|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pišuka, tole mi pa dvigne
24.4.2009 7:05:23   
Ronči
pa kaj pol, ja se hvalim ko reče: lala kuha papau, pa to pomeni Klara soka pila.
pišuka njen prvi stavek, čeprav ga malo po svoje pove.

meni je to čisto ok, zakaj pa ne bi bili ponosni na svoje otroke.

You can't fix stupid.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 51
24.4.2009 9:14:36   
ronja
a je res treba primerjat otroke med sabo?

Lej, primerjave so naravne, zato beremo knjige, da vidimo, kako gre razvoj, zato se pogovarjamo,... s tem ni nič narobe, dokler se pač zavedaš variabilnosti narave. Eni prej drugi kasneje, eni kakšne stvari sploh nikoli. Einstein je 1. razred ponavaljal - zaradi matematike! Kaj se bom torej sekirala, če moja mala še ne govori, ullina pa reče že mufa (muha), pa pove, kaj jo boli, pa še en kup drugih zadev?user posted image Ja, hvalabogu za raznolikost, bil bi dolgčas, pa še preživeli ne bi brez nje!

Ronja je zelo motorična, obrnila se je že pri 2 m., shodila je sama brez kakršnega koli forsiranja ali postavljanja na nogice pred 1 letom, komot spleza kamor češ, zvira se in ne pade, tudi preval že zna, ko je bil ravno primer, čeprav noben od naju ni kak učitelj športne vzgoje, tak da nisva glih nek strašen vzor... Lejla se še vedno ni obrnila sama brez pomoči, pa je 3,5 m stara.
Govorit ne zna pa nič razen mama in babiuser posted image . Eni pa enako stari, ti povejo celega vraga in pol! Samo gledaš! In kaj potem? Če kaj hoče, ji vedno rata razložit, pač brez besed. Zakaj bi mislia, da se mamica hvali, če pravi, da mala pri 1 letu že pove svoje ime? Ja, super zanjo! A ni fajn videt napredka svojega otroka?
Puzli pri Ronji ni šans. Ko so mi pisali ideje za zamotit malčka, da bi lahko zraven pospravljala, so mi predlagali recimo, naj mala lika, pa da naj s punčkami delamo isto - ona pa takrat (cca 16-17 m) sploh še ni osvojila koncepta punčke! Nobene miselne simbolične igre - potem pa v 14ih dneh skok, se je začela igrat s punčkami, jih hranit, oblačit, jim kuhat...

rija, jaz puzzlov še zdaj ne maramuser posted image , pa sem 10x starejša. Pa je očitno res nekaj narobe z manouser posted image

Jaz sem pa vesela za vsakega otroka, s katerim starsi delijo (pretirano) navdusenje nad njihovimi dosezki.
Pac tako je, da ce z otrokom sodelujes, si vesel njegovih napredkov, od tega, da mu zraste prvi zob, da se nauci hoditi, da ce nauci voziti kolo....itn.. Pac sem nastelana v to smer, da vsakega otroka, tudi preko pohvale starsev, hvalim. Meni je se vedno fenomenalno, ko se nekaj naucijo...in se vedno dalec od njihovega (obicajno) lastnega navdusenja nad novo spretnostjo.

POdpišem.

Tudi če kdo pretirava - pa kaj potem? So veseli napredka - saj me tudi rečemo, da bomo crknile od napora, pa smo daleč od tam, še niti skup ne padamo, pa da smo sestradane, pa smo samo lačne, da je tašča živ hudič, pa nam v bistvu samo dobro hoče - na svoj način, itd... Pretiravanje je pač sredstvo govora ali pisanja, da je le-to bolj zanimivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
26.4.2009 23:55:25   
Raho
Ah, naša tamala pa je naturtalent - smo ji prvič dali rolerje pri 14 mesecih pa je takoj rolala sama, brez pomočiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
27.4.2009 0:02:13   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Ah, naša tamala pa je naturtalent - smo ji prvič dali rolerje pri 14 mesecih pa je takoj rolala sama, brez pomočiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

