Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:38:56
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mani2 Se grem naprej Fato igrat. Pa vas pridem kasnejo pogledat če bo katera imela namen iti v P. no kr pucaj jz nisem dons za nič se mi ne da pucat naša modrookica se ni nič javla, pa še kera kje pa so
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:39:20
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja takoj po porodu nisem uporabljala intimnega ali katerega koli drugega mila, samo s toplo vodo sem se tuširala. ker sem bila šivana, se mi ni zdelo, da bi milo koristilo rani. enako tudi jaz. Mi pa Nivea nikakor ne ustreza (neustrezen PH in mi povzroči povečanje belega toka ), zato uporabljam Lactacyd femina. Ta je pa kul.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:40:22
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: k.tja takoj po porodu nisem uporabljala intimnega ali katerega koli drugega mila, samo s toplo vodo sem se tuširala. ker sem bila šivana, se mi ni zdelo, da bi milo koristilo rani. drugače pa uporabljam kar Nivejinega. mi najbolj ustreza. ma jz tud pr prvemu nisem nič uporabljala zdej k ga pa mam bi ga pa, sem ga namreč za rd dobila vzemi ga s seboj, če ga ne boš uporabljala v porodnišnici, ti bo pa kasneje prav prišel. dobro se obnese, ko nastopijo kakšna vnetja in med menstruacijo (no, na to bomo verjetno še nekaj časa čakale... če odmislim tisto šesttedensko čiščo po porodu... vsaj pri meni je trajalo točno 6 tednov ).
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:41:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: k.tja takoj po porodu nisem uporabljala intimnega ali katerega koli drugega mila, samo s toplo vodo sem se tuširala. ker sem bila šivana, se mi ni zdelo, da bi milo koristilo rani. enako tudi jaz. Mi pa Nivea nikakor ne ustreza (neustrezen PH in mi povzroči povečanje belega toka ), zato uporabljam Lactacyd femina. Ta je pa kul. kaj pa če imaš cr, takrat vem da se nisem smela umivat s milom a s tem se lahko
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:42:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: k.tja takoj po porodu nisem uporabljala intimnega ali katerega koli drugega mila, samo s toplo vodo sem se tuširala. ker sem bila šivana, se mi ni zdelo, da bi milo koristilo rani. drugače pa uporabljam kar Nivejinega. mi najbolj ustreza. ma jz tud pr prvemu nisem nič uporabljala zdej k ga pa mam bi ga pa, sem ga namreč za rd dobila vzemi ga s seboj, če ga ne boš uporabljala v porodnišnici, ti bo pa kasneje prav prišel. dobro se obnese, ko nastopijo kakšna vnetja in med menstruacijo (no, na to bomo verjetno še nekaj časa čakale... če odmislim tisto šesttedensko čiščo po porodu... vsaj pri meni je trajalo točno 6 tednov ). jz sem jo mela ene 4 tedne tisto čiščo sam sem se skojz sam z vodo umivala, k ne vem sem kr skeptična glede tega mila
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:42:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: mani2 Se grem naprej Fato igrat. Pa vas pridem kasnejo pogledat če bo katera imela namen iti v P. no kr pucaj jz nisem dons za nič se mi ne da pucat naša modrookica se ni nič javla, pa še kera kje pa so v porodnišnici?? danes je pravi dan za rojevanje...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:43:14
|
|
|
|
Anonimen
|
vzela ga bom sabo pol bom pa vidla kako in kaj
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:44:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: mani2 Se grem naprej Fato igrat. Pa vas pridem kasnejo pogledat če bo katera imela namen iti v P. no kr pucaj jz nisem dons za nič se mi ne da pucat naša modrookica se ni nič javla, pa še kera kje pa so v porodnišnici?? danes je pravi dan za rojevanje... ja izgleda no bo že javila če je šla v rim
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:45:07
|
|
|
|
vanilla
|
jaz tut dans ne morem brez vas . No, moji blagi krči oz. popadki trajajo že cel dan... Ma kr na vsake 15 minut menda me mal zvije.. tako nežno. Bomo vidli, kaj bo do večera. Mala je pa živahnna za znoret. Malo se umiri, pol pa spet razgraja. Prej sm mela na vložku mal gostega izcedka (ki ga mam itak zadnje tedne skos) in je bil rahlo oker oz. rjavo obarvan... Sumim na del čepa... Kdo ve. No, sej pravim, bomo vidli kaj bo.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:46:00
|
|
|
|
pokica_
|
Pa sem vas spet prišla malo poštulit, kaj dogaja! Mi2 sma oba pridna, jaz sem zlikala še en kup cot, pa zložila vse iz sušilca, pa oprala 2 pralna stroja cot,...pa še neki sortirala v komodo za . Lubi je pa ta cajt fino pedantno posesal stanovanje in pobrisal prah, zdaj bo pa sam še tla pomil. Jst pa čem spečt eno skutno pito, pa kosilo skuhat...bojo kr špageti bolegneze+solata. Jst pa za v P nebom imela nobenga intimnega mila, bom samo fino z vodico, pa se bo tud fino zacelilo. Za celjenje šivovo; če bom šivana bom imela pa Bepanthen plus in Bivacin prašek ali pa če bom kje dobla sprej. Se da dobit v lekarni sprej?
