|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KDAJ ZAČNE OTROK GOVORITI
29.4.2009 13:00:14   
TEJAR
lp
moja user posted image je stara 16 mesecev in še čisto nič ne govori samo kaže z roko kaj bi rada, pove samo ata, mama, drugače razume vse saj se veliko ukvarjamo z njo, rada gleda knjigicie in zna pokazati vse živali ki jih pozna
imam kolegico ki ima točno 1 mesec starejšo punčko in ona že zelo govori, tako da sem malo zaskrbljena

hvala za odgovoreuser posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KDAJ ZAČNE OTROK GOVORITI
29.4.2009 13:05:25   
mirjanajelenko
naša je pri 12 mescih govorila razločno mama ta oma dedi mjau, pol pa kr naenkrat kitajščina zdj je 30 mesecev
stara in če razločno pove 20 besed je velik drgač kitajko user posted image user posted image  js jo razumem bolj ko sma velik skup in se tud ukvarjam velik z njo
pravjo da je odvisno , nekateri prej nekater kasneje, važno je da vidiš da govori ne se obremenjevat z tem, ker so si različne sosedina vnukinja je sara bila 1 leto in je govorila kot dohtar
sj bo sam spodbujaj jo

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.4.2009 13:09:17   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: mirjanajelenko

naša je pri 12 mescih govorila razločno mama ta oma dedi mjau, pol pa kr naenkrat kitajščina zdj je 30 mesecev
stara in če razločno pove 20 besed je velik drgač kitajko user posted image user posted image  js jo razumem bolj ko sma velik skup in se tud ukvarjam velik z njo
pravjo da je odvisno , nekateri prej nekater kasneje, važno je da vidiš da govori ne se obremenjevat z tem, ker so si različne sosedina vnukinja je sara bila 1 leto in je govorila kot dohtar
sj bo sam spodbujaj jo

A pa tvoja tipkovnica res nima ločil? Čisto tako, dobronamerno, ne zdaj v hosto skočit zaradi tega.

Govorijo pa itak da različno, eni prej, drugi kasneje. 16  mesecev ni nobena starost, da bi te moralo skrbet.

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2009 13:19:15   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: TEJAR

lp
moja user posted image je stara 16 mesecev in še čisto nič ne govori samo kaže z roko kaj bi rada, pove samo ata, mama, drugače razume vse saj se veliko ukvarjamo z njo, rada gleda knjigicie in zna pokazati vse živali ki jih pozna
imam kolegico ki ima točno 1 mesec starejšo punčko in ona že zelo govori, tako da sem malo zaskrbljena

hvala za odgovoreuser posted image user posted image user posted image

nič skrbet...otroci so si pač različni, zato pa jih ne primerjamo med sabo. Moj recimo je shodil kr kmalu, njegov stric (ima skoraj 2 leti starega strica) pa kasneje...je pa (vsaj zdi se mi) tamali veliko več govoril kot sedaj moj. Moj ima 14 mesecev, pa smo pri oglašanju živali in mami in tatiju ostali...bo že...ko bo njegov čas

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2009 13:25:48   
botrca
Kaj to imate spet neko tekmovanje med starši: čigav otrok je bolj napreden?. Pa saj je bilo tolikokrat rečeno, da so si otroci različni, slej ko prej pa vsi spregovorijo, se očistijo od plenic, ločijo od dude, shodijo in ne vem še kaj.
Najin bo star 17 mesecev pa tudi reče samo mama, deda, teta. Kar hoče pokaže s prstom in razume vse kar mu rečemo. To je vse in se ne sekiram zakaj ne govori...kaj bi radi imeli male ajnštajneuser posted image

Upam, da me ne boste napadle tiste ki ste bolj ostre...Rija, Volga, Slovenka...user posted image

< Sporočilo je popravil botrca -- 29.4.2009 13:26:38 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2009 13:33:06   
zmajaz
Naša pri 16 mesecih reče: ati, mami, ja, ne, muci (za mačko), še (ko ji je nekaj všeč in hoče še), papa (oziroma "papa mi je", ko bi rada kam šla), palči (za bobipalčke user posted image ), koka (da bi pila soka), čiči (za konjička), pa enih par živali (mačko, psa, kačo, kravo) in avto oponaša, to je pa tudi vse - vse ostalo, kar na veliko čeblja, pa je "kitajščina", ki je še ne razumemo. Drugače pa z rokico kaže, kaj bi rada, in kima zraven. Razume pa praktično vse, tako da če jo sprašuješ, če bi to, ono, tretjo ... hitro ugotoviš, kaj bi rada, ker ti reče ne ali ja oziroma pokima.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 29.4.2009 13:35:16 >