se vidi, da ma dobrega učitelja user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 54
27.4.2009 0:03:09   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Nima dobrega učitelja. To ima prirojeno. Po mamiuser posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 55
27.4.2009 0:10:09   
rija
odi nujno na FBuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 56
27.4.2009 0:10:40   
tajtaja
To je tak različno-od otroka do otroka.
Naši starejši punci sta naprimer splavali z slabimi petimi leti-vodo sta naravnost oboževali, skakali...
Maj, moj prvi "moški" otrok se me je še lani (6 let) v vodi oklepal z rokami in nogami. IN to že od malega, pa ni imel nikoli kake slabe izkušnje. IN smo videli, da ga sami ne bomo naučili plavati, pa smo na morju angažirali plavalnega učitelja. V petih dneh je bil napredek minimalen. Malenkost bolj korajžno je šel v vodo...
Ko smo prišli z dopusta, smo ga dali v Vivat na enotedenski plavalni tečaj. Je splaval  tak tak, za silo. IN smo ga dali še en teden.
No, zdaj je res OK, fajn plava, se več ne boji vode, bolj sproščen.
In potem kot zanimivost še naša dvojčka.
Deklice v vodi uživa, z rokavčki "plava" tudi pol ure, sproščena, vesela...
Fantek se me zopet oklepa z rokami in nogami, brez tesnega telesnega kontakta ni variante, da bi bil v vodi...
No, kaj porečete na to???

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 57
27.4.2009 0:17:28   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

No, kaj porečete na to???

srce, zdaj nič.....user posted image

zdaj mave z rahojco pametnejše delo user posted image

...vox populi...

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 58
27.4.2009 7:12:22   
amaya
jaz sem se pa tako zabavala brat te poste, ker sta potekali vde debati vzporedni....Bravo žene user posted image user posted image user posted image

Kar se pa otrok tiče je Mič tako lepo napisala...Vsi smo si različni, pa čeprav celo iz iste familje...Sej te razumem tudi tebe, si imela pač slab dan user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 59
27.4.2009 7:16:36   
amaya
mater sem to napisala za 5...se vidi, da je še zgodaj....

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 60
5.5.2009 6:56:32   
TIA22
da imaš veliko luštnih raznolikih otročkov!!!! V vsakem primeru smo ponosni na naše otroke...user posted image

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
5.5.2009 8:25:26   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: timoteja

Tole vam pa res moram, pa se ful redko pritožuje, ampak ne morem štekat kolegic, ki iz svojih otrok delajo super super otroke. Se prejle pogovarjam s kolegico, imava punci stari pirlb. 5 let, in naša se je že npr. lani začela učiti rolanja, no, jo je učil ati, in je bilo vloženega dokaj veliko truda lani in letos, da se zdej kar fajn pelje.No, kolegica mi pa reče, da je bla njihova včeri prvič na rolerjih in se fajn pelje. In sem rekla, kako??? No, in mi reče, da zna že fajn sama stati na rolerjih, brez da bi se koga držala. Ej, eno samo hvalisanje, res. Sori, no, sam sem mogla povedat.

Moja 3-letnica je pa včeraj avto šofirala, pa kaj!

Se hvalim, sam jz nisem tvoja kolegica.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
5.5.2009 9:11:54   
Poka
Ja no... Meni se ne zdi čisto nič narobe, če je nekdo ponosen na dosežke svojih otrok, moti me pa to, da nekdo hvali otroke na ta način, da druge s tem ponižuje, kar je tako BTW delala moja mama, tako da me po mojem prijateljice ful niso marale in sem jim po mojem šla na živce. V šoli je bilo pa potem tako, čeprav ni bilo mame, ki bi se vmešavala - otroci so pač taki, da jim ni všeč, če je kdo boljši,pa tudi če se ne hvali. Zaradi vsega tega sem razvila eno tako mišljenje, da je inteligenca pač prednost, ampak samo če nekaj narediš z njo in sem vseeno ponosna na to, ker je to edino, kar ti nihče ne more vzeti (in edina pozitivna stvar, ki sem jo podedovala od staršev). In mi gre tudi na živce, ker je pa vseeno veliko odraslih ljudi, ki so bodisi preleni, da bi izkoristili sposobnosti, ki jih imajo (ker vsak ima kako), in jim je najlaže druge zatolčt dol...