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:47:20
|
|
|
|
FLASK_A
|
Cveka, ne vem Jaz se bom z mili začela spodaj umivat ko mi bodo šivi odpadli (če bom šivana), prej pa raje ne... Kaj pa vem, no, nisem dost pametna Bom to pol študirala, zdej bi šla rada samo rodit Je pa tudi tako, da sem pri prvem svoje stvari komajda zložila v tisto malo kabino za tuširanje, tako da si ne predstavljam nositi noter par sto vrst šamponov in mil Gel za telo, gate, modrc, majca za preobleč, bepanten. Pol je pa že gužva Pa še tisto si vse zmočiš, če nisi pazljiv
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:49:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: k.tja takoj po porodu nisem uporabljala intimnega ali katerega koli drugega mila, samo s toplo vodo sem se tuširala. ker sem bila šivana, se mi ni zdelo, da bi milo koristilo rani. drugače pa uporabljam kar Nivejinega. mi najbolj ustreza. ma jz tud pr prvemu nisem nič uporabljala zdej k ga pa mam bi ga pa, sem ga namreč za rd dobila vzemi ga s seboj, če ga ne boš uporabljala v porodnišnici, ti bo pa kasneje prav prišel. dobro se obnese, ko nastopijo kakšna vnetja in med menstruacijo (no, na to bomo verjetno še nekaj časa čakale... če odmislim tisto šesttedensko čiščo po porodu... vsaj pri meni je trajalo točno 6 tednov ). jz sem jo mela ene 4 tedne tisto čiščo sam sem se skojz sam z vodo umivala, k ne vem sem kr skeptična glede tega mila tudi meni se zdi, da telesu bolj ustreza, če je manj "kemije" na njem. v porodnišnico ga ne bom jemala (imam že premajhen kovček) - tudi šampona ne, samo milo za telo (pa še to se mi zdi, da ima malo preveč agresiven vonj,... bom jutri kupila kaj bolj nevtralnega, da se me otroček ne bo izogibal... imajo rajši vonj po mleku in mamini koži).
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:50:53
|
|
|
|
FLASK_A
|
Vse vas nekej špika in pika in popada in odpada Joj, kak sem vam fouš Pri meni pa nič, njente, nada. Grem ven, pes teži. Pa še zame mal pesti držte, ker bom kar umrla, če bom mogla do konca čakat. So se mi take strije naredile v teh parih dneh, da je za zjokat Se imam še tako za mlado, trebuh bom imela pa za
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:51:21
|
|
|
|
vanilla
|
meni je babica v MŠ rekla, da je material za šive, ki jih imamo ženske danes čist drugačen kot je bil včasih, ko so ble šivane naše mame. Takrat je bil kao "cvirn" živalskega izvora in so zato špricali z Bivacinom, danes pa je to sintetika in zato je treba samo veliko tuširat in spirat šivano mesto in potem hitro odpadejo. Baje naj bi Bivacin samo še poslabšal zadevo . Ne vem... Sem pa ravno na forumu pr eni zasledila, da ji je Bivacin kao pomagal, čeprav jo je ful peklo sprva, ko se je našpricala, ampak drug dan je blo pa kao ok... Tak da, ne vem. Nism dost pametna.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:51:51
|
|
|
|
Anonimen
|
sej jz bom mela tud bepenten kremo s sabo, eh bom že neki pogruntala
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:53:00
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla jaz tut dans ne morem brez vas . No, moji blagi krči oz. popadki trajajo že cel dan... Ma kr na vsake 15 minut menda me mal zvije.. tako nežno. Bomo vidli, kaj bo do večera. Mala je pa živahnna za znoret. Malo se umiri, pol pa spet razgraja. Prej sm mela na vložku mal gostega izcedka (ki ga mam itak zadnje tedne skos) in je bil rahlo oker oz. rjavo obarvan... Sumim na del čepa... Kdo ve. No, sej pravim, bomo vidli kaj bo. vanilla, bo kmalu? če so redni popadki. mi je fino prebirat vaše znake, da bom pri sebi bolj vedela kaj in kako! malčica se pa že veseli, da te vidi
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:54:01
|
|
|
|
vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Vse vas nekej špika in pika in popada in odpada Joj, kak sem vam fouš Pri meni pa nič, njente, nada. Grem ven, pes teži. Pa še zame mal pesti držte, ker bom kar umrla, če bom mogla do konca čakat. FLASK_A, to se ti vse lahko 1,2,3 začne... Meni tut do včeri še nič...čisto nič.. niti enga krčka, ene bolečine, enga otrdevanja pravga... N-I-Č... Pol ponoč pa kr popadki iz vedrega neba (oz. mal je deževalo glih takrat, hihi).
