreča, ker ji je ime Ronja...)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.5.2009 16:10:20   
anajmad
Moja je stara tri leta in štiri mesece in govori posamezne besede,povezani stavki....včasih,kolikor se ji da,zapoje pa zelo veliko pesmic in tudi italjanske(ker hodi v italjanski vrtec). Ima logopedinjo v vrtcu,no ne vem,mogoče malo preveč pričakujem,da se bo v teh mescih kej pokazalo,pa se še ni.
V tolažbo-gornja meja govora je štiri leta in pol.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
3.5.2009 17:35:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu amaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
7.5.2009 8:02:27   
barni
Nasa bo kmalu stara 1,5 leta in je v kratkem casu osvojila kar nekaj bedes, ki pa seveda niso tako razlocne, kot ce jih izgovorim jaz.

Rece: kolo, avto, kaj, mami, oci, babi, dedi, zoga, noga, roka, jest, sedet, vrata, ptic, kdo je to, zlica...

Samo ne si zdej to predstavljat da govori tako, kot je napisano.
Recimo za ptic rece tic, vrata so ata, zoga je oga, edino mami, oci, babi, dedi rece cisto lepo pravilno. Za ostale besede ponavadi pove zadnje crke, samo se da razumet kaj pove, sploh ker zraven se pokaze.

Ko prasa "kdo je to" rece "kdoto" - v bistvu skos poslusamo to vprasanje, ker jo vse zanima.

Jaz jo vse razumem, drugi pa malo manj. Bo ze ob svojem casu znala lepo povedat. Glavno je, da napreduje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.5.2009 23:25:16   
sandra85
seveda, otroci so si različni!
z našim, ki je star 20 mesecev, se že dobesedno pogovarjamo (pove vse, kar hoče),
od kolegice tamali ima 22 mesecev in razen besed mama, tata, dada, ne pove nič....enkrat se mu bo odprl govor in bo povedal vse za nazaj :)

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.5.2009 7:27:28   
metuljčica1
Naša tavečja je pri 1,5 letu povedala ogromno, smo se lahko z njo čisto normalno pogovarjali.Tamala je pa šele zdaj pri 2letih začela govorit tako da jo kaj razumemo.Od kolegice tamali je pa 1mesec starejši od nje, pa reče samo mama in ata.Tako, da je res čisto odvisno od otroka.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 33
16.5.2009 16:58:00   
Taddy78
P od našega poba je pri 1.letu rekla, da govori bolje kot marsikateri 2-letnik. Pri 16.mesecih je že zapel del pesmi in lepo povezoval stavke (ker je pri nas bilo vedno dosti strank, ki so ga seveda učili samih bedarij, mi je pri 18. mes., ko sem ga nekaj skregala rekel "poketa ****", da me je skoraj na rit vrglo)

Smo pa imeli velike probleme pri 3.letih, ko je naenkrat začel tako jecljat, da mi je že marsikdo rekel, da bo treba k logopedu, ampak se je po 2.mesecih HB nehalo.

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.