|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod z ritko naprej
24.4.2009 19:08:52   
lenika
Sem v 35. tednu in naš user posted image  še vedno sedi. Upam sicer, da se bo še obrnil, a možnosti je vse manj. Ker sem enkrat že rodila in ker otrok naj ne bi bil pretirano velik, naj bi poskušali z naravnim porodom. Mene zanima, če je katera rodila z ritko naprej. A je katera imela epiduralno? Kako je porod izgledal? Kaj pa sam iztis? V bistvu si sploh ne predstavljam, kako to gre, ko gre z ritko ven, kako gredo potem noge,...user posted image

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod z ritko naprej
24.4.2009 19:51:37   
Anonimen
Še pri 38-tih tednih se obrnejo,tko da za obupat niuser posted image

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2009 20:02:09   
analucija
ne bi si upala rodit z ritko. baje to zelo težek porod.sama sem šla na obrat v 38 t.
in je uspelo in rodila dan po roku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2009 20:04:55   
abi
Ne skrbi, user posted image  ima še čas , moj se je obrnil šele v 39t pa brez zunanjega obrata.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2009 20:08:51   
metuljčica1
Če ti čisto odkrito povem me je prvič, ko sem rodila punčko z ritko naprej sam izstis manj bolel, kot pa drugič , ko je šlo vse normalno.Ni neke krize pri takšnem porodu, pač še bolj se je treba potrudit in meni so rekli da more bit izstis ful hiter.Se pa nisem odločila za epiduralno, ampak sem enkrat vmes pojamrala, da mi je žal da je nisem vzela, mi je pa babica rekla, da mi je itak nebi mogli naredit.Ne vem a zaradi lege dojenčka ali je blo kaj drugega vmes, se nisem mela časa s tem ukvarjat.
Saj imaš še čas, upam, da se ti obrne.Vso srečo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2009 21:32:54   
Eillish
Strinjam se z Metuljčico. Tudi meni je bilo lažje roditi z ritko naprej, zadnji, močni popadki niso bili tako boleči, ker ne čutiš takega pritiska na presredek. Tudi meni niso dali epiduralne, saj naj bi tak porod potekal čimbolj naravno, z maksimalnim sodelovanjem porodnice, predvsem ob iztisu, ki mora biti zelo hiter, da se glava čimprej porodi. Srečno!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.4.2009 8:47:06   
Splišni
Jaz bi se odločila za CR.

En CR sem imela in po moje najtežje okrevala od vseh, ki  jih poznam (ali kar sem prebrala pripovedovanj o tem), pa vendar bi se brez pomisleka v tem primeru odločila za CR oz. bi vztrrajala, da mi ga naredijo. Klinc, najprej zdravje otroka, potema pa vse ostalo.
Ker tole govorojenje, da mora biti iztis kar se da hiter ... kaj pa če ni?

Moja mami je tako rodila in je tudi rekla, da bi definitivno zahtevala CR, če bi kaj več vedla takrat o tem.

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.4.2009 10:09:29   
lenika
Zdaj sem pa še bolj zmedena.user posted image  Upam, da se res še obrne.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.4.2009 10:11:57   
lenika
Metuljčica, Eillish, kako gredo pa noge ven, če gre naprej z ritko? Si ne predstavljam, kje so stisnjene?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2009 11:03:42   
metuljčica1
Če ti odkrito povem, sploh ne vem kako je izgledalo vse skupaj tam spodaj, ker sem samo poslušala kaj so mi pravile babice in vsi zdravniki okoli mene.
Ti vsaj veš kako in kaj in se lahko na vse to pripraviš.Meni je moja g v 7mesecu nosečnosti rekla, da je punčka obrnjena z ritko navzdol ampak da se bo tako še obrnila.Potem pa o tem ni več rekla nič in tudi nikamor zapisala.Ko sem prišla v bolnišnico, doma mi je že odtekla voda in odprta sem bila že tudi kar precej, so pa začeli zganjat paniko okrog mene.Bil mi je prvi porod pri 20ih in bila sem prestrašena ko celuser posted image .Ampak kot pravim, potrudila sem se kolker je šlo in dobila zdravo punčko.Res je pa da sem takrat poklicala mamo, ji povedala kako sem rodila, je rekla, kaj so sploh razmišljali, da mi niso naredili cr.Takrat sem potem tudi sama začela razmišljati, kaj vse bi lahko šlo narobe in bi se danes najbrž odločila za cr. Ampak najbrž zdravniki že vejo kaj delajo, da so se odličili tako.Jim zaenkrat še kar zaupam.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2009 16:39:37   
Najaa
Jaz bi tud zahtevala CR. Čeprav sem ga imela in vem, da je 1000x hujše okrevanje od naravnega poroda, pa vseeno... Moja mama je mene rodila z ritko naprej in sem imela izpah kolka ob rojstvu. Ne vem, če bi sama hotla reskirat.