Ko smo pa pri rolanju in teh stvareh, je pa tako, da naučit se rolat v enem dnevu, ni nemogoče. Otroci so marsičesa sposobni. Moj brat je namreč dobil rolerje pri treh letih in se je spustil dol po takem hribu, da se jaz v sanjah nebi in ni padel in to prvi dan,ko jih je dobil. Pri 8 letih je bil najmlajši tekmovalec v akrobatskem rolanju in vsega se je sam naučil, brez trenerjev. Pri 2,5 letih se je vozil s kolesom brez koleščkov, kdaj je shodil, pa ne vem, nekje pri 10 mesecih, kar je čist običajno (vem za otroka, ki je shodil pri 7). Stvar je v tem, da so takih stvari sposobni vsi kolikor toliko nadarjeni otroci, ampak jev se odvisno od vzgoje. Moj očim je sicer paraplegik, od prometne nesreče, ampak mi nikoli nismo zato na brata pretirano pazili in ga tolažili, če je padel, se opraskal. Zato si je pač upal vse. In nikoli se ni jokal, če je padel. Tud v vodo je skočil brez rokavčkov, ko ni znal plavat (mislim, sej včasih se čudim, kako je preživel...) in se ni jokal, ker je popil malo vode - smešeno mu je bilo. Malo je bilo pa tukaj neodgovornosti s strani staršev, to vsekakor moram priznat - ker bile so situacije, ko se čudim, kako je moj brat preživel. Mogoče tudi nista imela energije, da bi ga obvladala, ker je bil maksimalno živahen otrok. Pol smo ga tudi vpisali na tenis pri nekaj več kot 3 letih. In ej bil dober- ampak kaj se je zgodilo - pač moji niso vedeli točno, kako ravnat s to nadarjenostjo. In pri 11 letih, po nekaj letih intenzivnih treningov, so ga izpisali ker je kao predrago. Res nismo imeli denarja, ampak zanimali so se pa zanj vsi trenerji, tud tist od Katarine Srebotnik. Ampak žal se potem družina med seboj ni mogla zmenit in bi nekako zbali za treninge in vs epotrebno, tako da se je to končalo. Ker je moj brat tudi precej inteligenten drugače, ga je mama silila s šolo in mu je celo treninge prepovedala. Vedno je težila s to brezvezno šolo... In kaj je zdaj, moj brat je zamenjal že tri srednje šole, končno bo eno letos zaključil in je totalno zmedena osebnost in igra poker na računalniku cele dneve in misli, da se bo s tem preživljal.... Ker je enkrat kao dobil 1000 EUR prek spleta...

Zato bom rekla takole - če je nkedo res nadarjen, ga je treba spodbujat - na zdrav način. Brez primerjanja - pač, smo si različni. Hvaljenje ti na konc itak nič ne pomaga. Treba je pač otroke ustrezno usmerit, moramo vedet, da se bodo našli škodoželjneži, ampak treba je pa bit realen. In če je nekdo res ful ful nadpovprečen--- čist po pravici povedano, si ne želim takih otrok, ker to je za starše velik napor, otroci pa tudi, marsikateri nima nič od otroštva.

Glede rolanja pa - tolk ko je moj brat bil nadarjen, sem pa jaz pač ravno obratno. Ko sem si končno kupila rolerje tam pri ene 20 letih, sem si jih boula in šla po cesti, ki je skoraj ravna, malo nagiba... In sem tako padla, da sem jaz pristala na eni strani ceste, sončna očala na drugi in se mi je ena stara mama okol 75 let ful smejala. Je rekla: "oprostite, ampak je res ful smešn..." user posted image user posted image Pol me je brat še isti dan naučil rolat po hribu dol - vsa čast mu... Me je vrglo ene 30x, ko mi je prvič uspel, sem rekla, OK znam, grem zdej not... Sam moj bratec se ni dal in sem mogla še dve uri rolat. No pol sem šla delat izpit za inštruktorja rolanja user posted image čez čas. Se da očitno vse naučit, pa če si še tak antitalent.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 63
5.5.2009 9:14:08   
Poka

IZVIRNO SPOROČILO: rija

No, evo. Dokaz da je možno. Sploh pa je po mojem tako, bolj zgodaj začneš, bolje je.

Nima dobrega učitelja. To ima prirojeno. Po mamiuser posted image user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 64
5.5.2009 9:16:14   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Ronči
pa kaj pol, ja se hvalim ko reče: lala kuha papau, pa to pomeni Klara soka pila.

Saj to se hecaš, a ne? Saj to veš, da pomeni, da bi rada jedla kruh?

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 65
5.5.2009 9:20:20   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi
pri rolerjih pa pravi moja hči, ki je že nekaj otrok naučila rolat, da je najbolj pomembno, da koleščki niso prehitri.

