|
RE: kako vzgajate otroke,ko jih nekdo udari? 21.4.2009 8:36:54
|
|
|
|
honey
|
No, jaz sem pa ena tistih mamic, ki imam živega otroka. Ampak to ne mislim, da je agresiven. Res je, da oponaša ninja želve, kung fu pando in podobno, ampak to vse z neke varnostne razdalje, tako, da nobenega ne zadane. Pač brca in se dere, ampak faše jih pa noben ne. Potem pa počakam, da vidim, kako bo drugi otrok odreagiral. Če je npr. drugi otrok miren in ga samo debelo gleda, našega pokličem stran in mu rečem, da naj neha, da se ga drugi otrok boji. Če je pa recimo drugi otrok isti, kot naš, potem jih pač pustim - gledam samo, da jih kdo ne dobi po nosu . Dokler je to vse v varnostni razdalji, se mi ne zdi nič takega, če mahata en proti drugemu. V primeru, da bi ga pa kdo udaril, pa se zdaj, ko že malo večji (4 leta), že postavi zase. Ni dolgo nazaj, ko sva bila na igrišču in je prišel en večji fant do njega in ga je odrinil in mu nekaj "grozil" in mahal proti njemu. Počakala sem par sekund, da sem videla, kako bo naš odreagiral. Najprej je ves začuden gledal, kaj je naredil narobe, potem je pa očitno dojel, da ni storil nič in je začel izvajat svoje "karate fore". Moram reči, da ga je oni fant najprej ves začuden gledal, potem se ja pa zelo hitro odstranil. Pa je bil sigurno 2 leti starejši od našega Zato sva z možem že rekla, da gre jeseni v judo vrtec - definitivno. Ne pustim pa mu, da bi koga udaril, ugriznil ali kaj podobnega - vsaj ne, da bi on začel. In moram potrkati, da se to do zdaj še nikoli ni zgodilo. Najbrž se mu tudi pozna, ker ni v vrtcu in potem je ves vesel, če dobi kakšne otroke za družbo in mu niti na misel ne pride, da bi se začel tepsti z njimi.
|