Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 20.4.2009 20:22:10
|
|
|
|
bskrle
|
Se mi je to zgodilo že velikokrat, pač sem preklicala vse, ki jih poznam in prosila za varstvo, četudi sem pri tem porabila dodatno uro. Vedno se je našla kakšna dobričina, ki mi je priskočila na pomoč.
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 20.4.2009 20:34:45
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 Verjemi, to se dogaja tudi, če imaš dobro plačano varuško. Iz danes na jutri ti lahko pove, da ne bo več pazila na tvojega otroka. Potem pa naredi, kar znaš....Izkoristiš bolniško, pa je. Moraš razumeti, da je to njena dobra volja, da pazi na tvojega otroka. Lahko bi ti sicer res prej povedala, ampak, kot so že nekatere napisale, to moraš vzeti v zakup. Lepo ji povej, da imaš težave v službi zaradi tega in naj ti drugič malo prej pove, če se le da. Ne bi pa jaz ne vem kakšnih pogojev postavljala in se prav z njo kregala, ker potem boš ti takratko potegnila. S taščami je treba v rokavicah delat Ja, v tem je razlika od varušk Moja varuška je absolventka in res čist fraj, potem pa jaz kar predvidevam, da se pri nas to ne bi zgodilo.
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 20.4.2009 20:41:26
|
|
|
|
gita10
|
Sploh se ne zavedate kakšno srečo imate tiste, ki vam sploh kdo pazi na otroke. Moja tašča je 500 km od mene, mama pa 10 x bolj zaposlene od mene. Mož dela v tujini, na brata se še pa ne morem zanesti. Jaz bi bila včasih ko je bil še manjši že srečna za kakšno urico, da bi lahko odšla k frizerju. Toliko vas je na teh forumih, ki imate toliko zapovedat čez tašče jaz pa bi bila srečna, da bi moja prišla za kakšen dan in me razbremenila. Jaz sem praktično sama in edino varstvo,ki ga imam je prej vrtec in sedaj šola in potem si z prijateljico izmenjujemo kakšne sobote, da sta onadva sama ali pa da sva midva sama par ur, ker tudi ona dva nimata več staršev. A se zavedate kako sem včasih ljubosumna, ko pridrvim iz službe po svojega otroka in ga peljem nazaj s sabo v pisarno in zato naredim 60 km , ko gledam babice kako hodijo po svoje vnuke. Ne tolčite toliko po svojih taščah- saj ne rečem nekatere so res ampak drugače koliko lahko razberem iz forumov vam veliko pomagajo- pomilsite na to, da jih nimate.
|
|
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 20.4.2009 21:04:12
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 Sploh se ne zavedate kakšno srečo imate tiste, ki vam sploh kdo pazi na otroke. Moja tašča je 500 km od mene, mama pa 10 x bolj zaposlene od mene. Mož dela v tujini, na brata se še pa ne morem zanesti. Jaz bi bila včasih ko je bil še manjši že srečna za kakšno urico, da bi lahko odšla k frizerju. Toliko vas je na teh forumih, ki imate toliko zapovedat čez tašče jaz pa bi bila srečna, da bi moja prišla za kakšen dan in me razbremenila. Jaz sem praktično sama in edino varstvo,ki ga imam je prej vrtec in sedaj šola in potem si z prijateljico izmenjujemo kakšne sobote, da sta onadva sama ali pa da sva midva sama par ur, ker tudi ona dva nimata več staršev. A se zavedate kako sem včasih ljubosumna, ko pridrvim iz službe po svojega otroka in ga peljem nazaj s sabo v pisarno in zato naredim 60 km , ko gledam babice kako hodijo po svoje vnuke. Ne tolčite toliko po svojih taščah- saj ne rečem nekatere so res ampak drugače koliko lahko razberem iz forumov vam veliko pomagajo- pomilsite na to, da jih nimate. To bi bila tudi jaz, če bi bil to samo KAKŠEN dan Sicer je pa tako, nekateri nimajo, pa bi imeli, drugi imamo, pa bi vse nardili, da ne bi več imeli - tašč namreč. Jaz bi namreč vse naredila, da mi je ne bi blo treba gledat vsak sleherni dan. Mislim, da bi enako govorila, če bi mogla vsak sleherni dan gledat svojo mamo. Saj veš, da ne znajo biti tiho in so takooooooo pametne.
|
|
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 20.4.2009 21:10:26
|
|
|
|
gita10
|
ja sej verjamem, da vsak dan bi tudi jaz norela ampak kakšna ura varstva bi pa pasala. Mogoče se bom odločila, da ga bom letos, ko je star že 7 let poslala na počitnice k tašči sem prej brala, da nekatere to že pri 4 mesecih razmišljalo zakaj ne bi tudi jaz pri 7 letih- ampak nisem čisto prepričana, da bom to zdržala. Samo, da včasih gre kdo po njega v šolo pa sem že zmagala.