Evo, to sem tudi jaz mislila in slišala tovrstna priporočila, zatos em kupila take, ki ne letijo. In kaj je bilo? Vsi so se naučili rolat, samo moj otrok je solze pretakal in samo hodil na rolerjih, ker ni šlo. Potem sem mu pa ene Roches dala, malo prevelike, še od bratrancev, mu je pa šlo. Tako da to ni čisto res, čeprav sem tudi jaz bila prepričana, da je. Očitno je tu isto odvisno od otroka ali kako.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 66
5.5.2009 10:04:40   
Poka
Navadne rolerje, pa na travo medvede oponašat. Hodiš tako, s stegnjenimi nogami in se gincaš na eno in drugo stren (uf težko razložit). Pol greš na beton in stojiš pri  miru, v širini bokov. Premkaš se isto, samo malo prestopaš z enega na drug roler. In se začne samo premikat. Ne nadaljevat, doker niso stabilni. Tisto rolanje, ta pravo, to je že "drugi rolerski korak". Ko gre tisto prvo malo hitrej, pol se samo še malo odriva z nogo.
Naučit premzat je pa tako: narišeš na tla pico in ribaš sir (z bremzo). Ful zabavno. To se še spomnim, na kak način smo učili. Pomembna je potem drža, pri ustavljanju (ravnotežje je malo nazaj, kot da se hočeš usest na stol - najbolj pogosto na začetku so padci naprej - po mojem...)

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 67
12.5.2009 19:50:37   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: timoteja

Tole vam pa res moram, pa se ful redko pritožuje, ampak ne morem štekat kolegic, ki iz svojih otrok delajo super super otroke. Se prejle pogovarjam s kolegico, imava punci stari pirlb. 5 let, in naša se je že npr. lani začela učiti rolanja, no, jo je učil ati, in je bilo vloženega dokaj veliko truda lani in letos, da se zdej kar fajn pelje.No, kolegica mi pa reče, da je bla njihova včeri prvič na rolerjih in se fajn pelje. In sem rekla, kako??? No, in mi reče, da zna že fajn sama stati na rolerjih, brez da bi se koga držala. Ej, eno samo hvalisanje, res. Sori, no, sam sem mogla povedat.

ja in, eno so talenti

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 68
12.5.2009 19:52:04   
Moyca_
naša mala in mali sta istočasno začela, mali prvi dan poštekal, mala še tretjo uro štorasta da je joj
pač niso rolarji za njo,... zna pa mala odlično nogometuser posted image

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 69
12.5.2009 19:52:30   
Moyca_

ja pa jauser posted image user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 70
12.5.2009 19:53:43   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi
pri rolerjih pa pravi moja hči, ki je že nekaj otrok naučila rolat, da je najbolj pomembno, da koleščki niso prehitri.

Evo, to sem tudi jaz mislila in slišala tovrstna priporočila, zatos em kupila take, ki ne letijo. In kaj je bilo? Vsi so se naučili rolat, samo moj otrok je solze pretakal in samo hodil na rolerjih, ker ni šlo. Potem sem mu pa ene Roches dala, malo prevelike, še od bratrancev, mu je pa šlo. Tako da to ni čisto res, čeprav sem tudi jaz bila prepričana, da je. Očitno je tu isto odvisno od otroka ali kako.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 71
13.5.2009 8:17:20   
honey
Timoteja, jaz te pa povsem razumem, ker sem sama tudi taka in mi gre na živce, če recimo povem, da se je naš nekaj navadil in takoj dobim kontra, ja, ja, naš/a je pa to znal/a že takrat in takrat user posted image . Pa koga to ljudje farbajo? Sami sebe? Ja, v redu, če je otrok znal ne vem kaj 1 leto pred našim - svaka mu čast, ampak da pa vem, da se mi človek v glavo zlaže zato, da bo njegov otrok boljši od mojega user posted image Ker potem recimo čez 1 mesec vidiš, da se je tista mala kratko malo zlagala, samo zato, da bo njen otrok izpadel boljši. Recimo od kolegice sin, ki je 4 dni mlajši od našega, je recimo pri 2 letih zlagal puzzle - naš jih je komaj zdaj, pri 4 letih začel. Ampak ji recimo takrat nisem rekla - ja, ja, saj jih naš tudi že zna. Ga pač to ni zanimalo.

Meni gre prav na živce to "tekomovanje" med starši, kateri otrok kaj zna. Recimo od svakinje ena punčka (dvojčica) je že lansko leto spomladi pri 3 letih rekla r. In potem je mene - ja kako, a vaš pa še zmeraj ne reče r-ja. Ja ne, ga ne reče, ga bo že, ko bo čas. Zakaj bi zdaj nekaj govorila, kar ni res, samo zato, da bo moj otrok isto "dober" kot njen? Sem vesela, da imam "normalno" pametnega otroka, da ni genij.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 72
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?