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.4.2009 13:43:36   
Anonimen
Moja punčka je začela govorit pri 25-tih mesecih.Brez popačenja.Do takrat je bila pa ko orangutančekuser posted image

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2009 13:46:21   
zinkazi
pri otrocih je govor zelo različno razvit. pomembno je to, vaša deklica razume, pokaže in se sporazumeva z vami. otroci, ki se dobro sporazumevajo brez govora prav zato spregovorijo kasneje.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.4.2009 13:50:42   
tinaaja
einstein je spregovoril pri 4 letih...
no nasa pri 25mesecih govori tok, da imamo zgleda enega einsteina doma user posted image user posted image user posted image user posted image   Razume vse, komunicira na veliko,  ampak da bi pa tvorila kaksne stavke.. zakaj le, ce ji ni treba user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.4.2009 20:06:52   
K_a_t_i
Pri 16m je naš obvladal samo avto (no, mogoče še kako "mama" user posted image ). Pri približno 2h letih pa se mu je "odprlo" in zdej je prav lušten. Mislim, da nimaš prav nobenega razloga za zaskrbljlenost.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2009 20:09:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Pri 16m je naš obvladal samo avto (no, mogoče še kako "mama" user posted image ). Pri približno 2h letih pa se mu je "odprlo" in zdej je prav lušten. Mislim, da nimaš prav nobenega razloga za zaskrbljlenost.

Enako, s tem da je zacela govoriti se malo kasneje, se mi zdi.

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.4.2009 21:04:52   
ThinkPink
Pri 20ih mesecih govori (z izjemo nekaj besed) izključno po kitajsko. Je pa smešna, ker nonstop govori, samo razume pa je sam bog ne. Veliko že tudi ponavlja, npr. rečem brada, pa reče bjada ali pa mleko - meko ipd. Vse ob svojem času.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.4.2009 21:09:44   
Anonimen
Pri 10 mesecih reče, ata, mama, baba, ati, pokliče kuža Ada (ime), reče hvala, pove, da je kakala (dobesedno), teta, ajek(zajček)....jih je še enih par, sam se ne spomnim zdej vsega....potem so pa tu še oponašanje živali (mu,au-mjav, zzzz-čebelica, oponaša konjička) reče tik tak -urica...je ful zgovorna, kar se vsi čudijouser posted image . Gre pa po stopinjah naju obeh, predvsem mene, ker sem prej govorila kot shodila.

(odgovor članu ThinkPink)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
1.5.2009 20:11:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
1.5.2009 21:11:27   
tašy
Naš je star 19 mesecev in se mu je komaj zdaj odprlo,da govori tako,da je veliko besed razumljivih.Prej je samo osnovne ata,mama,baba, an-Žan,amaama..ostalo je bila kitajščina.Razumel je vse kar si mu rekel,ko pa je hotel kaj imeti je kazal s prstom ali pa skušal vzeti sam.Zdaj pa je v 14-dneh zelo napredoval.Očitno vsak otrok potrebuje svoj čas.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.5.2009 21:14:36   
blaža
Ne se sekirat. Naš ta starejši govori od malega kot strgan doktor. pa ta mali gre tudi po njegovih stopinjah. Zadnjič se je moj pohecal in je rekel ta starejšemu, če bo tiho pol ure kolkor je trajala vožnja v avtu, da mu da 2e.user posted image

ma ni nič zaslužil, ker ne more bit tiho.user posted image po mamici sta se vrgla, kaj čmo.user posted image user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu tašy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.5.2009 23:54:11   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Pri 20ih mesecih govori (z izjemo nekaj besed) izključno po kitajsko.