< Sporočilo je popravil gita10 -- 20.4.2009 21:11:36 >
|
|
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 20.4.2009 21:19:04
|
|
|
|
end1
|
kako me razkuri ko berem o teh taščah, določenih govorim. moje menje je, da ne bi bilo nič narobe, če bi v šolo tašča odšla s svojim vnukom. Za tiste, ki jo zagovarjate, sicer te ne poznam, ampak če se zavežeš, da boš čuval otroka, ga čuvaj do ure kot je bilo dogovorjeno, al pa direkt povej nevesti; Tvoj je znajdi se! , da vemo kje smo.
|
|
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 20.4.2009 21:25:40
|
|
|
|
josephine27
|
tašča res ni dolžna čuvat otroka ampak če se zaveže da bo to počela potem naj sprejme še odgovornost za tiste ure oz. prej pove če ne more. danes v službi težko dobiš fraj dan od danes do jutri ( vsaj pri nas).
|
RE: Kako bi odreagirale? 20.4.2009 21:26:02
|
|
|
|
ronja
|
Jaz se pod vijoličarko podpišem. Kadar sem zmenjena za varstvo pri babicah, imam navadno back up plan, čeprav do zdaj še nobena ni zatajila. Ampak nočem, da bi bila štala, če bi do tega prišlo. Vem pa, da za vsak dan to ni mogoče, ampak naše babice ne pazijo vsak dan, 1x na teden recimo. Če smo zmenjeni zjutraj, ker imam recimo kakega zdravnika, potem prej pokličem, za vsak slučaj . V tvojem primeru bi verjetno malo neg. presenečeno rekla: "Aja, aha, no, bom nekaj skombinirala. Saj ni problem sicer, samo težko je nahitrco najt nekaj, drugič če se da majčkeno prej povejte, lažje koga na šihtu dobim..."
|
|
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 21.4.2009 9:32:30
|
|
|
|
Maleal
|
ronja saj sem ji rekla ,da bom že nekak uredila in mi naj to drugič vsaj zjutraj pove in ne pol ure preden zaključim službo in so me zdaj ene popljuvale kot da sem zdaj nezadovoljna z vsem,ne znam cenit kar imam,...itd,bi rada vedla kako bi odreagirale tiste,ki zdaj pluvate po meni in žal nimate varstva pri babicah.
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 21.4.2009 9:34:07
|
|
|
|
Maleal
|
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 tašča res ni dolžna čuvat otroka ampak če se zaveže da bo to počela potem naj sprejme še odgovornost za tiste ure oz. prej pove če ne more. danes v službi težko dobiš fraj dan od danes do jutri ( vsaj pri nas). točno tak.
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 21.4.2009 10:28:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 tašča res ni dolžna čuvat otroka ampak če se zaveže da bo to počela potem naj sprejme še odgovornost za tiste ure oz. prej pove če ne more. danes v službi težko dobiš fraj dan od danes do jutri ( vsaj pri nas). Se cisto strinjam s tem. Verjetno je to ze vedela zjutraj in bi ji lahko vsaj takrat povedala. V glavnem moj odgovor tasci bi bil, da nekaj bom ze probala zrihtat ampak, da je tezko,ce se to pove zadnji cas sploh pa da bi si v sluzbi zrihtala zamenjavo. Zame je dogovor dogovor, ce nekaj pride vmes - ok se zgodi, ampak imej spostovanje in povej takoj,ko sam izves za to, ne pa zadnji cas.
|
|
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 21.4.2009 10:30:43
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina ronja saj sem ji rekla ,da bom že nekak uredila in mi naj to drugič vsaj zjutraj pove in ne pol ure preden zaključim službo in so me zdaj ene popljuvale kot da sem zdaj nezadovoljna z vsem,ne znam cenit kar imam,...itd,bi rada vedla kako bi odreagirale tiste,ki zdaj pluvate po meni in žal nimate varstva pri babicah. glede na to, da sva tudi medve imele "debato" ti povem, da tudi meni čuva mulčka babica in tudi njej pride kdaj pa kdaj kaj nepričakovanjega vmes, pa ga ne more pazit. pa se pač organiziramo.....je pa ta način varstva komot: pride k meni, malega ne rabim zgodaj nikamor vlačit....pa še kaj....in pač moram brez sleherne jeze vzeti tudi kakšen black out v obzir.....
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 21.4.2009 11:18:01
|
|
|
|
mika
|
Marcelalina, verjetno si pisala še v tisti jezi, ko si izvedela....nikjer nisi napisala, da se to pogosto dogaja. Glede na to, da ti je zmutila, ko ti je povedala, da ne more, ti je najbrž pozabila povedat prej. če bi ji bilo vseeno, ne bi mutila. Vedela je da je zafrknila. In to se zgodi...
|
|
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 21.4.2009 12:35:09
|
|
|
|
Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina kot sem razbrala iz vseh odgovorov,po nepotrebnem delam paniko,je treba sprejet tak kot je in marsikaj požret,ker sem lahko sploh srečna da imam baby varstvo. ----------------- Točno tako . In še vprašaj jo, če rabi jutri prevoz do šole, ker si itak doma s svojim otrokom in jo lahko pelješ. To je majhna zahvala za vse tiste ure, ko ti čuva otroka, a ne?
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 21.4.2009 15:36:17
|
|
|
|
Maleal
|
Rožica ne serji,da ji to rečem bo mislila da jo imam zdaj za norca,saj ima šolo čez cesto.
|
|
RE: Kako bi odreagirale? 21.4.2009 18:08:40
|
|
|
|
Anonimen
|
ronja saj sem ji rekla ,da bom že nekak uredila in mi naj to drugič vsaj zjutraj pove in ne pol ure preden zaključim službo in so me zdaj ene popljuvale kot da sem zdaj nezadovoljna z vsem,ne znam cenit kar imam,...itd,bi rada vedla kako bi odreagirale tiste,ki zdaj pluvate po meni in žal nimate varstva pri babicah. Ja, sem te popljuvala , ce pa takoj na noz reagiras . Tasca vam dela uslugo, ker niste dobili vrtca. In ja, hvalezna ji bodita za to. Pac je to (odsotnost) ena od stvari, ki jo je potrebno doreci na zacetku. To so osnovne stvari, prehrana, pocitek, kaj v primeru bolezni, odsotnosti, placilo, planirani dopusti...
< Sporočilo je popravil Mič II -- 21.4.2009 18:09:07 >
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?