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2009 22:33:01   
mišk
Tudi jaz bi se v takem primeru definitivno odločila za CR. Izkušenj sicer nimam, a kolikor preberem o tovrstnem porodu, si osebno ne bi upala rodit vaginalno.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.4.2009 19:52:18   
lenika
Ja nič, bomo videli kaj bo. Če se ne obrne sem se odočila, da se bom prepustila zdravnikom, naj oni odločijo kako in kaj.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.5.2009 15:35:33   
lotty4
Naša je bila tudi z ritko naprej, pa sem tolk časa tečnarila za carski rez da so mi ugodili. Tisto noč ko sem čakala v porodnišnici na carski rez pa sem dobila popadke. Neka druga ginekologinja je bila takoj za to da probamo naravno rodit, pa jo je babica pregovorila da je že vse zmenjeno. Jaz pa sem bila tudi tako trdno odločena za carski rez da verjetno sploh  ne bi hotela sodelovati imam okoli sebe preveč otrok ki so bili rojeni vaginalno pa žal ni šlo vse tako srečno! Tudi če bi bilo okrevanje po carskem rezu še tako peklensko bi mi bilo vseeno samo da je z otročkom vse ok. Tudi po carskem rezu se okreva malo več je počivanja ampak kar paše.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.5.2009 11:41:31   
*anč*
oj!

pri popolni medenični vstavi je vodilni plodov del ritka, nogice so pa obrnjene nekako navzgor, ob telesu in grejo ven skupaj s telesom otroka, na koncu pa še glavica.  otročki rojeni v medenični vstavi še nekaj dni po porodu držijo nogice bolj gor, tako kot so bili v maternici user posted image .

ti kar zaupaj osebju, se bojo že takrat, ko se bo začelo dogajati, pravilno odločili kaj je najboljše za tebe in tvojega otročka.

lep porod ti želim!

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.5.2009 11:51:19   
Anonimen
moj se je obrnil v 37 tednu tako da ne obupatuser posted image hodjo pa nekatere punce na zunanji obrat, vprašaj svojo G. user posted image

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2009 8:04:19   
monty
ŽIVJO!

Jaz bi na tvojem mestu želela CR!!!! potem ko boste začeli rojevat ti ga ne bodo več mogli naredit pa naj bo karkoli.
IN ZDRAVNIKI BI "MORALI" VEDET KAJ DELAJO, SAMO LEPO VAS PROSIM, OB VSEM KAR SE DOGAJA, NE VEDO VEDNO, ALI PA LE REDKO. NA ŽALOST.  moje zaupanje so zapravili že na začetku nosečnosti in mislim, da nisem edina, ki se nanje žal ne more zanest. Imam pa tudi sama le še 8t do konca in me že malo morijo misli na porod.

danes ni več potrebe po mučenju mamice in otročka z porodom z ritko naprej in jaz ne bi tvegala. Poskusi res z zunanjim obratom! se pa rojevajo tudi tako in če ni nekih težav, je tudi to naravno. Sem se sama rodila tako in je bilo vse normalno, samo jaz sem bila micena pa suha z majhno bučko, tako  da se ni melo kaj zataknit. pa baje že to ni bilo prijetno. ne vem, jaz nebi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.5.2009 19:12:01   
sunfinder

IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Tudi jaz bi se v takem primeru definitivno odločila za CR. Izkušenj sicer nimam, a kolikor preberem o tovrstnem porodu, si osebno ne bi upala rodit vaginalno.

Punce, ne vem kje v sloveniji se da odlocati kako bos rodila... mam 36t. fantka z ritko navzdol in niti en ginekolog (sem bila ze pri 4h v lj in postojni) ne pusti, da izberem nacin poroda. Za to se odlocajo zdravniki in ne me.
Bila sem tudi na zunanjem obratu... Ce bi vedela naprej, kako to bo, nikoli ne bi tega naredila.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.5.2009 20:50:38   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: sunfinder

Punce, ne vem kje v sloveniji se da odlocati kako bos rodila... mam 36t. fantka z ritko navzdol in niti en ginekolog (sem bila ze pri 4h v lj in postojni) ne pusti, da izberem nacin poroda. Za to se odlocajo zdravniki in ne me.
Bila sem tudi na zunanjem obratu... Ce bi vedela naprej, kako to bo, nikoli ne bi tega naredila.