Pa jo pelji v kako kitajsko restavracijo pa naj ti mal  prevedejo...user posted image user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.5.2009 21:43:47   
naja78
živ,nič sekerancije.
naš je star točno jutri,2,5 let.govori-vse.tud tisto,kar ne bi smeluser posted image
nič ne primerjaj otroke med sabo.eni rej govorijo,drugi so bolj motorično razviti,eni pa vse.do 3 let nekako se vsi dohitijo.user posted image
meni so vsi govorili da fantki spregovorijo kasneje,pri nas ni držalo.imamo pravo ragjlo,ki nikoli ne utihne.user posted image
tako da ni pravila.daj ji čas,in poskusi jo čim več spraševati in ne ji istočasno dati odgovora na vprašanje.
npr:kaj boš jedla:hruško???
drugače pa se strinjam z vsemi ostalimi posti.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
2.5.2009 22:09:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
3.5.2009 11:37:19   
ronja
Ronja je stara 22 mesecev in lepo razločno reče mami in babi in tu se zadeva končauser posted image . Zna pa vse pokazat, ima kup različnih gest za različne stvari, živali, itd... in zna povedat resnično vse, kar si želi. Zna povedat, da je lačna, žejna, da hoče it ven, da bi rada, da pride babi na obisk, da bi rada šla v živalski vrt, da hoče, da ji berem knjigice, da bi rada določeno igračo, da naj grem po sestrico, da naj podojim sestrico, da ima rada kogarkoli že pač... Samo vse s kretnnjami. Bo pač malo kasneje spregovrila, nič hudega, glavno da se zmenimo, ni res?
Njen bratranec je celo pol leta starejši - torej star že 2 leti in 4 mesece, pa tudi še ne govori nič razen mama, oma in di (to pomeni njega).

Eni so hitrejši pri eni stvari, eni pri drugi, ne sekiraj se zato. Če bi bila zelo počasna pri vsem, bi se pa začela spraševat, če je vse ok... Bi se pa še vedno tolažila s tem, da je tudi Einstein padel 1. razred OŠuser posted image .  Ampak verjetno ni tako, torej ne se sekirat. Ronja je zelo motorična, tudi shodila je zgodaj, čeprav je nisva čisto nič spodbujala ali forsirala, šport ima res v krvi (po očiju;), ampak kakor je gobčna (non stop nekaj čivka), pa ne zna povedat nič po slovensko. Sem prepričana, da bo govorila, tako kot vsi ostali, kdaj, bo pa sama povedala (dobesednouser posted image ). Se pa gremo ponavljat zloge, če je pri volji, zakaj pa ne. Mogoče pač tu rabi malo več spodbude. Forsirala pa ne bom nič, ker bi se ji samo priskutilo - dokler ji je zabavno, se gremo razne zloge in besede ponavljat, če vidim, da se ji ne da več, neham takoj.

(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.5.2009 11:41:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Pri 20ih mesecih govori (z izjemo nekaj besed) izključno po kitajsko.

Pa jo pelji v kako kitajsko restavracijo pa naj ti mal  prevedejo...user posted image user posted image

Dobra user posted image .

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
3.5.2009 11:43:25   
ronja
Mi jo imamo zraven, pa je tuid oni nič več ne razumejo, hehe. No, saj razumem jo vse, ker zna lepo pokazat, brat me zeza, da še preveč, ker se ji tako ne bo dalo nikoli govorit - on pravi, da ne govori zato, ker ji ni treba - "saj vedno veš, kaj hoče, zakaj bi se matrala"user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.5.2009 11:47:24   
Anonimen
No, saj razumem jo vse, ker zna lepo pokazat, brat me zeza, da še preveč, ker se ji tako ne bo dalo nikoli govorit - on pravi, da ne govori zato, ker ji ni treba - "saj vedno veš, kaj hoče, zakaj bi se matrala"user posted image

Ja, saj res, zakaj bi trosila energijo user posted image user posted image ?

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
3.5.2009 11:49:27   
ronja
pametno dete, ni kajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.5.2009 11:52:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

pametno dete, ni kajuser posted image

Recesija, je treba sparat tudi z besedami user posted image user posted image .

Ceprav jaz sem komaj cakala, da je zacela govorit. Toliko kot mi je bilo fascinantno, da se z vsemi zmeni vse brez besed, toliko sem komaj cakala, da kaj pove.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.