suzy85
|
IZVIRNO SPOROČILO: sunfinder IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute IZVIRNO SPOROČILO: sunfinder Ce bi vedela naprej, kako to bo, nikoli ne bi tega naredila. kako pa to izgleda? zunanji obrat namrec... mislim, si predstavljam, samo me zanima iz prve roke.. skratka zelo bolece zame, in hud stres za otrocicka. priklopili so me na ctg, naredili ultrazvok, dva porodnicarja - moski in zenska. namazala sta mi trebuh in moski z obema rokama in mocjo svojega telesa je zacel noro pritiskati v moj trebuh spodaj, tik nad sramno kostjo, da bi kao ujel otrokovo rito in jo potegnil navzgor. no boli to noro, sem mislila, da tako hudo je najbrz samo med popadki (bomo videli, nisem se jih dozivela :)) ampak mu ni uspelo. po 10h minutah je bilo vsega konec. otrok pa je po tem posegu bil zelo vznemirjen, prav ga je treslo, srcni utripi so tudi bili precej hitrejsi. Meni je kar srce bolelo, ko sem ga cutila.. ubogega prestrasenega. Slisala sem, da pri nekaterih kar uspe ta obrat. In ni tako bolec. samo smo vse razlicne. isto pri porodu - eni ful boli, drugi pa je kar v redu.. jst sem šla v 38. tednu v celjsko porodnišnico na zunanji obrat in sem imela popolnoma drugačno izkušnjo. enako so me priklopili na ctg, G mi je namazal trebuh in začel počasi pritiskati na . je pa že na začetku rekel, da bo poskušal max. 10 min, če po tem času ne gre, ne bo silil. je pa res, da je potrebno biti pri zunanjem obratu ful sproščen, ker če si napeta, tvoje mišice nekako ščitijo otroka in je ZO manj uspešen. pri nas je uspelo in vem, da ne bom pozabila občutka, ko sem čutila, ko se je obrnila. sem pa bla pol še celo uro priklopljena na ctg, da so se prepričali, če je vse ok je pa G tudi rekel, da če je nosečnica prvorodka, potem se odločijo za CR, drugače pa poskusijo naravno