Moja  user posted image je nazadnje tudi na ritki sedela, pa mi je ginekolog rekel, da če tako ostane, bom šla kar na Cr! Vidli pa bomo drug teden!! Seveda mi tako tudi ustreza ... Ne vem, če te razumem prav - ti si želiš CR, pa ti ga ne pustijo?

(odgovor članu sunfinder)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.5.2009 8:05:28   
Anonimen

Ce bi vedela naprej, kako to bo, nikoli ne bi tega naredila.

kako pa to izgleda? zunanji obrat namrec...user posted image mislim, si predstavljam, samo me zanima iz prve roke..

Neposredna povezava do sporočila: 20
28.5.2009 15:45:10   
sunfinder

IZVIRNO SPOROČILO: donna22

Moja  user posted image je nazadnje tudi na ritki sedela, pa mi je ginekolog rekel, da če tako ostane, bom šla kar na Cr! Vidli pa bomo drug teden!! Seveda mi tako tudi ustreza ... Ne vem, če te razumem prav - ti si želiš CR, pa ti ga ne pustijo?

Jaz bi si zelela CR, ker me je strah zapletov pri naravnem porodu. Ginekologi pa pravijo, da bomo poskusili po naravni, in ce ne bo slo - potem pa CR. jaz pa ne razumem, zakaj je treba cakati na zaplete??

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.5.2009 15:52:57   
donna22
Tudi meni ni jasno, zakaj bi čakali na zaplete user posted image Od kod pa si? Jaz imam ginekologa na Ptuju (dr. Lukman) in je, kot sem napisala, kar sam rekel za CR. Sploh pa zato, ker grem prvič rodit - če pa ne bi šla prvič, bi pa mogoče probali po naravni poti. Ti greš tud prvič?

Neposredna povezava do sporočila: 22
28.5.2009 16:29:42   
sunfinder

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

Ce bi vedela naprej, kako to bo, nikoli ne bi tega naredila.

kako pa to izgleda? zunanji obrat namrec...user posted image mislim, si predstavljam, samo me zanima iz prve roke..

skratka zelo bolece zame, in hud stres za otrocicka. priklopili so me na ctg, naredili ultrazvok, dva porodnicarja - moski in zenska. namazala sta mi trebuh in moski z obema rokama in mocjo svojega telesa je zacel noro pritiskati v moj trebuh spodaj, tik nad sramno kostjo, da bi kao ujel otrokovo rito in jo potegnil navzgor. no boli to noro, sem mislila, da tako hudo je najbrz samo med popadki (bomo videli, nisem se jih dozivela :)) ampak mu ni uspelo. po 10h minutah je bilo vsega konec. otrok pa je po tem posegu bil zelo vznemirjen, prav ga je treslo, srcni utripi so tudi bili precej hitrejsi. Meni je kar srce bolelo, ko sem ga cutila.. ubogega prestrasenega. Slisala sem, da pri nekaterih kar uspe ta obrat. In ni tako bolec. samo smo vse razlicne. isto pri porodu - eni ful boli, drugi pa je kar v redu..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.5.2009 16:38:06   
DanijelaNeli
16.2.2007 sem rodila punčko Neli.Rodila sem na takšen način-z ritko naprej.Rodila sem v 41.tednu.Da je tako obrnjena,sem zvedla 4 dan po roku,14.2. Nič niso dali povoda,da bi mi naredili obrat ali CR.Čeprav naj bi ga naredili...po zakonu.Samo itak veste kako šparajo s takimi posegi.
Popadke sem dobila 15.2. ob 21h,v porodnišnico postojna,pa sem bla sprejeta pred 1. uro ponoči.Na CTG-ju sem bla do 4h ponoči,nakar sem šla v porodno sobo,kjer mi je ob 5.45 odtekla voda,rodila sem pa brez umetnih popadkov ob 6.53,3580 gramov težko in 52cm dolgo pupiko.Šivana sem bla kar precej,ampak zelo površno od Dr.Kristana.
Vse je potekalo brez zapletov in problemov.Apgar je imela vse 9-ke,po 5 ih minutah pa 10-ke.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.5.2009 16:38:24   
sunfinder
ja, tudi jaz grem prvic. sem iz ljubljane, se v postojni sem vprasala, ampak povsod je bil isti odgovor.
dr. Pusenjak pravi, da je tudi odvisno od porodnisnice - ce imajo manj porodov na leto, se bodo odlocili za CR, ce vec, potem pa za naravni porod, ker imajo vec izkusenj.

Kdaj pa imas rok?

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?