|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: porod z ritko naprej
28.5.2009 16:42:41   
Abra
IZVIRNO SPOROČILO: sunfinder

IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Tudi jaz bi se v takem primeru definitivno odločila za CR. Izkušenj sicer nimam, a kolikor preberem o tovrstnem porodu, si osebno ne bi upala rodit vaginalno.

Punce, ne vem kje v sloveniji se da odlocati kako bos rodila... mam 36t. fantka z ritko navzdol in niti en ginekolog (sem bila ze pri 4h v lj in postojni) ne pusti, da izberem nacin poroda. Za to se odlocajo zdravniki in ne me.
Bila sem tudi na zunanjem obratu... Ce bi vedela naprej, kako to bo, nikoli ne bi tega naredila.

Dober ginekolog bo to sam predlagal in poslal v porodnišnica na priravo za CR. Taki porodi so vnaprej dogovorjeni. Pri 36t se pa lahko še marsikaj zgodi. Najbrž se splača poskusiti z zunanjim obratom, če ne gre, pa CR. Pa dobro vem, kaj govorim, čeprav sem imela po CR hude komplikacije, bi še enkrat vztrajala na istem.

(odgovor članu sunfinder)
Neposredna povezava do sporočila: 26
28.5.2009 16:43:58   
sunfinder
me zanima, ali je kaksna rodila fantka z ritko naprej? (mislim, naravno)
a ste imele kej tezav? je bilo kej hudega? na kaj moram paziti?

najlepsa hvala!!!

Neposredna povezava do sporočila: 27
29.5.2009 8:47:21   
špelin@
Ne bom se vtikala v debato, samo rada bi povedala svojo izkušnjo.

Svojega prvega otroka (deklico) sem rodila z ritko naprej. Bila je do zadnjega v čisti zadnjični vstavi. Porod so mi sprožili. Mere user posted image so bile 3620 g in 53 cm.

Sam porod ni bil pretirano naporen, šlo je zelo hitro, na srečo sem imela ob sebi odličnega porodničarja, ki me je prijazno, varno in odgovorno vodil skozi porod. Sicer so mi res prerezali presredek (dobila lepo št. šivov), ampak se mi je vse skupaj krasno zacelilo - 2 tedna po porodu šivov praktično nisem več čutila in nikoli nisem imela težav. Obe s hčerko sva bili ok - njen apgar je bil 9, 10. Po tem porodu sem še 2x rodila vaginalno (oba otroka z glavico naprej) in mi niso rabili rezat presredka.

Sama nimam nobenih pomislekov okrog poroda otroka v tej vstavi, je pa seveda druga situacija, če je vodilni plodov del nogica, takrat ni dileme.

Aja, še nekaj: očitno sem imela prav nasprotni problem od večine tu gor: panično sem se bala imeti CR, zato sem bila odločena storiti vse, kar je v moji moči, da se mu izognem.

Vso srečo, punce user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 28
29.5.2009 11:09:06   
suzy85

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute
Ce bi vedela naprej, kako to bo, nikoli ne bi tega naredila.

kako pa to izgleda? zunanji obrat namrec...user posted image mislim, si predstavljam, samo me zanima iz prve roke..

skratka zelo bolece zame, in hud stres za otrocicka. priklopili so me na ctg, naredili ultrazvok, dva porodnicarja - moski in zenska. namazala sta mi trebuh in moski z obema rokama in mocjo svojega telesa je zacel noro pritiskati v moj trebuh spodaj, tik nad sramno kostjo, da bi kao ujel otrokovo rito in jo potegnil navzgor. no boli to noro, sem mislila, da tako hudo je najbrz samo med popadki (bomo videli, nisem se jih dozivela :)) ampak mu ni uspelo. po 10h minutah je bilo vsega konec. otrok pa je po tem posegu bil zelo vznemirjen, prav ga je treslo, srcni utripi so tudi bili precej hitrejsi. Meni je kar srce bolelo, ko sem ga cutila.. ubogega prestrasenega. Slisala sem, da pri nekaterih kar uspe ta obrat. In ni tako bolec. samo smo vse razlicne. isto pri porodu - eni ful boli, drugi pa je kar v redu..

jst sem šla v 38. tednu v celjsko porodnišnico na zunanji obrat in sem imela popolnoma drugačno izkušnjo.
enako so me priklopili na ctg, G mi je namazal trebuh in začel počasi pritiskati na user posted image . je pa že na začetku rekel, da bo poskušal max. 10 min, če po tem času ne gre, ne bo silil. je pa res, da je potrebno biti pri zunanjem obratu ful sproščen, ker če si napeta, tvoje mišice nekako ščitijo otroka in je ZO manj uspešen. pri nas je uspelo in vem, da ne bom pozabila občutka, ko sem čutila, ko se je user posted image  obrnila. user posted image  sem pa bla pol še celo uro priklopljena na ctg, da so se prepričali, če je vse ok
je pa G tudi rekel, da če je nosečnica prvorodka, potem se odločijo za CR, drugače pa poskusijo naravno

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

Neposredna povezava do sporočila: 29
29.5.2009 12:26:33   
donna22
Jaz bom vidla drug teden, ali se je moja user posted image prav obrnila ... Škoda, da ne znam tega določit sama user posted image user posted image Rok pa imam konec junija ...

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 30
29.5.2009 21:24:01   
lenika
Meni  je ginekolog rekel, da če gre za drugorodko in medenično vstavo, kjer niso naprej nogice, ampak ritka, potem ne bi smelo biti nobenih težav pri normalnem porodu. Tveganje pa je baje enako, da gre kaj narobe pri takšnem porodu ali pri carskem rezu. Rekel je pa, da se mlajši ginekologi večinoma odločajo za CR, ker ne znajo pravilno vodit takšnega poroda in pa baje tudi zato, ker si na sodišču zaščiten, če gre karkoli narobe, če si naredil carski rez.

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.5.2009 21:26:40   
črticaa
sj ni fora u kilaži,.. no razn če je velikan,... ampak v obsegu glave

ker se mu lahko zatakne če ima preveliko

in tak primer je bil moj

tako da smo imeli CR
aja pa imela sm zelo izkušenega G, ga vsi hvaljo da obvlada

< Sporočilo je popravil črticaa -- 29.5.2009 21:27:13 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?