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:56:35
|
|
|
|
vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: vanilla jaz tut dans ne morem brez vas . No, moji blagi krči oz. popadki trajajo že cel dan... Ma kr na vsake 15 minut menda me mal zvije.. tako nežno. Bomo vidli, kaj bo do večera. Mala je pa živahnna za znoret. Malo se umiri, pol pa spet razgraja. Prej sm mela na vložku mal gostega izcedka (ki ga mam itak zadnje tedne skos) in je bil rahlo oker oz. rjavo obarvan... Sumim na del čepa... Kdo ve. No, sej pravim, bomo vidli kaj bo. vanilla, bo kmalu? če so redni popadki. mi je fino prebirat vaše znake, da bom pri sebi bolj vedela kaj in kako! malčica se pa že veseli, da te vidi Ma vse je takšno čudno.... Ob dveh ponoči so se začeli... Pa prvo nism merla, ker sm bla kr v postli... Ampak ko sm šla ob treh na wc lulat, jih je do takrat že pet. No, pol sm začela mert... Pa so bli kr lepo na 10 do 11 minut... Enkrt vmes tut na 5... Pol na 15..... In sm vedla, da še ni resno. Pa vsi bolijo nekak tko, da začnejo od križa naprej proti spodnjemu delu trebuha oz. v jajčnike. In to potem drži ene 15 sekund in potem popolnoma popusti. In zdej čez dan isto, le v milejši obliki. We'll see....
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:56:40
|
|
|
|
pokica_
|
Ma pol bom pa kar Bepanthen nucala, itak ga bom imela s sabo. Kaj pa imate za bradavičke mazat? Jaz sem v lekarni kupila Lanolin MultiMama. Menda je vredu . Pa bote že kaj prej mazale, ali šele takrat ko otrok začne dojit? Mi2 sma mela prejle hecen pogovor z lubim ...je rekel, naj še ne začnem pit un malinov čaj, da nebi slučajno med prazniki že šli v P,...da naj rajš 2. teden začnem . Mislim, da ga mal panika daje !
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:57:01
|
|
|
|
Anonimen
|
mah ne vem kaj bi rekla bomo videl kako bo jz mislem da se bom kr samo z vodo umivala vsaj v P. pol bom pa še videla
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:57:16
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Jst pa za v P nebom imela nobenga intimnega mila, bom samo fino z vodico, pa se bo tud fino zacelilo. Za celjenje šivovo; če bom šivana bom imela pa Bepanthen plus in Bivacin prašek ali pa če bom kje dobla sprej. Se da dobit v lekarni sprej? Pa to pomaga? Mogoče bi bil sprej še najboljši, ker z mazilom se težko namažeš, če krvaviš. Jaz sem pustila, da se je kar naravno zacelilo. Moj pravi, da se ne opazi, da bi bila šivana.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:59:40
|
|
|
|
tubby
|
ja punce vidim da se kar nekaj dogaja jaz trenutno ne čutim nič, razn če sm utrujena. pa kak tedn nazaj sm velik letala po opravkih in bila čisto crknjena. Sem si rekla kaj če bi mogla zdaj it rodit??? Tako da zdaj se bolj čuvam in počivam kadar se le da Sem pa u sredo bla pri ginekologinji in pravi da sem že 3 cm odprta. In zdaj samo čakam kdaj me prime tako da to sredo mam spet pregled in ko bo maj tu, pravi moj dragi kr naj pride ven Res si želi da bi bil maja. jaz mam 2 roka-uradni je 11.5, ampak ginekologinja mi pravi da do takrat ne bo čakal. Ste punce kaj razmišljale o srečanih zmajčkov po porodih?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 15:59:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Ma pol bom pa kar Bepanthen nucala, itak ga bom imela s sabo. Kaj pa imate za bradavičke mazat? Jaz sem v lekarni kupila Lanolin MultiMama. Menda je vredu . Pa bote že kaj prej mazale, ali šele takrat ko otrok začne dojit? Mi2 sma mela prejle hecen pogovor z lubim ...je rekel, naj še ne začnem pit un malinov čaj, da nebi slučajno med prazniki že šli v P,...da naj rajš 2. teden začnem . Mislim, da ga mal panika daje ! glih tako bom bepanten uporabljala za bradavice, k se mi zdi brezveze tojk krame s sabo nost
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 16:02:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Vse vas nekej špika in pika in popada in odpada Joj, kak sem vam fouš Pri meni pa nič, njente, nada. Grem ven, pes teži. Pa še zame mal pesti držte, ker bom kar umrla, če bom mogla do konca čakat. So se mi take strije naredile v teh parih dneh, da je za zjokat Se imam še tako za mlado, trebuh bom imela pa za FLASK_A pa se še kaj mažeš proti strijam? Jaz imam kar srečo, ker imam bolj raztegljivo kožo... vsaj na trebuhu. So se mi pa po porodu naredile strije po prsih! Kdo bi si mislil, da prsi dobijo takšen volumen v pičlih dveh dnevih?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 27.4.2009 16:02:36
|
|
|
|
vanilla
|
jaz mam tut Lanolin za bradavice. Mi je kolegica priporočila, ker lahko namažeš in tut hkrati dojiš... Bepanthen pa naj bi mogle spirat tik pred dojenjem . Pa da Lanolin zelo lepo poceli občutljive in razpokane bradavice. Začela ga bom uporabljat, ko začnem dojit.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?